ALERGÂND PRINTRE PROGRAME

0
6

tv presenter moderator tv aLa Focus Prima TV am văzut un caz cu 20 de copii care merg iarna pe jos, adesea cu părinți cu tot, peste 10 kilometri ca să ajungă la școală. Primarii din două localități declară că vor găsi o soluție pentru o mașină, dar n-au făcut nimic!
Ridicolul suprem atins de TVR1, din dorința de a fi pe placul cui trebuie. Cine discută despre servicii și marile spuse ale lui Ghiță? Mădălin Voicu, Roșca Stănescu, Marian Munteanu! E și unul de la sindicatele poliției, dar și C. Harnagea…Toți de-o parte în majoritatea temelor.  Se dau secvențe în care sursa e Antena 3…Nu mai e post public? Pardon…Nu mai e…Dragnea e amenințat, săracul, de cineva, că va fi arestat…se spune. Glumițele lui Voicu pică teribil de prost, la o discuție cu intenții , pretenții serioase.
A fost o plăcere să-l revăd pe Federer la Melbourne unde a luat primul meci în fața unui coleg de generație, adică de 35 de ani, austriacul Melzer. 3-1 scor final…A fost la Eurosport 1.
La ProTv se realizează planul de audiență pe minut cu a nu știu câta redifuzare a filmului cu Johnny Depp și pirații lui. Duminică seara. Mai multe posturi vorbesc despre securiști vechi și noi, despre Kovesi, Coldea, Ghiță, Băsescu… Am văzut emisiuni cu invitați foști sereiști sau foști de diverse feluri…
DigiFilm a dat Povestea lui Johnny Cash. A meritat să-l revăd!
Extra Night Show are un joc de societate cu Paula Chirilă, Wanda, Cristina Cioran și Anisia. Întrebări indiscrete, majoritar sexuale, pedepse alimentare… Doamnele sunt simpatice. Atât poate Capatos. Ei se distrează teribil și cred că asta contează!
Cornel Nistorescu face dezvăluiri grave la B1TV . Cum a fost adus Iohannis la Cotroceni, cum a operat DNA, procuratura…Coldea a fost găsit cu 500.000 de dolari în dulap…nicio funcție importantă ocupată fără aviz de la SRI…Nu-i cere nimeni dovezi, dar e spectaculos! Media infestată de ofițeri acoperiți, susține N.C.
La RealitateaTV tot subiectul Ghiță-Coldea- Kovesi…Declarația de presă a Președintelui, declarațiile doamnei Kovesi…condamnarea nepotului lui Băsescu (Căutiș a subliniat că e meritul celor de la SRI că s-a ajuns la finalizarea procesului)…Oana Stănciulescu întreabă ce se va întâmpla cu oamenii lui Ghiță!  Cum va fi resetarea SRI? Stelian Negrea crede că Ghiță e undeva pe afară, poate la Moscova! Nu puteau lipsi acuzele la T. Băsescu (Oreste e campion) și poate că se vor dovedi valabile dacă va funcționa corect justiția!
Dolce Sport transmite meciurile Campionatului Mondial la handbal masculin. Multe partide pe zi, unele reluate ziua următoare.
La TVR3 am nimerit din greșeală. E așezat foarte straniu în grilă, pe la 115. Era TVRCluj. Un portret Narcisa Lecușanu, chestionată stând în picioare într-un spațiu amenajat cu fotografii și cupe. Narcisa este o vorbitoare excelentă.  Și răbdătoare. Gazda o întrerupea mereu, cu o dicție proastă, sau un microfon, lavalieră nereglat. Materialul putea fi foarte bun, dar pachetul arăta ca-n anii 1970…Am mai prins un interviu cu seniorul rugbiului românesc, Mircea Rusu (n. 1933). De astă dată erau acasă, așezați la o masă. În cadru se vedea un televizor în funcțiune…Și aici vocea reporterului se auzea slab, iar intervențiile tot neinspirate, mereu peste vorbirea invitatului…Păcat!
Ce distribuție pe B1 în seara de 11 ianuarie! Se vorbește, după episodul 7 al declarațiilor plin de sensuri, de acuze, de insinuări, făcute de Sebastian Ghiță. Cu cine, cu colegul lui de partid, Mirel Palada, cu fostul coleg Codrin Ștefănescu… Silviu Mînăstire și-a schimbat radical politica de invitați. Are clienți favoriți din alt spectru. Revine și actorul Florin Zamfirescu, actual apolitic, fost candidat PRM. O feerie.
România9 este prezentată, moderată de Ionuț Cristache la TVR1. Nu știu de unde l-au găsit, dar tipul e extrem de antipatic și părtinitor. Sigur că lipsa de simț civic trebuie taxată, dacă el n-a fost  cultivat de 27 de ani, nu-i de mirare că așteptăm soluții de la autorități. La 21,05 este introdusă telefonic Gabriela Firea. Cred că e a patra apariție tv de azi. Restul nici nu contează!
* Tehnocrații urmează să fie trași la răspundere pentru presupusa „gaură” lăsată în urmă. Băiatul nou cu voce enervantă de la B1 (nu reușesc să aflu cum îl cheamă) îi judecă vehement înaintea comisiei parlamentare. Rar am văzut atîta elan la un moderator de a juca de partea cuiva! E mai tare decât cei de la A3!  Avocatul Piperea are păreri economice, dar le explică un economist, Florin Câțu, nevoia de bun simt și măsură. Execuția bugetară se publică pe 25 ianuarie. Nu Dragnea trebuie să formuleze întrebări, ci membrii comisiei.* Același B1 promovează intens sondajele lui Mirel Palada, activist PRU ex angajat al guvernului Ponta.
Dumitru Dragomir a fost invitat la Dolce Sport și a zis multe-multe, știute și neștiute. Firește că justiția a fost mitraliată! Susține că Gigi Becali are dreptate. Dar nu are argumente. Tot Dragomir a avut expunere și la DigiSport. Omul e un vizionar, un Oracol autentic. Teribil de mîndru de tot ce a făcut.
TVR1 face ”breaking news” dând legătura la Cotroceni de unde Mădălina Pușcalău-Dobrovolschi a anunțat câte ceva, destul de vag din partea Admininistrației Prezidențiale. La întrebări n-a răspuns, adică a făcut-o fără conținut. Mai nasol e că Marius Pieleanu (sociolog roșu) a comentat prestația purtătoarei de cuvânt, precizând cât de bun era Dan Mihalache. Gazda emisiunii n-a reacționat deși n-o știam de speriată pe doamna Ghiurco.
DigiSport1 are emisiuni de bârfe între partidele de fotbal bun din Spania și Italia, intre partidele de tenis…Unde merge Budescu? La Astra, Steaua Roșie, FCSB ? Radu Naum trage pe aceste subiecte, pentru că n-are alte teme. Astra nu-l lasă pe Morais la Steaua, deși acesta a declarat că a semnat. Sau e tot o bârfă de la Becali citire?  A fost sunat Gigi Becali. El a continuat să afirme că Morais a semnat.  În rest iar promisiuni de cumpărături, iar aberații…ghicitori!  Îl dă pe Popa, îl ia pe X și Y. Și iar le-a făcut emisiunea.* Steaua s-ar putea să se numească F.C.Star. Pentru Belodedici n-ar mai conta, nu l-ar reprezenta. * Dani Coman e un președinte cu texte, lozinci, dar fără nimic sigur. El speră ca echipa să ajungă în play-off. Coman a vorbit foarte frumos despre fostul său coleg , Nicolae Dică. Îi prevede o carieră frumoasă ca antrenor. Deocamdată e în Liga a III-a . * Dinamo joacă în trei competiții. Oare va face față? Păi nu asta și-a dorit? Claudiu Niculescu încerca să explice soarta grea a echipei lui foste! * S-a discutat despre gospodarii arenelor de fotbal, care nu-și fac datoria. * Stoican va fi noul antrenor de la Pandurii. Nu prea are cu cine juca. Dar interviu cu el nu puteau face? Așa afla și Naum de ce s-a dus omul acolo, unde nu-s bani! *A venit Narcis Răducan (pe 11 ianuarie), președinte la Pandurii și a spus cât a știut. * Dacă CSA Steaua va ajunge în prima ligă nu va putea juca în cupele europene. Se pune problema atragerii unui investitor străin. Păi, dacă va fi un alt Becali, ce vor face? Îl vor da în judecată iar? *  Mai nou Budescu n-a plecat cu Astra în cantonament, dar n-a luat încă o decizie unde va juca. * Torje nu poate reveni la Dinamo și altele de acest gen umple spațiul emisiunilor vorbite de la posturile de sport.
* TVR2 reia emisiunile „Femei de 10, bărbați de 10”. Și uite așa am dat iar de Monica Tatoiu. Imposibilă ființă. Mereu surexcitată. Distruge orice emisiune. Mihai Alexandru a fost extrem de simpatic cu amintirile lui. Cum fugeau tinerii de acasă! Ce drăguț! Marina Almășan nu prea poate coordona așa zisa dezbatere spontană…Doi părinți profesori și o fiică rebelă, acesta era cazul interpretat de actori (după toate probabilitățile). ”Fiica” e ceva mai inteligentă decât madam Tatoiu. Diferența de vârstă dintre ea și iubit irită părinții. Lasă sau nu lasă copilul ? Teme ideale pentru matineu…
”Vorbește lumea”  de la ProTV este singura emisiune relaxată, tonică de zi. Mai scapă și sfaturi nutriționiste, can-can-uri, muzici, bârfe, dar nu grosolane… Adela Popescu și Cove se descurcă în rolul de gazde.
Mireasă pentru fiul meu” de la Antena 1. este un mister total pentru mine. Și nu e reluare. Nu pot înțelege cine s-ar putea uita mai mult de 5-10 minute ?!
Reacțiile doamnei Kovesi nu-s prea democratice. Nu răspunde la mai nimic, deși a promis că o va face. Refuză comentariile privind acuzațiile lui Ghiță. Cică nu discută despre un inculpat fugar!
Pe 17.01. Codruța Kovesi a dat interviuri la trei ”instituții de presă prietene”. A răspuns în felul ei atacurilor din ultima vreme. A făcut și gafe majore. Lectura unei facturi e dificilă pentru doamna.
* M. Mironică părea preocupat intens să scoată Steaua lui Becali din prima Ligă. Sigur, cu sprijinul lui Talpan, Tudorel Stoica, Lăcătuș și alții. Talpan vrea ca actuala echipă să dispară de tot, chiar și cu alt nume, iar echipa, care n-a existat 14 ani să intre direct în Liga I. E demență curată!  Mironică a încercat a mimat că-i explică și Ioanei Moldovan că Becali nu putea fura Steaua,  cum susține Talpan. Cine era ministru la MApN, cine era jurist acolo în 2003?  Chiar și Ilie Năstase a declarat ferm: ”Se vrea distrugerea Stelei”. Din păcate Becali are un discurs atât de alambicat, de schimbător încât nu știi ce să mai crezi. Acum e atacat și de Pițurcă, fost prieten și partener de afaceri. Repet întrebarea: nu are Becali bani de avocați? * Un nene invitat la Sport. ro zicea că e un handicap pentru fotbalul nostru că vedem meciuri din campionate adevărate ca Italia, Spania, Franța, Anglia, Germania; Brazilia ș.a. Adică îi inhibă pe jucători când văd fotbal bun, evoluat. E tare , nu?
Talpan este din nou la DigiSport, unde Radu Naum îi ridică la plasă peste 20 de minute. Un gângav fără cuvinte la el îl face K.O. pe Becali în instanță cu largul sprijin al fanilor altor echipe bine inserați în presa sportivă.  (16.01). Pare de necrezut ca Becali să fi furat de la… nimeni o echipă. Cine răspundea din partea CSA, din partea Ministerului? Dacă a fost jaf, să plătească toți hoții. Cum adică să dispară în miez de campionat o echipă? Așa cere Talpan, care amenință cu UEFA, FIFA, Lausanne… Din păcate la vorbele de jurist (fie el și imbecil) nu vine nimeni cu un discurs juridic pentru că nu vrea Naum, sau nu poate Becali. Degeaba se screme Ilie Dumitrescu aducând argumente legate de suporteri care, practic, au dispărut din tribune!  Radu Naum se chinuie să discute cu doi dinamoviști, ex fotbaliști, despre problemele juridice de la Steaua. O emisiune mai penibilă, mai fără conținut nu cred că am văzut! Cum se bîrfesc, se toarnă azi foștii colegi de la Steaua 1986, cum o scaldă Jenei care nu are, dar are păreri, e rușinos pentru întreg sportul, dar mai ales pentru presa murdară făcută azi.  Pe 17.01 este anunțată conferința de presă a lui G. Becali. Altă sursă de scandal și comentarii. Nu e fotbal, dar sunt vorbe…Voi urmări și acest episod! * Expunerea lui Becali a fost ca altele. Cu hârtii fluturate, cu argumente aparent valabile, cum i se datorează 30 de milioane de euro, cum îl iartă, dar nu-l iartă pe Pițurcă…România lui Becali vs România lui Talpan...S-a luat și de judecătorii care spun că ”zăpada e neagră”…Cert e că GB a dat bani celor de la CSA încă din 2000…A fost iar sunat Talpan și de echipa de la DigiSport matinal…iar a bătut cîmpii, dar a avut parte și de o săpuneală de la generalul Ilie Năstase…Talpan vorbește permanent la persoana întâi, de parcă ar acționa în nume propriu. I-a scăpat faptul că e susținut de Pițurcă, Tudorel Stoica și alții, deși ei nu au niciun drept să se pronunțe asupra legalității unor tranzacții…DigiSport i-a invitat pe contestatarii lui Becali pentru o ediție specială…miercuri…după care va fi o ediție cu Becali și Ilie Dumitrescu…boală lungă, moarte sigură! * George Ogăraru îi explică foarte clar lui Vali Moraru. A jucat ca junior la echipa Armatei, apoi la cea condusă de Viorel Păunescu și la cea a lui Becali. Ogăraru consideră că a jucat la Steaua și punct. George a analizat lucid și matur.* Insistențele lui Moraru sunt tot atât de bolnave ca și ale lui Naum.* Brandul Steaua poate exista dacă e un plan de lungă durată. Echipa CSA va porni din Liga a 4 -a…* De ce ar fi valabilă decizia instanței în acest caz când s-au văzut atâtea greșeli în justiție? De unde priceperea unor judecători în acest domeniu? De ce invocă jurnaliștii permanent acea decizie, care poate n-are nicio bază? Gazeta Sporturilor publică un serial despre preluarea echipei de la CSA în 2003…instructiv! E clar că se duce o campanie…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here