AM AVUT O DUMINICĂ BOGATĂ!

0
89

cronica tv

The Odd Life of Timothy Green
The Odd Life of Timothy Green

Am avut o duminică destul de complicată dar în mod cert bogată. Am stat cu Andrei-Ștefan, ne-am jucat, s-a jucat pe tabletă, am și povestit. Uimitor cum țin minte cei mici unele evenimente de la vârsta de 3-4 ani! Nu, nu intru în amănunte. Fac doar o legătură cu un film, care m-a impresionat, vizionat nocturn pe HBO, ”Viața stranie a lui Timothy Green”. Era vorba despre relația părinți-copil, părinți care-și doresc din tot sufletul să aibă un copil și nu reușesc decât printr-o minune… E abordată și tema copiilor ”diferiți”, ”altfel”… Încercați să vizionați!
Duminica a mai avut momente tari. O finală la tenis cu două fete de 20 de ani. Naomi Osaka, cea care a învins-o clar pe Simona Halep (aflată pe primul loc în lume, favorita principală a turneului de la Indian Wells) a trecut destul de ușor de Daria Kasatkina. Noua generație se impune?
Del Potro
Del Potro

La băieți au jucat doi veterani. Del Potro (30 de ani) și Federer (la vară va avea 37). Atmosfera din tribune semăna cu cea de la meciuri de fotbal, uneori de coridă, alteori de Cupă Davis. Del Potro a luat primul set, a avut șansa să termine partida în două seturi, dar a pierdut în tiebreak cu 7-6. Federer a arătat că nu cedează, a avut execuții geniale, dar și multe greșeli. A avut 5-4 și era clar că va lua un nou trofeu, va stabili un nou record. A fost egalat și s-a ajuns iar la tiebreak. De data asta a fost de nerecunoscut și a pierdut categoric pe propriile erori neforțate. Mi-a părut foarte rău. Federer n-a pierdut de 17 partide. Un spectacol de maximă intensitate! Federer nu s-a supărat pe arbitru că i-a anulat un punct pe baza hawk-eye, ci pentru că a făcut-o foarte târziu, scoțându-l din mână. Nu înțeleg de ce la DigiSport redactarea corectă a unei știri este o problemă atât de mare.
arbitru cartonas rosu sport fotbal aNormal că meciul CFR-FCSB mi-a reținut atenția în mod special. Noroc că la Cluj a nins foarte puțin. Comentatorii-arbitri (adică unul Ionuț Angheluță care spunea mereu ce ar fi trebuit să dea arbitrul, mereu contra Stelei) au o problemă constantă cu echipa lui becali, chiar și când e nedreptățită în mod evident. Firește că matinalul Filoti se lamenta că n-a fost spectacol. Păi dacă echipa gazdă nu joacă nimic, doar pentru rezultat, de unde să fie spectacol? Crăciunescu a spus clar că lovitura de pedeapsă pentru CFR nu se dădea, în schimb a fost alta care ar fi fost și nu s-a dat. Nici eliminarea lui Pintilii n-a fost corectă. Nu pentru arbitraj e invitat Crăciunescu?  Eu am văzut și alte faze dubios judecate, dar nu contează.* Nici Balaj, la TelekomSport n-ar fi dat penalty. Nici Basarab Panduru n-a considerat că se dădea 11 metri. *Repriza a doua a fost chiar dinamică. Steaua a dominat, dar și CFR putea înscrie. Dacă se mai juca 4-5 minute era sigur victoria oaspeților. Planici a făcut un joc foarte bun, Budescu a muncit mult și a dat câteva pase excelente, plus o bară, schimbările făcute de Dică la pauză au fost inspirate, ca dovadă că golul a venit de la Gnohere. Din nou subiectul Alibec a generat iritare. Pe teren e nervos, la schimbare e nervos, realizări nu prea are. După ce l-au lăudat fără să respire pe Dan Petrescu, Filoti &Co afirmă acum că ar greși schimbările, că nu ar fi firesc să deschidă scorul și să termine egal cu Steaua a treia oară! Interesant e că acum n-a mai zis niciunul dintre marii specialiști, că a arbitrat un arădean, adică ardelean, adică … unde e Clujul? Dacă un tâmpit a afirmat că meciul anterior, CFR-Iași era arbitrat de un piteștean, care locuia în copilărie la 10 străzi de antrenorul Stelei, era suspect, acum ce putem spune? *Din nou am convingerea că am văzut meciuri diferite (am urmărit de două ori toată partida) față de unii ciripitori ai postului DigiSport. Dacă ratează Deac e explicabil, a obosit alergând, dar dacă ratează un stelist, are o problemă. *Gabi Balint a apreciat, ca și Ilie Dumitrescu repriza bună făcută de Steaua! Ba chiar și Ionuț Badea (luni dimineața) a spus același lucru.
Diana in cuvintele ei national geographic
Diana: in cuvintele ei

* GSP, ziarul specialiștilor e un fel de Urzica în ultima vreme. Budescu ia 6, în timp ce Teixeira, absent, inutil și schimbat ia 5. Bălgrădean , portar care a luat un gol de 11 metri a luat 5 iar Arlauskis portarul clujenilor a luat 6.  La faza golului din min 91 Remus Răureanu scrie așa: …”Planici potrivește balonul în fața porții și Gnohere profită de neatenția lui Mureșan”. Noroc că am văzut meciul! *Tolontan a scris și el despre fotbal, mințind cu nesimțire. Cică Hațegan a lăsat CFR cu om în minus ca o compensație. ”Așa s-a creat presiunea prelungită din care a egalat trupa lui Dică”. Cum așa? Peteleu a fost eliminat în min 64, iar Pintilii în min 72!!! Chiar e de mare porc acest jurnalist!
Și încă o recomandare. Pe National Geographic am prins un documentar amplu despre Prințesa Diana. Diana: în cuvintele ei! Se reia pe 7 și 8 aprilie.

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here