Am dansat cu Nouvelle Vague (22 noiembrie 2008)

0
43

Cronică de Iulia Radu

Foto: Alex Barbulescu
Foto: Alex Barbulescu

Cu francezii de la Nouvelle Vague am făcut „cunoştinţă” în vară la B’ESTFEST. Atunci am prins o mică parte din concertul lor şi am regretat că n-am fost destul de inspirată încât să mă duc la recitalul lor de la bun început. Asta e, mi-am zis, sperând că poate voi mai avea ocazia să-i văd. Nici prin gând nu mi-a trecut că îi voi reîntâlni atât de repede! Însă, Emagic Entertainment s-a gândit la toate, aşa că sâmbătă, 22 noiembrie, Nouvelle Vague a urcat pe scena Sălii Palatului.
Am ajuns mai devreme în sală şi am aruncat o privire de jur-împrejur. Public tânăr (peste 3.500 de persoane), cu vârste cuprinse între 20 şi 40 de ani, atmosferă relaxată, prea relaxată aş spune, parcă n-am aştepta un spectacol. Pe culoare s-au format „bisericuţe” şi se discută despre petreceri, facultate, serviciu, băieţi, fete, remedii pentru gripă. Cei care îşi ocupaseră locurile pe scaune fie ronţăiau câte ceva, fie răsfoiau revistele primite la intrare (e vorba de Tabu şi B-24-FUN). Ne simţeam, mai degrabă ca în pauza dintre cursuri.
Puţin după ora 20.30 au intrat în scenă şi profesorii noştri care ne-au predat un curs de distracţie adevărată. Legătura dintre artişti şi public s-a produs aproape instantaneu. La cea de-a treia piesă (Dancing With Myself) cei din primele rânduri deja dansau de zor. Sweet And Tender Hooligan a declanşat nebunia şi în spate. Pe lângă mine aproape toată lumea cânta şi dansa.
Înainte de Human Fly am fost rugaţi să bâzâim. Ceea ce am şi făcut! A fost foarte amuzant, şi chiar dacă la început am fost un pic mai timizi, în timpul cântecului am asigurat fondul sonor!
Dacă vreţi să vă ridicaţi şi să dansaţi, acum este momentul. Dacă aveţi scaune nu înseamnă că trebuie să le folosiţi, acesta a fost micul discurs rostit înainte de Too Drunk To Fuck. Ca la un semn toată lumea era în picioare şi dansa, nu conta că ne cunoaştem sau nu, pur şi simplu muzica îţi dicta paşii şi gesturile. Solistele au coborât în sală pentru a dansa alături de noi. Una dintre ele s-a cocoţat pe un scaun şi a sărit peste un rând sprijindu-se de spectatori. Nu e nevoie să vă mai spun că toţi băieţii din jur s-au îngrămădit să o susţină. Pentru unii a fost un moment de bucurie, pentru alţii unul de oftică.
Printre cele mai bine primite piese s-au numărat Just Can’t Get Enough, Teenage Kicks, Dance With Me.
După o oră şi 20 de minute, Nouvelle Vague a anunţat şi ultima piesă: Love Will Tear Us Apart. Finalul ne-a aparţinut nouă, spectatorilor: am ţinut ritmul cu palmele, am cântat şi am dansat în acelaşi timp!
La bis au cântat This Is Not A Love Song şi două piese noi. Am rămas cu toţii în picioare aplaudând. În sală s-au aprins luminile, dar nici măcar acest amănunt nu ne-a făcut să schiţăm vreun gest de renunţare. Fluieram, aplaudam şi strigam cât ne ţinea gura. Nouvelle Vague a revenit pe scenă pentru încă o piesă! S-au stins luminile din nou, şi după un solo superb la contrabas, am recunoscut cu toţii versurile piesei In A Manner Of Speaking, spre bucuria câtorva studenţi francezi aflaţi în sală, care aşteptau cântecul de pe la jumătatea concertului. A fost o seară pe care, cu siguranţă, nu o vom uita prea curând!
Alături de producatorii-fondatori ai formatiei, Marc Collin şi Olivier Libaux, au venit în Capitala alaturi de vocile Mélanie Pain si Nadya Miranda. Concertul se înscrie în proiectul Fusion Studio Weekend, care include şi un spectacol Koop, ce va avea loc pe 23 noiembrie. Biletele pentru acest eveniment au preturile 60, 85, 110 si 140 de lei, putand fi achizitionate din reteaua magazinelor Diverta si de la casele de bilete ale Salii Palatului, in limita disponibilitatii.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here