Am folosit certificatul. So what? 18.01.

0
307

Am folosit certificatul. So what? 18.01.Îl am din mai 2021, dar nu l-a cerut nimeni. Am fost la Trezoreria sectorului 1, pe strada Londra și iată că acolo au vrut să-l vadă oamenii de la intrare. Am și hârtie, am și pe telefon. Covid Certificate scrie pe el. În interior nu era nimeni. Pustiu. Noi și doamnele de la ghișeu, birou. Doamne foarte amabile. Întrebarea firească apare după această vizită la Trezorerie. De ce pentru a intra într-o clădire goală e nevoie de certificat, dar în magazine, autobuze, tramvaie, nu e nevoie, deși ești aproape de alte persoane?

Lipsa de logică, de sens, de coerență a dus la situația haotică în care ne aflăm. Oricum, dacă au trecut 8 luni, anticorpii s-au cam vărsat, așa că documentul, din punct de vedere epidemiologic nu mai are nicio utilitate. Nu stă nimeni să vadă cum ești cu anticorpii și nici data emiterii nu interesează pe cineva. Nu se mai ia nici temperatura…De ce se ocolește testarea, care rămâne singura cale pentru a vedea dacă cineva e purtător (asimptomatic) sau nu de virus?

Certificatul arată doar că te-ai vaccinat de două sau trei ori cândva. Nimic mai mult. Merita atâta scandal și confruntări, odată ce totul a devenit formal, birocratic, fără legătură cu sănătatea publică?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here