Am fost la Mega să-mi iau temperatura (19.05)

2
260

…La cap nu aveam. „Nu-mi arată nimic”, zice doamna coborând ușor „pistolul” din dreptul frunții mele. „Nimic-nimic???!?!? N-a detectat nicio urmă de activitate acolo sus?!”, mă întreb eu, în gând. Nici nu știu dacă e cazul să-mi fac griji. Poate a decedat neuronul și din cauza pandemiei nu am fost pe lista de invitați la înmormântare.

Arătați-mi, vă rog, încheietura mâinii”, îmi spune doamna cu amabilitate în glas. Văzând-o hotărâtă să detecteze ceva viață în mine, întind mâna la control. „Pistolul” se îndreaptă amenințător spre mâna mea, iar ochii doamnei se luminează imediat: „Aveți 36,3. Puteți merge!”. Am răsuflat ușurată. Bine că trăiesc! La ieșire, am dat nas în nas cu doi polițiști tineri (o fată și un băiat). Tocmai intraseră în magazin. Fără mască. Mă gândesc că ar fi fost frumos să-și scrie singuri câte o amendă. Dar nu am insistat pe acest gând, eram prea fericită că primisem confirmarea faptului că sunt încă în viață. 🙂

2 COMENTARII

  1. Am auzit din partea mai multor persoane ca aparatele de masurat temperatura dau rateuri, ba chiar unei persoane care a aparut la TV i-a indicat temperatura de 29, voi ce parere aveti?

    • Foxi, măsura e aproximativă. E o formă de triaj epidemiologic, dar prost aplicată. Temperatura de 37,3 este total nerelevantă, aparatele nu sunt calibrate, verificate, așa că pot indica orice. Pentru un asimptomatic e clar că nu vom afla dacă e purtător de virus!Mai importantă ar fi dezinfectarea și masca la intrare, purtată în interior.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here