ANALIZĂ Ce aduce toamna la TV

0
63

watching tv aArticol preluat din Adevărul
Pro TV aduce pe micile ecrane un format internaţional de succes, „Supravieţuitorul“, care nu dispune încă de o dată de lansare. Reality-show-ul filmat în Fillipine va fi prezentat de Dragoş Bucurenci şi va aduce în casele românilor aventurile şi lupta a 18 concurenţi pentru titlul de unicul supravieţuitor şi premiul de 100 de mii de euro.
(…)
Deşi erau anunţate pentru această toamnă, „Vocea României Junior“ şi noul sezon „MasterChef“ nu se vor mai difuza anul acesta. În cazul versiunii pentru copii a show-ului „Vocea României“, motivul amânării ar fi că nu se doreşte difuzarea a două emisiuni cu acelaşi profil în acelaşi timp, cât despre „MasterChef“, se zvoneşte că toţi membrii juriului vor fi schimbaţi şi nu se ştie încă ce vedete vor fi cooptate. În schimb, în noua grilă de programe revin emisiunile „La Măruţă“, „Vorbeşte lumea“ , „Visuri la cheie“ şi „Vocea României“, dar şi sezoane noi din „Las Fierbinţi“ şi „Atletico Textila“.
(…)
Antena 1 revine cu noi sezoane ale producţiilor deja consacrate: „Chefi la cuţite“ (5 şi 6 septembrie), „X Factor“ (9 septembrie), „Te cunoc de undeva“ (10 septembrie), iar din 5 septembrie reîncep emisiunile „Neatza cu Răzvan şi Dani“, „Acces Direct“, „Un show păcătos“, „Next Star“, „iUmor“, „În puii mei“ şi „Poftiţi la muncă!“. Pentru a contrabalansa concurenţa adusă de Pro TV, Antena 1 încearcă o manevră şi îl aduce la masa juriului „X Factor“ pe misteriosul cântăreţ moldovean Carla’s Dreams.
(…)
Din 22 august începe o noua emisiune la Kanal D, „Bravo, ai stil!“. Show-ul de fashion, prezentat de Ilinca Vandici, cu un juriu alcătuit din Iulia Albu, Raluca Bădulescu şi Maurice Munteanu, promite câştigătoarei premiul de 100.000 de lei şi o carieră în televiziune. Emisiunea are la bază un format internaţional, „My Style Rocks“.
Din 29 august revin emisiunile „Teo Show“ şi „Wowbiz“, urmate de noi sezoane „Vacanţa mare“ şi „Roata norocului“. Însă pentru că piesa de rezistenţă a postului râmân serialele turceşti, din 8 august „Furtună pe Bosfor“ a fost înlocuit de serialul „Güneş“.
(…)
„Se vede cu ochiul liber că piaţa TV s-a stabilizat, din faptul că producţiile noi intrate pe post sunt puţine. Nimeni nu e dispus să rişte prea mult, de văzut şi reticenţa de a introduce de pildă o «Vocea României Junior». Antena are deja un portofoliu bogat de producţii interne care funcţionează din anii trecuţi, iar PRO TV nu a mai produs crahuri gen «Lecţii de viaţă», expediată prin daytime fiindcă nu făcuse nimic în acces. Ar mai fi de remarcat la Pro TV că «Atletico Textila», producţie care n-a dat publicul cultivat pe spate, prinde şi un al doilea sezon, deci probabil ratingul justifică reluarea. Lucruri ca «Bravo, ai stil» sunt caraghioslâcuri pentru publicul obişnuit cu Iulia Albu şi alţii. Antena 1, cred că a demonstrat ce avea de demonstrat prin schimbările din anii trecuţi“, este de părere Iulian Comănescu.
Puteți citi articolul în întregime aici:
http://adevarul.ro/entertainment/tv/analizA-aduce-toamna-tv-merita-aplaudata-ideea-pro-tv-folosi-tip-factura-dragos-bucurenci-nu-e-paiata-blonda-1_57bad6245ab6550cb8fddfe1/index.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here