Andra la Sala Palatului (25.02.2017)

0
190

Andra la Sala Palatului 25.02.2017
Galerie foto de Iulia Radu (click aici!!!)

Articol de Iulia Radu
Sâmbătă, 25 februarie. Ora 19.05. La semafor, aproape de Magazinul Muzica. Un băiețel își trage tatăl de mână și grăbește pasul pe trecerea de pietoni: „hai tati, mai repede că ajungem ultimii”. Părculețul de lângă Sala Palatului „geme” de lume: princhindei de 4-10 ani, însoțiți de părinți sau de bunici, grupuri de adolescenți, toți au același țel: vor să ajungă mai repede la întâlnirea cu Andra. Nu-mi amintesc să mai fi văzut sala aproape plină cu 45 de minute înainte de ora de începere anunțată. Cu mic, cu mare își ocupaseră locurile în sală și așteptau cuminți să înceapă show-ul. Unii dintre ei se aflau pentru prima dată în viață la un concert, așa că repetau cu nerăbdare în glas întrebări de genul: „Mai e mult până începe?”, „Buni, dar de ce e pânza aceea pe scenă? De ce nu pot să văd tot?”, „Când vine Andra?”, „Mami, pot să mă duc la scenă să văd ce e după cearceaful acela?”, „Tati, te duci să-mi iei tricou? Du-te în hol și cumpără-mi și mie tricou cu Inevitabil va fi bine. Hai, du-te! Mami, spune-i să se ducă”. Pe hol, un grup de adolescente se așezaseră la coadă pentru a-și face o fotografie cu Andra pe fundal: „Le postăm pe Facebook ca să crape de ciudă Emi de la a VIII-a B, care n-a venit”. Alții, mai generoși din fire, se gândeau și la cei rămași acasă: „o să filmez Iubirea schimbă tot, ca să vadă și iubi cum a fost… mai ales că-i place piesa”. Pe ecranele amplasate în stânga și-n dreapta scenei, se derulează imagini cu Andra, însoțite de diverse mesaje (Iubirea nu se termină niciodată, Drumul meu e presărat cu iubire, Iubirea e ca muzica preferată, Iubirea îmi dă ritm), precum și reclame la KissFM sau ProTV. De altfel, așa cum este și firesc, imaginea artistei „îmbracă” fiecare stâlp din zona garderobei. În spatele cortinei care acoperă o bună parte din scenă, vedem silueta, „inundată” în roșu, a unei persoane care cântă la harpă și ascultăm interpretarea inedită a piesei „Iubirea schimbă tot”.
Andra show aOra 20.05. S-au stins luminile în sală, iar publicul a prins brusc viață. Ropote de aplauze, chiote de bucurie, zâmbete largi, entuziasm. Este o adevărată terapie doar să privești bucuria celor mici, modul în care aplaudă emoționați, în timp ce sar în sus de bucurie și își caută părinții din priviri, nevenindu-le să creadă că e real tot ceea ce trăiesc. Concertul a început cu piesa „Niciodată să nu spui niciodată” și l-a adus pe scenă și pe primul invitat: Cabron. Îmi place atitudinea Andrei pe scenă. Este sigură pe ea, cântă foarte bine, stăpânește scena, dansează alături de corpul de balet. Decorul a fost impresionant: ecrane de diverse dimensiuni și forme, foarte multe elemente grafice pentru fiecare moment artistic în parte, orchestra așezată pe vertical pentru a câștiga spațiu, multă-multă culoare. S-a văzut că echipa Andrei a muncit foarte mult pentru a „împacheta” exemplar acest show și sunt convinsă că la televizor va arăta foarte bine. Au urcat pe scenă și au cântat alături de Andra: Shift, What’s Up, Smiley (i-a și mulțumit pentru că el și echipa HahaHa Production au reorchestrat piesele cântate în concert), orchestra fraților Advahov din Chișinău, Alexandru Mihai (tatăl Andrei), Aurora și Săndel Mihai (cumnata și fratele Andrei), Dorian, Monica Anghel și Pepe. Am avut parte și de un moment folcloric, iar duetul cu tatăl ei, Alexandru Mihai (au interpretat piesa „Dă Doamne la lume bine”) a reprezentat unul dintre „vârfurile” serii. La fel de apreciat a fost și duetul cu fratele ei, alături de care a interpretat chiar o piesă compusă de Săndel („Drumul vieții ne desparte”).
Andra si Monica Anghel
Andra si Monica Anghel

Cred că unul dintre cele mai emoționante momente a fost apariția pe scenă a Monicăi Anghel. Au cântat împreună piesa „Spune-mi”, compusă de Cornel Fugaru. La final, vizibil emoționată, ținând-o de mână pe Andra, Monica Anghel i-a îndemnat, cu ochii în lacrimi, pe cei din sală să „o prețuiască și să o iubescă pe Andra”, a vorbit foarte frumos și despre Alexandru Mihai, care era extrem de emoționat în culise, dar foarte mândru de fiica lui. Vorbele Monicăi și reacția impresionantă a publicului, au emoționat-o profund și pe Andra, așa că lacrimile i-au brăzdat obrajii, iar vorbele de mulțumire au fost „gâtuite”.
În cele două ore și jumătate de concert, Andra nu a slăbit ritmul deloc și a oferit un adevărat tur de forță: a cântat și a dansat, a schimbat mai multe ținute, a primit foarte multe buchete de flori, dar și cadouri de la spectatori. Dar poate cel mai important aspect al serii a fost că a adus bucurie celor peste 4.000 de spectatori (trebuie menționat că organizatorii au suplimentat numărul de scaune: la cap de rând era adăugat câte un scaun).
Andra live aMie mi-a plăcut foarte mult modul în care a interpretat piesa „Somewhere Over The Rainbow” (care a fost lansată în 1939, în interpretarea lui Judy Garland și face parte din coloana sonoră a filmului „Vrăjitorul din Oz”). Mi-a plăcut și de Smiley, care în timpul acestei piese a „dirijat” cu aplomb, cu umor (și talent) orchestra. Desigur, au fost și unele momente pe care nu le-am înțeles sau au fost nepotrivite, din punctul meu de vedere. *De exemplu, după ce a interpretat „Iubirea schimbă tot”, au curs pe ecrane imagini cu Mădălina Manole, Mihaela Runceanu, Corina Chiriac, Angela Similea, Laura Stoica, Loredana Groza, în timp ce o voce din off ne spunea ce a învățat Andra de-a lungul vieții, făcând trimitere la versurile unor piese interpretate de solistele menționate. Momentul a fost ușor confuz, o parte dintre spectatori întrebându-se care a fost scopul acestor imagini. *Deși am recunoscut absolut toate piesele cântate pe scenă, ba chiar le știam și versurile (mi s-a mai întâmplat acest lucru doar la concertul Bon Jovi din Piața Constituției), trebuie să recunosc că pe la jumătatea concertului Andra „m-a pierdut”, iar entuziasmul meu inițial s-a dus ușor-ușor lăsându-mă pradă plictiselii. În momentul în care partea vizuală tinde să devină mai importantă decât muzica în sine, spectacolul pierde la capitolul emoției. Când ai o „armată” de dansatori în jurul tău, unii pe scenă, alții suspendați la 5 metri deasupra solului, când ai atâtea elemente grafice pe ecrane, când ai invitați care se succed cu repeziciune, publicul devine mai atent la partea de show, vrea să filmeze, să fotografieze, iar muzica pică în plan secund. Așa am simțit când am văzut-o pe Lady Gaga, la fel mi s-a întâmplat și aseară la concertul Andrei. O spun cu regret pentru că știu că Andra poate să ofere mult mai multă emoție într-un concert live.
Andra dans a*Pentru piesa „În noapte mă trezesc” Andra a fost adusă pe scenă într-un pat imens, care a fost „plimbat” de la stânga la dreapta și-napoi, în timp ce artista și alți 3 băieți dansau lasciv. Fără să vreau fiu mai catolică decât Papa, imaginea m-a surprins. În condițiile în care artista declarase că își dorește ca prețurile să fie accesibile tocmai pentru că știa că vor veni mulți copilași, adolescenți, iar în sală 65-70% dintre cei prezenți erau minori, mă așteptam la o altă abordare artistică. *A fost pentru prima dată când am auzit un artist spunând la finalul concertului: „Deși nu era în program, simt că trebuie să spun asta, vreau să mulțumesc baletului și muzicienilor”. A spus de vreo două-trei ori că mulțumirile nu erau prevăzute în „program”.
Una peste alta, debutul Andrei pe scena Sălii Palatului a fost un adevărat succes. Trei seri la rând sold-out, o producție excepțională, un public cald care a cântat și a dansat alături de ea de la început până la sfârșit. Concertul de sâmbătă s-a încheiat cu cereri insistente de bis. Andra a revenit pe scenă și a interpretat „Inevitabil va fi bine” și „Iubirea schimbă tot” spre bucuria tuturor. Cu siguranță, spectatorii nu vor uita întâlnirea cu Andra de la Sala Palatului. Nouă nu ne rămâne decât să le mulțimim atât Andrei cât și lui Cătălin Măruță pentru invitații, să le urăm succes și să sperăm că o vom revedea curând pe Andra la Palat.
Setlistul serii:
Andra iubireNiciodată să nu spui niciodată feat Cabron
Inevitabil va fi bine
Avioane de hârtie feat Shift
Dragostea rămâne
K la meteo feat What’s Up
Taxi feat What’s Up
În noapte mă trezesc
Așa e dragostea
Vreau sărutarea ta
Somewhere Over The Rainbow
Cai verzi pe pereți 
Falava
Without You
Moment de muzică populară (Cine iubește și lasă, Cântec despre Bucovina, Constantine, Constantine; Dă Doamne, la lume bine; Lucru mare-i omenia; Drumul vieții ne desparte)
Floare de Nu-Mă-Uita feat Dorian
Iubirea schimbă tot
Spune-mi duet cu Monica Anghel
Rămâi cu mine
Cred că m-am îndrăgostit feat Pepe
Băieții și fetele
Atâta timp cât mă iubești
Bis:
Inevitabil va fi bine
Iubirea schimbă tot

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here