ANDREEA ANDREI ŞI IONEL TUDOR LA PSIHOLOGUL MUZICAL (ediţia 646 – 14.02.2015) – AUDIO

0
639

ionel tudor si andreea andrei la radio romania
Ionel Tudor si Andreea Andrei la Radio Romania

O noapte foarte bogată! A început cu o premieră propusă de un grup românesc din Chicago, Vox Maris Band („Prima sărutare”).
 
Un cuplu longeviv de îndrăgostiţi, dedicat total muzicii şi poeziei ne-a vizitat. Andreea Andrei şi Ionel Tudor au arătat cât de bine se completează, ne-au povestit cum s-au cunoscut, cum a fost să creşti în preajma lui George Grigoriu, cum percep ei piaţa muzicală trecută şi prezentă din România. N-au lipsit subiectele „Eurovision”, concursuri de creaţie şi interpretare, talent show-urile televizate. Cei doi sunt implicaţi în două concursuri care au succes remarcabil: „Festivalul „George Grigoriu” de la Brăila şi Festivalul „Dan Spătaru” de la Medgidia, ambele devenite internaţionale. Fireşte că au povestit şi despre evoluţia fiului lor, Andrei Tudor care participă şi-n acest an la Eurovision cu o piesă scrisă pentru Luminiţa Anghel.
Ionel Tudor a explicat că nu are timp de compoziţie pentru că orchestrează mult, pentru că dirijează celebrul Big Band al Radioului şi are foarte multe de făcut. Am aflat cum decurge colaborarea dintre textier şi compozitor. Andreea Andrei a subliniat că a lucrat foarte bine cu regretatul Dan Iagnov.
Top 5 Sentimental a aparţinut creaţiei lui Ionel Tudor iar primele locuri au fost ocupate de 1. „Noapte albastră” (solist Gabriel Cotabiţă), 2. „Te aştept să vii” (Mirabela Dauer), 3. „Şansa e de partea ta” (Luminiţa Anghel).
 
Jose Feliciano
Jose Feliciano

Am avut parte de un interviu telefonic cu marele artist Jose Feliciano aflat în SUA, pregătit să vină în România pe 16 martie. A fost o surpriză plăcută pentru noi toţi.
Ileana Popovici a relatat tot telefonic de la Sanremo, unde tocmai s-au decis câştigătorii secţiunii tinerilor. Am avut parte de opinii din culise, din zona jurnaliştilor acreditaţi, de pronosticuri privind marea finală de sâmbătă.
Veţi mai asculta piese cu Pink Floyd, Earth, Wind & Fire, Monica Anghel, Marcel Pavel, Paşa Parfeni,  (propuse de invitaţi), Domenico Modugno, Nek dar şi prime audiţii cu Maria Magdalena Dănăilă şi Hara (piese respinse la preselecţia Eurovision 2015).
Agenda pop-rock mai inclus nume ca Ray Wilson, Gil Dobrică (născut pe 14.02.1946), Bon Jovi, Garth Brooks, Yngwie Malmsteen ş.a.
Audio:

Selecţia mesajelor (au fost peste 200!):
Arici Ţepos: E Valentine’s Day şi vreau să urez toate cele bune foştilor şi viitorilor mei iubiţi! :))
Robby, Reşiţa: Dle Partoş… sunt trist… am inima zdrobită… mama nu-mi dă bani să îmi scot prietenele în oraş (am 3 fete pe care vreau să le cuceresc) :((((( Sunt lefter… Nu o să mai vrea nicio fată să iasă cu mine… o să îmi pierd credibilitatea în ochii lor! Mama vrea să-mi distrugă adolescenţa! :((((((
Lavinia Ban: Ce surpriză!! Vă ascult cu drag şi aştept Topul! Una dintre piesele preferate este şi Un ceas sau două sau trei cu Monica Anghel
Boogie: Bun venit Ionel Tudor şi Andreea Andrei! Aş vrea să o întreb pe doamna Andreea Andrei: mai există textieri adevăraţi în muzica de astăzi? Cum i se par textele din muzica românească actuală?
Black Eloise: Vă scriu pentru prima dată, deşi ascult de multă vreme emisiunea… sunt prietenă cu Simona, Cristina, Marius şi ceilalţi… Am o întrebare directă pentru Ionel Tudor: de ce nu mai compuneţi? Nici nu mai ştiu de când nu am auzit o piesă nouă!
Cristina, metalfan: Wow! De când o aştept pe doamna Andreea Andrei!! Întotdeauna mi-am dorit să aflu cum era George Grigoriu ca tată? Dar în studio, era exigent?
Oana, Ploieşti: Cum a fost colaborarea cu Angela Similea? Nu i-aţi scris prea multe piese? De ce?
Corina, Bacău: În calitate de compozitor, pe cine apreciaţi mai mult: pe John Lennon sau Paul McCartney?
Stefan Bogdan Lucian Wow……………ii salut pe cei 2 invitati ai tai pe Ionel Tudor si Andreea Andrei.Ii admir ptr tot ceea ce au facut pana acum in muzica usoara romaneasca dar si ptr ceea ce vor face ptr ca sunt convins ca vor face in continuare lucruri absolut minunate in muzica suoara romaneasca.Ati aflat ceva despre festivalul George Grigoriu din 2015?Pe net deocamdata nu a aparut nimic despre editia de anul acesta a festivalului Grigoriu.Eu din 2008 vin an de an la festivalul George Grigoriu.
Simona, metalfan: Hello Mr Feliciano! You are a great guitar player!
Maria: We love you Jose Feliciano!
Radu: You are a great guitarist!
Tania: Can’t wait for your show in Romania! You rock!
Paula: Respect Jose Feliciano! We love you!
Magda: Jose Feliciano rocks!!
Harry: You rock Sir!! I’ll be there at your concert!!
Mihail Turturică Felicitari draga doamna, Andreea Andrei si stimate domnule, Ionel Tudor !! Am copilarit cu muzica dumneavoatra, iar acum peste ani constat ca tot cea mai frumoasa muzica este !!! … Aceea ce se produce acum – NU ARE FARMECUL , ARMONIA si FRUMUSETEA VERSURILOR – create atunci!! Va multumesc dumneavoastra si colegilor dumneavoastra, textieri si compozitori, cei ce mi-ati facut copilaria frumoasa ! Sa fiti iubiti vesnic !
Teodora: Cum era Andrei când era mic? Era un copil care făcea multe năzbâtii?
Mihnea: Eu vă spun sincer, v-am descoperit cu ajutorul unei reclame… Sunt mare consumator de RedBull… Aşa că v-am cântat piesa, fără să ştiu că e a dvs, aproape în fiecare zi (atât de des consumam licoarea energizantă) :)) Sunteţi foarte tari! 🙂
Teddi, Londra: De ce breasla dvs nu este unită? De ce nu vă luptaţi pentru a nu lăsa Festivalul Mamaia să moară?! De ce acceptă artistul român atât de uşor să renunţe la singurul festival dedicat creaţiei româneşti?
Black Eloise: Ce părere aveţi despre emisiuni de genul X Factor sau Vocea României?
Teddi, Londra: Trebuie să promiteţi că veţi mai face măcar un album cu soliştii pe care i-aţi lansat şi care nu au avut şansă să îşi continue cariera după 1994-1995…
Mirela, Milano: Ce părere aveţi despre prezentatori? Mie nu-mi plac fetele!!
DioVasco: Ieri Carlo Conti a făcut greşeli cât pentru tot festivalul!
Maria, Spania: Mie mi-a plăcut foarte mult Biagio Antonacci! Excelent!
Laura: E mai bun Carlo Conti decât a fost Gianni Morandi în calitate de prezentator?
Marius, metalfan: Mi-aţi făcut o surpriză cu interviul cu Jose Feliciano! Nu am apucat să vă mulţumesc până acum!
Matteo, Roma: Îmi place foarte mult această emisiune! Vă ascult de fiecare dată cu mare plăcere! Nu mă aşteptam să îl aud în direct pe marele Jose Feliciano! Vă mulţumesc din suflet! Îmi place Che sara! Îmi plac şi albumele instrumentale! L-am văzut aici, în Italia, şi recomand tuturor românilor să meargă să-l vadă live! E o experienţă extrem de plăcută!
Teddi, Londra: Da, am mers la 02 Arena. A fost aproape plină sala… vreo 100 de locuri rămăseseră libere… A fost o super atmosferă. E primul ei concert solo în ultimii 25 de ani în Londra… Publicul o aştepta de mult… Să ştiţi că am văzut mulţi tineri… chiar mai mulţi decât cei din generaţia ei. Mi-a plăcut! Eu am văzut-o pentru prima dată şi m-am decis să merg după ce am auzit comentariile entuziaste după concertul de la Bucureşti, în plus, mi-a plăcut şi interviul cu ea. Cântă bestial! Are o trupă excepţională! E hard-rock curat! Iar sunetul a fost impecabil. Am făcut şi poze, mi-au ieşit câteva, vi le trimit dacă vreţi.
Bowie-fan: Eu sunt trist… Am aflat că a murit Steve Strange… Avea doar 55 de ani… Mie îmi plăcea foarte mult!
Vicky: Steve Strange a fost frontmanul grupului Visage.
Dl Lache: Felicitări pentru invitaţii pe care i-aţi avut în această noapte!
Arici Ţepos: Nu înţeleg cum pot confunda oamenii sound-ul şi stilul lui Malmsteen? Este atât de evident că este el… M-au amuzat unele răspunsuri date de ascultători…
 
sursa: Radio România Actualităţi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here