Andrei Kerestely la Psihologul muzical (ediția 679 – 3.10.2015) – AUDIO

0
171

Andrei Kerestely la Psihologul muzica (Radio România Actualități)
Andrei Kerestely la Psihologul muzica (Radio România Actualități)

Dan Spătaru (născut pe 2 octombrie) şi Silvia Dumitrescu (născută pe 3 octombrie) au asigurat deschiderea ediţiei. Fireşte, după salutul muzical primit de la Maria Magdalena Dănăilă (aflată acum la Beijing).
 
Andrei Kerestely n-a mai fost în studioul emisiunii din 2003! Se poate vorbi despre un redebut. Şi a fost cu cântec. A venit pregătit, minuţios, pedant ca orice inginer de sunet care se respectă, dar CD-ul adus de acasă nu s-a potrivit cu instalaţia noastră, aşa că ne-am descurcat cu o serie de compoziţii ceva mai vechi pe care le aveam tot de la Andrei Kerestely. Născut la Bucureşti în 15.02.1971, Andrei a beneficiat de avantajul unei familii poliglote (mama fiind profesoară de limba engleză l-a învăţat de mic) şi un tată celebru Jolt Kerestely (vorbitor de limbă maghiară) care l-a adus aproape de muzică. A studiat mult în Germania, a şi lucrat acolo câţiva ani. A revenit în ţară din 1998, a lucrat cu numeroşi solişti (lista este impresionantă). Pe lângă munca de studio asigură şi sonorizări ale unor evenimente live şi are mare satisfacţie când ies bine. N-a fost un căutător de premii, dar le-a obţinut. La Festivalul Bucureşti 1990 a câştigat Premiul I cu Laura Stoica, la Mamaia 1998 a obţinut Trofeul cu „Balada timidului etern” interpretată de Gabriel Cotabiţă, în 2002 a obţinut două premii cu „ O singură noapte” cântată de Adrian Enache, iar în 2007 a luat Premiul I la „Creaţie” cu „You Took My Soul” (Luminiţa Anghel). Nu are încă un album de autor, dar a promis că va realiza cel puţin un CD. Ne-a povestit multe aspecte legate de munca de studio şi cred că ascultătorii au aflat multe date interesante.
 

Agenda pop-rock
a inclus piese cu Phoenix (Invocaţie), Tothem (grup italian, care cântă o piesă Phoenix şi care a concertat la Bucureşti), Chubby Checker, Stevie Ray Vaughn, noutăţi cu Bryan Adams, John McLaughlin, The Winery Dogs.
 
Top 5 Sentimental l-a avut pe Bruce Springsteen în rol principal. Primele clasate au fost 1.Born In The USA, 2. Streets Of Philadelphia, 3. Dancing In The Dark.
 
 
Audio:

 
 
Selecția mesajelor (au fost peste 250!):
Andrei Kerestely 2 (600 x 450)Dark Angel: Vă salut! Abia aştept să aflu cine va fi cu noi în această noapte!
Lavinia Ban: Mulţumesc pentru Because The Night! Am votat piesa! Îmi place şi Patti Smith!
Codrin Anghel Salutari calde din Ungaria pt dvs, invitatul serii si desigur pt bunica mea Ani! Va imbratisez cu drag!
Alin Rau Sanatate si multa voie buna,de pe drumurile Americane,va transmit multa caldura,ca daca tot trec prin Arizona ,ma gindeam ca ati avea nevoie,bun venit invitatului serii!
Niko, Milano: Eu nu înţeleg acest lucru: de ce să nu compui?! Cum ar fi fost dacă Jim Morrison ar fi zis: eu nu mai compun pentru că nu sunt difuzat la radio? Pentru că i s-a întâmplat asta, iar la vremea respectivă radioul era cam singura şansă să ajungi la publicul larg. Şi totuşi, omul a continuat! Acum posibilităţile de promovare sunt infinite! Nu vă opriţi!
Arici Ţepos: De acord cu Andrei… se găsesc foarte greu albume cu muzică românească! Dar eu am o altă dilema: cum se face că artiştii noştri nu au site-uri, nu au biografii complete, nu au un canal official de Youtube unde să îşi poată încărca piesele?! De exemplu, Jolt Kerestely are un site cu biografie cu fotografii rare, cu discografie, etc.
Camelia, Munchen, Germania: Ce-mi place mie aici în Germania este că se organizează multe concerte “Best Of Anii 80” şi lumea vine în număr mare. De când sunt aici nu am ratat niciun concert de acest gen! În România sunt consideraţi “expiraţi” artiştii aceştia, dar nemţii ştiu să se distreze! Sunt mult mai relaxaţi!
Valentina: Cum a fost colaborarea cu Adrian Enache? Cum reuşeşti să lucrezi cu el în studio?
Mihail Gagiu Superba piesa cantata de Gabi. O ascult pentru prima oara. Orchestratie de ,,capeau bas”. Felicitari! Am postat-o pe pagina mea de Fb, unde nu postez chiar orice, ci numai ceea ce are valoare!
Cristi, Olanda, şofer de tir: Vă salut de pe şoselele Europei! Sunt cu voi până dimineaţă!
Flavia, Tel Aviv: Vă ascult de foarte mult timp şi îmi place mult emisiunea dvs! Locuiesc în Israel de 23 de ani. Am sperat că aici voi avea ocazia să-l văd live pe Roger Waters… dar el refuză, mai nou încearcă să-I convingă şi pe alţii să nu cânte aici. Am bilet pentru diseară la Bon Jovi. Dacă ar fi anulat concertul din cauza lui Waters, m-aş fi dus pe jos până în Marea Britanie şi aş fi protestat în faţa casei lui Roger Waters!
Patricia Miner Sambora, Brazilia: Sunt şi eu cu voi! V-am ascultat, desi conexiunea a fost cam slabă pe Internet! Mulţumesc pentru piesa cu Bon Jovi!
Veronica, Cluj: Din păcate, la Cluj nu prea s-au vândut biletele… Mă bucur că bucureştenii respect această trupă. Nu pot să înţeleg ce s-a întâmplat la Cluj… Când au venit data trecută a fost sold-out, iar acum se găsesc bilete la toate categoriile de preţ pentru Pink Martini… Se pare că vor muta concertul la Casa de Cultură…
Boogie: Eu am auzit că Iron Maiden pleacă în turneu anul viitor. Credeţi că avem şanse să îi vedem şi la Bucureşti? Sau nu…
Ştefan: Mi-a plăcut ediţia! Mulţumesc pentru Morrissey! Îmi place foarte mult acest artist!
Ana, Filiaşi: Îmi place mult emisiunea! Mulţumesc pentru un invitat precum Andrei!
Mario din Bucureşti Bună dimineata. Frumoasă emisiune. Mereu mă ţine treaz,mereu invăţ cîte ceva nou. Nu se poate să realizaţi două emisiuni pe săptămână? Mulţumesc!
Dan(Brasov) Multumesc pt. o noapte placuta. Felicitari echipei din studio si celor doi Andrei!
 
 
sursa: Radio România Actualități

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here