ANULARE ANTICIPATĂ ?

0
90
Dan Andrei Aldea
Dan Andrei Aldea

UPDATE 

Am postat mai jos finalul unei scrisori ample publicate de Arta Sunetelor. Textul are şi o introducere semnată: „Pe 19 octombrie 2015, Dan Andrei Aldea, ar fi trebuit să susţină, împreună cu invitaţii săi, la Teatrul Naţional din Bucureşti, primul concert după 33 de ani. Motivele anulării acestui concert le aflaţi, în exclusivitate pentru Arta Sunetelor, în cele ce urmează. Teodora Ionescu şi Radu Lupaşcu 10 septembrie 2015„.
Vedeţi care e data de la semnături? Aşa operează jurnaliştii serioşi. La ei era septembrie.  Iau opinii dintr-o singură parte şi publică exclusivităţi. Să le fie de bine. Nu mă interesează problele juridice care reies din cele scrise de Aldea. Să le rezolve cu organizatorii (care nu l-au jignit cu nimic până-n clipa de faţă) în instanţă. Mă interesează minciuna şi acuza la adresa mea şi la voi, cei care aţi intervenit aici, pe pagina de Facebook „Psihologul muzical”. Voi sunteţi „postaci” pentru că aţi îndrăznit să afirmaţi că aţi auzit şi aţi văzut că acest concert a fost promovat de Psihologul muzical, de Iulia Radu şi de Andrei Partos pe absolut toate căile posibile. Nu din cauza noastră nu s-a ţinut concertul, nu l-am acuzat nicio clipă pe Aldea de ceva. În schimb el a făcut-o în ceea ce mă priveşte. Este epilogul unei poveşti urât mirositoare. Aldea a cerut dovezi şi le-a primit. N-a cerut scuze nici până azi. Un Mare Artist nu este obligatoriu şi un MARE CARACTER!
Aveţi mai jos finalul scrisorii  semnate de Dan Andrei Aldea. După cum vedeţi apar la concluzii.
Concluzii:
Vă las să le trageţi singuri.
Atât am avut de zis. Însă, ce spun acum, n-am spus, declarat, bîrfit, public, cu nimeni pînă la aceasta scrisoare trimisa vouă.
În ceea ce priveşte „Psihologul muzical” cu acelaşi articol publicat de către dl Partoş, a doua zi după ce eu am trimis mail-ul cu rezilierea contractului către firma promotoare, despre comportamentul lui A.Partoş, comentariile injurioase postate de dânsul si de „postacii” care au apărut imediat după el, vă rog intraţi voi acolo, citiţi ce mesaje suburbane îmi sunt adresate, ce atitudine virulentă are dl Partoş vis a vis de dna Marina Nicolaev şi dl Cristian Văraru, care „şi-au permis” să aibă alte puncte de vedere in raport cu toată povestea. În definitiv, după umila mea înţelegere, acea pagină e dedicată publicului larg, indiferent de opinii, cîtă vreme dialogul este civilizat. Se pare că lucrurile însă nu decurg aşa pe pagina facebook „Psihologul muzical”. Nu mai detailez aici acest post, nici comentariile care decurg din el, pentru că pur şi simplu mi se apleacă. Regret că din cauza celor întâmplate pe acea pagină de FB poate publicul românesc mă condamnă pe mine pentru anularea concertului, deşi nu am nici o vină.
Cu deosebit respect şi mulţumiri,
Sărutări de mîini d-nei Teodora,
Dan Andrei Aldea
 
Mai jos aveţi postarea de pe pagina „Psihologul muzical” şi toate comentariile scrise de ascultătorii emisiunii precum şi de Dan Andrei Aldea (click pe Wednesday, October 7, 2015).
 

BLOGUL LUI ANDREI – ANULARE ANTICIPATĂ ? http://andreipartos.ro/anulare-anticipata/#concert #muzica #live
Posted by Psihologul muzical on Wednesday, October 7, 2015

 
 
 
 
AŞA PROCEDEAZĂ UN PSEUDO-JURNALIST
 
„În seara de luni, 5 octombrie, Dan Andrei Aldea a transmis pe fb : “Sunt Dan, şi vă anunţ următoarele: Concertul nostru din 19 octombrie este anulat. Nu vreau să intru în detalii, tot ce pot să vă spun este că organizatorul nu a îndeplinit, pînă la această oră, nimic din ce era prevăzut în contractul pe care el singur l-a scris acum multe luni de zile.  Mulţumesc, Dan Aldea 19 octombrie, ora 19:00.
Aproape imediat a venit următorul comunicat: “ Organizatorul anunţă cu mare regret că, cel mai asteptat concert din ultimii 34 de ani, Dan Andrei Aldea pe scena Sălii Mari a Teatrului Naţional Bucureşti din data de 19 octombrie, a fost ANULAT. Cei care şi-au achiziţionat deja biletele pot să îşi recupereze banii din locul cumpărării”.
Cele două texte au apărut pe site-ul lui Marius Tucă. Omul nu are nicio vină. Poate doar faptul că îl găzduieşte de ani de zile pe acest individ (Al. Revenco) care nu cunoaşte regulile jurnalismului de bun simţ. Niciunul dintre texte nu i-a fost remis pentru a fi publicat. Ba, al doilea i-a sosit cu rugămintea de a aştepta până la o decizie finală! Vedeţi şi cum a copiat, fără atenţie, textul lui Aldea? Acolo scrie 19 octombrie!!! N-au oamenii corectură. Asta costă!
S-o luăm domol. După cum aţi văzut aproape zilnic am publicat afişul şi informaţii legate de concertul din 19 octombrie. O facem din august, iar mai pregnant din 14 septembrie. Am avut şi concurs în emisiune. Am acordat invitaţii oferite de organizatori. Sigur, nu pot face abstracţie de afişajul stradal, pe care l-am văzut chiar în zona în care locuiesc. Dacă plec de la logică simplă, ajung la concluzia că buba e în altă parte, nu la organizatorul invocat de Aldea. În fiecare ediţie a emisiunii am difuzat altă piesă semnată de Dan Andrei Aldea. Dacă dintre cei 100.000-200.000 de ascultători, dacă dintre cei 10-30.000 de cititori care trec pe aici nu s-au găsit 1000 de cumpărători de bilete, nu se pune o întrebare? Eu mi-am dorit mult să-l văd în concert. Am fost la un pas să plec la Oradea la revenirea lui. Am scris atunci. Am avut şi un amplu interviu telefonic cu Dan Andrei Aldea. Transmis în direct la Radio România Actualităţi. L-am repostat recent, în septembrie. Presupun că oameni de 40-70 de ani sunt destui şi în Bucureşti. Sunt destui cei pentru care Aldea a fost şi este cel mai talentat chitarist-creator-inventator al ţării. Absenţa lui din ţară, de pe scene din Capitală de 34 de ani, nu contează? Oamenii nu-şi doresc să-l revadă, să-l asculte?  Dacă Dan a postat ce citesc la Revenco, atunci era neinformat sau manipulat, dar anunţul de anulare nu s-a făcut încă, în mod oficial de către organizator. Ceea ce a publicat A.Revenco este un mail primit  de la organizator. Privat. Nu un comunicat. Acela va fi abia după 8 octombrie, adică mâineÎn fond de ce n-ar fi apărut în toată presa acest comunicat, dacă asta se dorea? Textul comunicatului real e amplu şi decent. Orice anulare implică mai multe părţi care au de suferit: artistul (care pierde bani şi reputaţie), spectatorul care a cumpărat bilet ( e singurul care recupereză pierderea materială) şi organizatorul (pierde bani investiţi în promovare, afişaj, credibilitate, multe ore de nerecuperat)…E un alt subiect de dezvoltat cu alt prilej!
Promotorul a propus o amânare (încă din 1  octombrie), nu o anulare, ceea ce i-a fost refuzat. Era vorba de luna decembrie, din câte am aflat. Dealtfel „comunicatul” este absolut curat. Nu insinuează, nu acuză, doar informează. Nu pot spune acelaşi lucru despre postarea lui Dan, preluată de A.R. Dacă există contract şi nu s-a respectat, să decidă juriştii. Pe mine mă întristează modul de a opera a unor oameni din presă (nu sunt jurnalişti, ci doar scriu pe unde li se publică), precum şi faptul că ratez o întâlnire pe care o doream de atâţia ani (ca simplu iubitor de muzică)!
 
P.S. Apropo de promovare, din 18 septembrie până în prezent, pe pagina de Facebook „Psihologul muzical” și pe conturile personale „Iulia Radu” și ”Andrei Partoș” au fost 16   postări prin care era anunțat evenimentul. Postările de pe pagina „Psihologul muzical” au avut un reach de peste 3.000 (fiecare în parte), fiind cel puțin 500 de persoane care au citit fiecare articol postat!
 
Puteți citi comunicatul oficial aici:
http://andreipartos.ro/concertul-lui-dan-andrei-aldea-de-la-teatrul-national-din-bucuresti-a-fost-anulat/

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

1 COMENTARIU

  1. N-am spus că am aşteptat cu ardoare, domnule Andrei! Am vrut să merg la Oradea, dar bugetul şi sarcinile de familie nu mi-au permis. Ştiam că va veni la Bucureşti cândva. Asta în caz că te-ai adresat către mine. Nici la Oradea n-a fost plin, nici la Oradea n-a fost totul o.k. din ce am citit pe site-uri! Dacă intrebarea e pentru fani, atunci e corectă. De ce nu s-au dus acolo? Cu două milioane ajungeau acolo cu avion, aveau şi de cazare…biletele au fost foarte ieftine!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here