Antena 3 a fost amendată pentru limbajul injurios la adresa jurnaliştilor Mălin Bot şi Dan Tăpălagă

0
18

Antena 3Articol preluat din Adevărul
Postul Antena 3 a fost amendat de Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) pentru afirmaţiile injurioase la adresa jurnaliştilor Mălin Bot şi Dan Tăpălagă.
CNA a decis în şedinţa de joi, 7 aprilie, să amendeze cu 20.000 de lei postul Antena 3 pentru emisiunea „Punctul de întâlnire“, realizată de Radu Tudor. Membrii forului au considerat că a fost folosit un limbaj injurios când s-a făcut referire la articolele semnate de Dan Tapalagă (Hot News) şi Mălin Bot (Evenimentul Zilei), după întâlnirea trustului Intact cu telespectatorii în Piaţa Constituţiei.
Potrivit News.ro, sancţiunea a fost propusă de Radu Bogdan Herjeu, pentru „limbaj mizerabil“ şi „pentru nerespectarea principiului audiatur et altera pars.“ Sancţiunea a fost votată de Lorand Turos, Viorel Vasile Buda,  Laura Georgescu, Gabriel Tufeanu, Radu Bogdan Herjeu, Dorina Rusu şi Răsvan Popescu. Radu Călin Cristea a fost împotrivă.
În cadrul emisiunii „Punctul de întâlnire“ s-a spus despre cei doi jurnalişti că sunt „nişte indivizi absolut insalubri, din toate punctele de vedere, şi uman, şi profesional, şi de orientare“, aceştia fiind acuzaţi că au spus despre publicul Antena 3 că e „îmbătrânit, că sunt nişte pensionari care iau pastile, care sunt bolnavi şi care oricum, nu valorează absolut nimic.“ De asemenea, mesajele jurnaliştilor au fost descrise ca fiind „de tip nazist“.
 
Prezent la şedinţă, moderatorul emisiunii de la Antena 3, Radu Tudor, a declarat că articolul semnat de Mălin Bot a reprezentat „o defăimare gravă la adresa telespectatorilor“. Moderatul a mai subliniat că postul a contestat în instanţă decizia Consiliului pentru Combaterea Discriminării (CNCD), după ce instituţia a hotărât că jurnalistul EVZ nu poate fi acuzat de discriminare.
„Înţeleg că domnul Bot a pronunţat aici cuvinte foarte grave la adresa noastră, ne-a făcut infractori. A fost publicată o fotografie cu un om mai în vârstă cu o pungă de medicamente. Defăimarea pe criterii de vârstă nu este demnă de un cadru democratic“, a mai declarat Tudor, citat de News.ro.
sursa: http://adevarul.ro/entertainment/tv/antena-3-fost-amendata-limbajul-injurios-adresa-jurnalistilor-malin-bot-dan-tapalaga-explicatii-dat-radu-tudor-fata-membrilor-cna-1_57064e365ab6550cb8bb1714/index.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here