ALARMANT: 61 din IAURTURILE de pe piață SUNT PLINE DE OTRĂVURI!
Articol preluat din Evenimentul Zilei
Un studiul privind calitatea a 61 de iaurturi cu adaosuri, care se găsesc la raft, realizat de Asociaţia Pro Consumatori (APC) din România, arată că niciunul din produsele analizate nu respectă rețeta tradițională a iaurtului. De asemenea, toate sunt pline de zahăr, coloranți scoși din gândaci și aditivi care declanșează, printre altele, boli cardiovasculare grave, boli pulmonare, Alzheimer, Parkinson, boala Basedow-Graves, epilepsie, scleroză multiplă, diabet și depresie!
Pentru realizarea studiului, APC a achiziționat 61 tipuri de iaurt cu adaosuri din marile structuri comerciale (hipermarketuri/supermarketuri), cu gramajul cuprins între 100 g și 320 g. Iar rezultatele sunt oripilante:
Niciunul din produsele analizate nu respectă rețeta tradițională a iaurtului cu adaosuri (iaurt, bucăți de fructe / miere de albine / alte ingrediente naturale).
sursa: http://www.evz.ro/alarmant-61-din-iaurturile-de-pe-piata-sunt-pline-de-otravuri.html
STUDIU Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor: Pateul vegetal de pe piaţă, bombă cu E-uri
Articol preluat din Adevărul
În perioada postului, tot mai mulţi români îşi îndreaptă atenţia spre produsele tip pate vegetal pe care le găsesc în rafturile magazinelor. Acestea conţin între 4 şi 15 E-uri, arată cel mai recent studiu făcut de Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor.
Produsele de tip pate vegetal care se găsesc la raft abundă în aditivi alimentari, arată cel mai recent studiu făcut de Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor, care a analizat informaţia de pe etichete. Concret, numărul de E-uri variază între 4 şi 15, însă nicio conservă nu este lipsită de aditivi alimentari, asta în ciuda faptului că tot mai mulţi români îşi îndreaptă privirile spre produsele de tip pate vegetal în dauna celui făcut din ficat de porc sau de pasăre. „Trebuie să ne uităm la coloranţi şi conservanţi şi să alegem produsele de post care sunt cu adevărat vegetale. Este important să nu consumăm doar cocktailuri de substanţe chimice şi să alegem în cunoştinţă de cauză produsele de post”, a explicat Sorin Mierlea, preşedintele Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, arătând că este necesar să verificăm eticheta.
Specialistul afirmă însă că în urma analizei s-a descoperit că şi conţinutul de sare din produsele de tip pate vegetal este ridicat şi pleacă de la 0,51 grame la 100 de grame de produs ajungând la 1,89 de grame la suta de grame de produs. Nici zahărul nu lipseşte de pe etichetele produselor tip pate vegetal, indiferent că sunt sub formă de conservă sau de pastă ori cremă. Potrivit studiului, pasta vegetală cu ceapă şi verdeaţă de la Angst conţine 7 E-uri, în timp ce pasta vegetală Ardealul conţine 6 E-uri.
Totodată, pasta tartinabilă Cris Tim conţine 14 E-uri, în timp ce Carrefour pastă vegetală cu ciuperci conţine 4 E-uri. Studiul a mai arătat că, de pildă, pasta vegetală cu ardei gras de la Mandy are 11 E-uri, în timp ce pasta vegetală Auchan, la conservă, conţine 7 E-uri. Dintre produsele analizate, 15 aditivi alimentari conţine doar Cris Tim produs vegetal tartinabil, ambalat în membrană artificială.
Găsiţi articolul în întregime aici:
http://adevarul.ro/news/societate/studiu-anpc-pate-ul-vegetal-piata-bomba-e-uri-1_570526ef5ab6550cb8af8e77/index.html
- SĂPTAMÂNA MEA PE FB. 5-11.05 - mai 13, 2025
- Remember Julieta Szönyi. Articol de Gàlfi Akos - aprilie 18, 2025
- Dan Turturică nu ne vrea la #Eurovision și jignește creatorii pop rock din România - aprilie 17, 2025