Antena 3 cere ajutorul CNA: ne sunt agresați reporterii! CNA vrea să scrie Jandarmeriei

Articol preluat de pe PaginaDeMedia.ro

0
100

Antena 3 cere ajutorul CNA pentru a-i proteja pe jurnaliștii săi, care în timpul transmisiunilor în direct sunt agresați sau bruiați de protestatari.

Cererea a aprins forul audiovizual, care în ședința de joi, a discutat pe subiect mai bine de o oră.

Pe de o parte, unii membrii au fost de părere că CNA nu are ce să facă în acest caz. „Există instituții abilitate, poliția sau jandarmeria, care trebuie să intervină atunci când un jurnalist este agresat”, a spus unul dintre membri.

De cealaltă parte, alți membri au considerat că instituția ar putea să trimită Jandarmeriei o scrisoare prin care să solicite jandarmeriei să-i protejeze pe jurnaliști, așa cum se menționează și în Legea Audiovizualului („Autoritățile publice asigură, la cerere, protecția jurnaliștilor în cazul în care aceștia sunt supuși unor presiuni sau amenințări de natură să împiedice or să restrângă în mod efectiv libera exercitare a profesiei lor”).

Un alt membru a considerat că CNA trebuie să ia atitudine în cazul oricărui tip de agresiune asupra jurnaliștilor, „De la Traian Băsescu care a invitat o jurnalistă să se urce pe masă, până la domnul Dragnea care invită toți jurnaliștii la baie și mulți alți politicieni. La genul acesta de atitudine ar fi trebuit să reacționăm de fiecare dată.”

La finalul discuției aprinse de peste o oră, la care au participat membrii CNA, dar și Adrian Ursu, realizator al Antenei 3 care a venit să-și exprime punctul de vedere, Monica Gubernat, vicepreședintele interimar, a decis că se va face o scrisoare către Jandarmerie al cărei conținut va fi discutat în ședința următoare.

Articolul în întregime aici:

https://www.paginademedia.ro/2019/03/antena-3-vrea-protectie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here