Artiști care nu au luat niciodată un Premiu Grammy

0
28

grammy awards (600 x 339)Articol tradus din revista Rolling Stone
Redactorii revistei Rolling Stone au publicat un articol despre artiștii rock, punk și pop a căror creație nu a fost recompensată niciodată cu un premiu Grammy de către National Academy Of Recording Artists And Scientists.
 
SNOOP DOGG – a fost nominalizat de 17 ori. „Am fost nominalizat de 17 ori și nu am câștigat niciodată. Dar cui îi pasă? Să le ia dracu de Grammy-uri, Oscaruri și pe toate celelalte show-uri de decernare a unor premii pentru că toate reprezintă o formă de sclavie”, a declarat Snoop Dogg.
 
BRYAN McKNIGHT – a fost nominalizat de 16 ori. Ne e greu să credem că în toate cariera lui, nu există o piesă, un duet sau un album care să fi fost demn de o statuetă Grammy.
 
JOE SATRIANI  – a fost nominalizat de 15 ori. Deși Satriani este unul dintre cei mai buni chitariști din toate timpurile, judecătorii Academiei pur și simplu nu-l consideră suficient de bun pentru a fi demn de un Grammy.
 
KATY PERRY –  a fost nominalizată de 13 ori. Este greu de imaginat că un artist precum Katy Perry, al cărei album Teenage Dreams a dat 5 hituri de locul 1, nu a primit nici măcar un Premiu Grammy. A pierdut de 3 ori în fața lui Adele, o dată în fața lui Sam Smith (în 2015, când Adele nu lansase niciun album).
 
NAS – a fost nominalizat de 11 ori. Deși albumul lui din 1994, Illmatic, era considerat o capodoperă, nici măcar atunci nu a reușit să îi convingă pe judecători! E drept că la vremea respectivă nici nu fusese introdusă categoria Best Rap. De atunci și până în prezent, Nas a tot fost nominalizat, dar fără succes.
 
BUSTA RYHMES – a fost nominalizat de 11 ori. La fel ca Nas, Busta nu a fost destul de convingător pentru membri Academiei. Asta nu l-a împiedicat să vândă milioane de albume în lumea întreagă.
 
TUPAC SHAKUR –  a fost nominalizat de 7 ori. Deși în 1996 era marele favorit, fiind nominalizat la Best Rap Solo Performance, Tupac a plecat acasă fără trofeu. Am rămas, totuși, în memorie cu faptul că el i-a introdus în scenă pe băieții de la Kiss.
 
QUEENS OF STONE AGE – au fost nominalizați de 6 ori. Deși în 2011, Josh Homme a luat un premiu Grammy cu Them Crooked Vultures, se pare că mai are de așteptat până când va reuși aceeași performanță și cu trupa Queens Of Stone Age.
 
PUBLIC ENEMY – au fost nominalizați de 5 ori. Și ce dacă? s-au întrebat membri Academiei, mai au timp!
 
DEPECHE MODE – au fost nominalizați de 5 ori. Deși au vândut milioane de albume în lumea întreagă și cântă frecvent pe stadione, britanicii nu au în vitrină niciun trofeu. Trebuie să subliniem că din cele 5 nominalizări, 4 au fost în 2001.
 
GUNS N ROSES – au fost nominalizați de 3 ori. În întreaga carieră, trupa a reușit să strângă doar 3 nominalizări, toate pentru Appetite For Destruction. Din păcate, nu au câștigat niciun trofeu!
 
OASIS – au fost nominalizați de 3 ori. Cei care s-au autoproclamat „cea mai mare trupă rock din toate timpurile” au plecat de fiecare dată acasă cu mână goală. Au fost nominalizați în 1997 de două ori și în 1999 o singură dată. Trupa s-a destrămat și nu se întrevede nicio reuniune, așa că s-au dus de tot șansele la un Grammy,
 
PATTI SMITH – a fost nominalizată de 2 ori. N-a avut noroc nici în 1998, nici în 2001. Dar măcar ea a fost introdusă în Rock And Roll Hall Of Fame, în plus, în 2010 a primit National Book Award pentru cartea Just Kids.
 
JOURNEY – au avut o singură nominalizare. În 1997, când succesul lor comercial trecuse de mult, au fost nominalizați pentru piesa When You Love A Woman. Dar nu au avut noroc și au plecat acasă fără trofeu.
 
KISS – au avut o singură nominalizare. Trupa Kiss a fost ignorată complet de Academie până în 1999, atunci când au fost nominalizați pentru Psycho Circus, dar au pierdut în fața duo-ului Page & Plant. Chiar nu s-au putut supăra după anunțarea rezultatului.
 
MORRISSEY – a fost nominalizat o singură dată. Deși trupa The Smiths este una dintre cele mai influente, deși cariera solo a lui Morrissey este la fel de impresionantă, britanicul nu a impresionat juriul. Să nu uităm că Premiile Grammy au și categoria Best Spoken Word, iar Morrissey este unul dintre cei mai buni textieri din toate timpurile. Cu toate acestea artistul a fost nominalizat în 1992 pentru albumul Your Arsenal, dar pierdut în fața lui Tom Waits, la categoria Best Alternative Music Performance.
 
THE KINKS – nu au fost niciodată nominalizați. Trupa The kinks a fost ignorată constant de membri Academiei, deși a fost una dintre forțele Invaziei Britanice și a oferit câteva albume excepționale.
 
SPICE GIRLS – zero nominalizări. Deși în 1996 au devenit un fenomen global, se pare că formula „girl power” nu a fost de ajuns nici măcar pentru o nominalizare. Uneori, Grammy-urile marchează succesul comercial printr-o nominalizare, chiar dacă nu este urmată de câștigarea trofeului. În cazul fetelor de la Spice Girls, nu a fost nici măcar atât.
 
THE STROKES – nicio nominalizare. Altă trupă ignorată de Academiei, în ciudat succesului uriaș la public.
 
TALKING HEADS – nicio nominalizare. Individual, membri trupei au câștigat Premii Grammy. Dar împreună nu au impresionat juriul nici cât pentru o nominalizare.
 
THE VELVET UNDERGROUND – nicio nominalizare. Nici prin cap nu le trecea acestor muzicieni să câștige un Grammy în perioada lor de glorie. Dar noi ne-am gândit că măcar o re-editare a unui album The Velvet Underground ar putea fi nominalizat. Ei bine, nu! Totuși, Lou Reed a reușit în 1999 să câștige un Grammy, e drept că a fost pentru un album din perioada solo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here