Artiști care nu au luat niciodată un Premiu Grammy

0
39

grammy awards (600 x 339)Articol tradus din revista Rolling Stone
Redactorii revistei Rolling Stone au publicat un articol despre artiștii rock, punk și pop a căror creație nu a fost recompensată niciodată cu un premiu Grammy de către National Academy Of Recording Artists And Scientists.
 
SNOOP DOGG – a fost nominalizat de 17 ori. „Am fost nominalizat de 17 ori și nu am câștigat niciodată. Dar cui îi pasă? Să le ia dracu de Grammy-uri, Oscaruri și pe toate celelalte show-uri de decernare a unor premii pentru că toate reprezintă o formă de sclavie”, a declarat Snoop Dogg.
 
BRYAN McKNIGHT – a fost nominalizat de 16 ori. Ne e greu să credem că în toate cariera lui, nu există o piesă, un duet sau un album care să fi fost demn de o statuetă Grammy.
 
JOE SATRIANI  – a fost nominalizat de 15 ori. Deși Satriani este unul dintre cei mai buni chitariști din toate timpurile, judecătorii Academiei pur și simplu nu-l consideră suficient de bun pentru a fi demn de un Grammy.
 
KATY PERRY –  a fost nominalizată de 13 ori. Este greu de imaginat că un artist precum Katy Perry, al cărei album Teenage Dreams a dat 5 hituri de locul 1, nu a primit nici măcar un Premiu Grammy. A pierdut de 3 ori în fața lui Adele, o dată în fața lui Sam Smith (în 2015, când Adele nu lansase niciun album).
 
NAS – a fost nominalizat de 11 ori. Deși albumul lui din 1994, Illmatic, era considerat o capodoperă, nici măcar atunci nu a reușit să îi convingă pe judecători! E drept că la vremea respectivă nici nu fusese introdusă categoria Best Rap. De atunci și până în prezent, Nas a tot fost nominalizat, dar fără succes.
 
BUSTA RYHMES – a fost nominalizat de 11 ori. La fel ca Nas, Busta nu a fost destul de convingător pentru membri Academiei. Asta nu l-a împiedicat să vândă milioane de albume în lumea întreagă.
 
TUPAC SHAKUR –  a fost nominalizat de 7 ori. Deși în 1996 era marele favorit, fiind nominalizat la Best Rap Solo Performance, Tupac a plecat acasă fără trofeu. Am rămas, totuși, în memorie cu faptul că el i-a introdus în scenă pe băieții de la Kiss.
 
QUEENS OF STONE AGE – au fost nominalizați de 6 ori. Deși în 2011, Josh Homme a luat un premiu Grammy cu Them Crooked Vultures, se pare că mai are de așteptat până când va reuși aceeași performanță și cu trupa Queens Of Stone Age.
 
PUBLIC ENEMY – au fost nominalizați de 5 ori. Și ce dacă? s-au întrebat membri Academiei, mai au timp!
 
DEPECHE MODE – au fost nominalizați de 5 ori. Deși au vândut milioane de albume în lumea întreagă și cântă frecvent pe stadione, britanicii nu au în vitrină niciun trofeu. Trebuie să subliniem că din cele 5 nominalizări, 4 au fost în 2001.
 
GUNS N ROSES – au fost nominalizați de 3 ori. În întreaga carieră, trupa a reușit să strângă doar 3 nominalizări, toate pentru Appetite For Destruction. Din păcate, nu au câștigat niciun trofeu!
 
OASIS – au fost nominalizați de 3 ori. Cei care s-au autoproclamat „cea mai mare trupă rock din toate timpurile” au plecat de fiecare dată acasă cu mână goală. Au fost nominalizați în 1997 de două ori și în 1999 o singură dată. Trupa s-a destrămat și nu se întrevede nicio reuniune, așa că s-au dus de tot șansele la un Grammy,
 
PATTI SMITH – a fost nominalizată de 2 ori. N-a avut noroc nici în 1998, nici în 2001. Dar măcar ea a fost introdusă în Rock And Roll Hall Of Fame, în plus, în 2010 a primit National Book Award pentru cartea Just Kids.
 
JOURNEY – au avut o singură nominalizare. În 1997, când succesul lor comercial trecuse de mult, au fost nominalizați pentru piesa When You Love A Woman. Dar nu au avut noroc și au plecat acasă fără trofeu.
 
KISS – au avut o singură nominalizare. Trupa Kiss a fost ignorată complet de Academie până în 1999, atunci când au fost nominalizați pentru Psycho Circus, dar au pierdut în fața duo-ului Page & Plant. Chiar nu s-au putut supăra după anunțarea rezultatului.
 
MORRISSEY – a fost nominalizat o singură dată. Deși trupa The Smiths este una dintre cele mai influente, deși cariera solo a lui Morrissey este la fel de impresionantă, britanicul nu a impresionat juriul. Să nu uităm că Premiile Grammy au și categoria Best Spoken Word, iar Morrissey este unul dintre cei mai buni textieri din toate timpurile. Cu toate acestea artistul a fost nominalizat în 1992 pentru albumul Your Arsenal, dar pierdut în fața lui Tom Waits, la categoria Best Alternative Music Performance.
 
THE KINKS – nu au fost niciodată nominalizați. Trupa The kinks a fost ignorată constant de membri Academiei, deși a fost una dintre forțele Invaziei Britanice și a oferit câteva albume excepționale.
 
SPICE GIRLS – zero nominalizări. Deși în 1996 au devenit un fenomen global, se pare că formula „girl power” nu a fost de ajuns nici măcar pentru o nominalizare. Uneori, Grammy-urile marchează succesul comercial printr-o nominalizare, chiar dacă nu este urmată de câștigarea trofeului. În cazul fetelor de la Spice Girls, nu a fost nici măcar atât.
 
THE STROKES – nicio nominalizare. Altă trupă ignorată de Academiei, în ciudat succesului uriaș la public.
 
TALKING HEADS – nicio nominalizare. Individual, membri trupei au câștigat Premii Grammy. Dar împreună nu au impresionat juriul nici cât pentru o nominalizare.
 
THE VELVET UNDERGROUND – nicio nominalizare. Nici prin cap nu le trecea acestor muzicieni să câștige un Grammy în perioada lor de glorie. Dar noi ne-am gândit că măcar o re-editare a unui album The Velvet Underground ar putea fi nominalizat. Ei bine, nu! Totuși, Lou Reed a reușit în 1999 să câștige un Grammy, e drept că a fost pentru un album din perioada solo.

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here