ARTIŞTII ÎNCEP SĂ SPUNĂ!

0
138

Marius Popa la RRA
Marius Popa la RRA

MARIUS POPA  s-a exprimat pe FB şi bine a făcut. Mesajul lui are conţinut şi am decis să-l păstrez aici. Poate vor dori şi alţii să se exprime.
 
„Și… final de subiect. Am râs, am glumit dar să nu uităm un lucru: ceea ce se întâmplă azi în muzica românească este pur și simplu oglinda societății în care trăim. Și totul are o logică…
De ce lucrurile stau așa? De ce generațiile tinere au idoli niște oameni fără cultură, fără cap și fără coadă? E simplu: pentru că istoria a demonstrat ceva periculos – ARTIȘTII POT FACE REVOLUȚII dacă sunt incontrolabili…!! Istoria prezentului nu își mai poate permite un Bob Dylan sau un John Lennon. Și nici un Roger Waters... Pentru că genul ăsta de oameni pot face roțile să se învârtă împotriva „curentului” și „curentului” nu îi place acest lucru.
 
„Curentul” vrea predictabilitate. „Curentul” nu își permite muzică cu mesaj și cu vibrație puternică deoarece acestea fac omul independent și gânditor. „Curentul” se bazează pe „eșantioane reprezentative” – mare bullshit! Credeți că este întâmplător că totul este o mascaradă ieftină cu glume de doi lei și oameni care au 50 de cuvinte în vocabular cu tot cu conjuncții – iar aceștia sunt „trend setteri”? E întâmplător că ei sunt idolii generațiilor tinere? Nu, nu este întâmplător! „Asta se cere” înseamnă „asta trebuie”! Pentru că suntem dresați să credem că marea masă e proastă și ne sunt date exemple. Uitați-vă la un fapt aproape grotesc: Radio ZU le promovează muzica și tot ei îi fac de rahat apoi în declarații susținând că arată publicului adevăratele lor calități… Ceva pute, nu…? Atunci tu promovezi non-valori și spui asta sus și tare? Ești idiot?
 
Nu, nu ești idiot! Ești chiar foarte inteligent pentru că distragi atenția de la intenție iar asta se cheamă „CONTROL”. Pentru că tu controlezi piața „pulimii”, indiferent cine este cel de pe scenă iar atunci când acesta are o prea mare notorietate îl poți desființa oricând cu argumentul calității că doar tu știi pe cine promovezi. Just, nu?
 
Un alt lucru interesant este faptul că artiștii cu notorietate sunt „cuminți” și nu se vorbesc de rău unii pe alții nici când greșesc. Și nu iau atitudine atunci când lucrurile derapează. De ce? Pentru că nu vor să supere pe nimeni. Toți tac „politically correct” pentru că „nu trebuie să deranjezi” – trebuie să „îți faci treaba” și să îți iei bănuțu’. Să taci și să fii cuminte și mulțumit că ești încă în cărți și că îți vin multe sute de mii de euro din drepturi de autor și contracte publicitare…
 
Ce dacă le f.ți mintea copiilor care vin din urmă și care se uită la tine ca la niște supra-oameni, tu nefiind un exemplu de urmat..?! Ce dacă faci clipuri gen „Lasă cucu'” a lu’ Ruby sau „Banderas” a lu’ Velea…?! Important este să iasă banu’ și să fii „jmecher” și să ai view-uri pe Youtube. Restul sunt hateri și invidioși…
 
Am fost în mainstream, am fost pe Kiss FM, am fost în topuri, am dat autografe la coadă la McDonalds… Un mare fâs. Din acest motiv m-am retras cât am putut din acest circ ieftin. Băieți, eu am văzut cum arată 100.000 de oameni de pe scenă la un singur concert…! Asta pentru cei care încearcă să se fandosească cu realizările… Și dacă este vreunul care consideră că muzica este concurs și că nu știu ce vorbesc… primesc și provocări, dacă e…
 
Voi milita mereu pentru menținerea unui echilibru între plus și minus. Momentan, minusul este mult prea mare dar am încrederea că generațiile care vin din urmă vor realiza jocul murdar și îl vor fenta. Până atunci, capul sus, munciți și, dacă mai sunt oameni vii pe aici, faceți muzică pentru suflet! Până la urmă, doar pe ăsta îl luăm cu noi când vom pleca de pe Planeta Pământ.”

1 COMENTARIU

  1. el intotdeauna este foarte vocal despre lucruri legate de lumea muzicienilor. el si cu mike vlahopol.
    dar totusi amandoi canta coveruri pentru care probabil nici nu dau bani etc.
    nu ai cum sa vorbesti in numele muzicienilor pana nu esti si tu cu adevarat un muzician. my two cents

  2. Total de acord. Din pacate, majoritatea copiilor asculta radio ZU si alte radio-uri de gen. Li se spala creierele cu zgomotul ala repetitiv, cu versuri vulgare, agramate, superficiale etc. Ajung sa creada ca asta inseamna muzica. Mai mult, sunt influentati de „vedetele” preferate, le preiau expresiile, imbracamintea etc. Sa auzi o un baietel de 10 ani ca ii zice unei fetite „Mai da-te-n dragostea mea” nu e deloc firesc. E comic, dar si trist. Am lucrat cu copii de toate varstele in ultimii 4 ani si de la ei am aflat de „hit-urile” noi din industria romaneasca de facut „vedete” pe banda rulanta. Totusi, nu e totul pierdut. Am intalnit si copii, care, la intrebarea daca le place Pink, mi-au raspuns: „Care Pink?! Pink Floyd?!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here