ARTIȘTII PROPUN (ep. 39): CĂLIN POP (Celelalte Cuvinte) vă recomandă muzică, film și carte

0
48

Calin Pop (600 x 450)În această săptămână, Călin Pop (solist, compozitor,  lider al grupului Celelalte Cuvinte) ne recomandă muzică, film și carte. Despre activitatea artistică a trupei Celelalte Cuvinte, puteți afla mai multe de pe pagina oficială de Facebook: https://www.facebook.com/celelaltecuvinte/
Iată mesajul primit de la Călin:
 
Am inceput cu chitara de pe la 7-8 ani asa, mai in joaca fiind participant la „cercurile de chitara” de la Casa Pionierilor si Casa Armatei din acele vremuri ale orasului Oradea. Sursa mea cea mai importanta de muzica era emisiunea  matinala de la Radio Bucuresti intitulata „Melodia preferata„.
Prima piesa care mi-a placut si am si invatat-o dupa ureche a fost „Lady Madonna” a celebrilor The Beatles, careia i-am adaptat si un text mai hazliu in romaneste (cantam ocazional la petrecerile parintilor si prin tabere).
*Nu am reușit să găsesc pe Youtube piesa cu The Beatles, așa că aveți aici varianta live cu Paul McCartney.

O piesa care m-a uimit prin ingeniozitate si originalitate  a fost „In the Summer time” a trupei Mungo Jerry pe care m-am si repezit sa o invat si sa o cant (pe atunci aveam zece ani).

 
O a treia piesa care m-a vrajit si marcat a fost „Nunta”  trupei Phoenix,  cand, dupa ce i-am vazut la 11 ani live la Oradea cu „Cei ce ne-au dat nume”  am hotarat ca muzica rock este directia pe care simt sa o urmez. Tin minte ca emisiunea era cu scrisori de la ascultatori si chiar am scris de doua ori solicitand aceasta piesa si ascultand mandru cand mi se pronunta numele la radio, alaturi de celelalte.

 
O alta piesa pe care o ascult si acum cu drag care mi-a placut tare mult a fost si ramane „The Ballroom Blitz” a trupei The Sweet pe care o cantam in serile de dans din sala festiva a liceului la care eram elev.

 
Si o alta piesa care m-a „spart” a fost „Smoke on the Water” a nemuritorului grup Deep Purple pe care, cand am cantat-o la un alt „dans” de la liceu s-a creat atata agitatie incat seara a fost suspendata de directiune.

 
Un film care mi-a placut  mult a fost documentarul „Ultimul vals” (The Last Waltz) al regizorului Martin Scorsese cu povestea si ultimul concert al trupei The Band vazut in Oradea in 1979. Intrucat atunci terminam liceul si avand carnet de conducere deja, tin minte ca am subtilizat masina tatalui meu fara stirea acestuia si am plecat cateva ore pana la Timisoara doar ca sa pot revedea filmul la Cinema „Capitol” (la Timisoara aveam deja si legaturi intrucat acolo urma sa devin student din 1980).
O carte deosebita pentru mine a fost in liceu „Cei trei muschetari” a lui Alexandre Dumas intrucat puritatea si intensitatea sentimentelor, onoarea, mandria, cinstea, onestitatea erau, au ramas si vor ramane vesnice si din pacate destul de rare pe pamant.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here