ARTIȘTII PROPUN (ep 59): Bobiță Cătușanu (Antract) vă recomandă muzică, film și carte

1
162

Bobita Catusanu AntractÎn această săptămână, Bobiță Cătușanu (compozitor, basist, producător, lider al grupului Antract) vă recomandă cărți, muzică și film.
Puteți afla mai multe despre activitatea lui, de pe pagina oficială de Facebook (click aici).
Aveți mai jos mesajul primit de la Bobiță.
Mulțumim!

Silent Lucidity – Queensryche

Geoff Tate este una din vocile masculine care mi-au placut si imi plac enorm. Ca sa imi placa, un cantec, trebuie sa imi creeze o anumita emotie, stare ce poate sa vina din interpretarea cantecului, din versuri sau din orice alta stare care sa miste ceva in mine. Silent Lucidity este una din piesele care mi-au creat o puternica emotie atunci cand am ascultat-o si poate de aceea Queensryche este una din trupele mele preferate si azi, iar Geoff Tate una din vocile care se mentine in top 10 in preferintele mele.

 

Nothing Compares 2U – Sinéad O’Connor

Simplitatea interpretarii, mesajul si atitudinea lui Sinead O’Connor a facut din piesa Nothing Compares 2U una din cele mai fredonate piese in anii 1990. Nu stiu exact daca atunci a fost lansata piesa insa imi aduc aminte ca a fost una din piesele care m-a marcat in anii 90.

 

The Show Must Go On – Queen

Cunoscuta ca ultima creatie a lui Freddie Mercury este una din piesele care mi-au marcat adolescenta. Vestea mortii lui m-a afectat emotional destul de serios si imi amintesc ca am plans minute in sir, refuzand sa cred ca stirea este adevarata.

 
 

Billie Jean – Michael Jackson

Dimensiunea artistica a lui Michael Jackson am realizat-o tarziu, fiind unul dintre artistii cu care am crescut, insa nu eram un fan declarat al genului. Abia dupa moartea acestuia am inceput sa realizez adevarata dimensiune a personalitatii sale si cred ca statutul de rege al pop-ului acelor vremuri i-a fost atribuit in mod corect.  Creatiile lui vor ramane etalon al acestui gen muzical iar show-urile lui greu de egalat de artistii acelor vremuri.

 
 

Mama, I’m Coming Home – Ozzy Osbourne

Mama, I’m Coming Home este piesa care defineste cred eu latura sensibila a celui care mi-a incantat tineretea si nu am nicio indoiala ca este poate cea mai recognoscibila piesa din repertoriul Ozzy Osbourne.

Carti:

 
Baiatul cu pijamale in dungi – John Boyne
Socul caderii – Nathan Filer
Lista lui Shindler – Thomas Keneally
 
 

Film: The Bachelors

 
Filmele nu se povestesc, se recomanda. Este unul din filmele din care invatam ca oricat de greu ne-ar fi si oricat de mult ne incearca destinul, exista pentru fiecare din noi o recompensa emotionala. Important este sa acceptam realitatea si sa ne lasam condusi de instincte.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here