AŞ VREA SĂ MĂ LĂMURESC!

0
23

Oare ce înţelege fiecare dintre voi că ar trebui să facă Televiziunea publică pentru a ne sluji, pentru e ne ajuta, pentru a-şi justifica abonamentul de 4 lei lunar luat cu japca (şi radioul ia 2,5 lei, dar acolo ştiu că se fac multe pentru cultură, sport, informare echidistantă)?
Mai concret. Am urmărit câteva dezbateri zilele astea şi n-am reuşit să aflu de ce NU ne trebuie TVR, dar nici de ce ne-ar trebui.Nişte intelectuali cu pretenţii de dreapta doreau desfiinţarea totală, unii cereau restructurarea, dar totul se învârtea în sfera economicului, nu a conţinutului… N-am aflat nici de la candidaţii la şefia instituţiei nimic clar. Mă ajutaţi să alcătuim o listă de obligaţii pe care un post public în România trebuie să le aibă? Pentru a-şi justifica existenţa, pentru a sluji abonaţii…Există şi o lege de prin 1994, evident depăşită… Nu ştiu dacă pentru a-şi îndeplini menirea TVR are nevoie de aproape 3000 de oameni sau 2000 sau 1000… Şi să lăsăm comparaţiile cu BBC sau RAI, pentru că nu stau în picioare… acolo a funcţionat şi funcţionează televiziunea de stat, la noi a fost de partid unic până-n 1989 (şi totuşi era supradimensionată schema).
Ce m-a apucat la ora asta? Păi au fost trei ore la rând ştiri cu subiectul TVR la RRA. Am citit acele „trailere” şi mă obsedează confuzia generată de alegerea lui Tănase…Cum să depolitizezi când pui un politolog, fost senator PNL, care a declarat că rolul unui PDG e să susţină campaniile USL în 2014? Şi dacă TVR are rating mic, de ce e o aşa o bătaie pe acest mamut cu picioare de lut?
 
AZI M.M. STOICA ARE DREPTATE!
Meciul de la Giurgiu a stârnit multe comentarii S-a terminat cu 1-1, dar arbitrul Kovacs a contribuit mult în favoarea gazdelor. Stoica a spus ceva exact, iar Vochin confirmă că toate fazele litigioase au fost date în favoarea Astrei. Oamenii de la Dolce şi Digi au profitat din plin. Patronul Ioan Nicolae a fost lăsat să jignească, să dea din gură cu largul concurs al lui Radu Naum. Un nesimţit care vorbeşte repezit, incult şi fără acoperire. Şi înainte de meci la Digi era invitat Dinu Gheorghe. Vamă şi Nicolae au un trecut destul de murdar, aşa că nu degeaba a făcut trimitere MM la „tehnici securisto-comuniste”…La Giurgiu au fost bannere xenofobe, jignitoare, au fost multe mârlănii din partea gazdelor. Steaua n-a jucat la nivelul dorit, dar asta nu schimbă datele problemei. Reghe a protestat la o decizie şi imediat a fost trimis în tribune de arbitrul imparţial. Naum e josnic şi perseverează cu citate din Reghe sau Stoica pentru a-l face pe Nicolae să dea din el! Ce întrebare imbecilă de şcolar: ce şanse la titlu mai sunt? Asta cu 15 etape înainte de final!!! Unde au dispărut jurnaliştii cu minim simţ al echilibrului, cu obrazul nepătat, neîngroşat?
Vă reamintesc că-mi displace Stoica fundamental, dar acum faptele îl susţin!
33 de partide cu trei înfrângeri (Chelsea şi Schalke), nu sună rău, dar Reghe ar trebui să înveţe să vorbească şi, dacă se poate, să fie puţin modest! Jocul echipei în acest an a fost total nespectaculos deşi s-a dovedit că poate fi eficient.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here