Atenție! Se manipulează!

1
48

TV manipulare presaArticol de Iulia Radu
Miercuri, 29 noiembrie. Ora 10.23. Pe TVR 1, la emisiunea „Perfect Imperfect” se vorbește despre acțiunea DIICOT de ieri. Îmi sare în ochi textul de pe burtieră. „Sanda Ladoși și soțul, ridicați de DIICOT”. Brusc, soțul a devenit un anonim (deși el este „actorul” principal din acest dosar, deși el mai este trimis în judecată în alt dosar), presa și-a amintit acum că Sanda Ladoși este artistă, așa că „pedalează” pe acest subiect subliniind cum a fost „marea artistă” dusă cu duba la poliție (am observat acest lucru la toate televiziunile). Așadar, în România, presa te consideră „mare artist” doar când ești luat de mascați sau când mori. În studio, cele două discută cu zâmbetul pe buze despre câți ani ar putea sta la închisoare Sanda Ladoși dacă va fi găsită vinovată. Mie mi-a scăpat partea amuzantă, dar cele două păreau că se simt bine…
Dacă Sanda Ladoși și Ștefan Tache (el este soțul) sunt sau nu vinovați, va stabili justiția. Până atunci, însă, n-ar strica dacă jurnaliștii ar trata profesionist subiectele. Decența în meserie nu a omorât pe nimeni. Mai mult ca niciodată, acum este important să fim atenți la detalii, să ne punem întrebări, să ne informăm din mai multe surse și să nu ne mai lăsăm păcăliți atât de ușor.
Articole pe același subiect:

Mass-media, malaxorul care strivește creiere: http://andreipartos.ro/mass-media-malaxorul-care-striveste-creiere/

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

1 COMENTARIU

  1. Aici cred că ar trebui să acționeze CNA-ul , dacă mai există…Bârfele de la TV ( pe diverse canale) nu sunt pentru jurnaliștii profesioniști. Se mizează pe ridicarea raiting-ului(cred că așa se scrie…).Acel raiting realizat, ar trebui scăzut automat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here