Atenție! Urmează un text care vă poate afecta emoțional

0
94

television artwork 4 a* Mistificările din fotbal sunt la zi. Scandal ieri la CFR-Iași 1-0. Comentatorii de ieri și de azi se fac că nu înțeleg. A fost un fault clar împotriva unui apărător ieșean, s-a dat doar out și invers. Adică pentru CFR. Asta pentru că a sărit banca de rezerve a gazdelor. După faza asta s-au agitat Stoican și ai lui. Nu pentru că după nu știu câte pase s-a ajuns la gol. Înțeleg că oamenii de la DigiSport, unii de la GSP, fac orice să iasă CFR campioană sau altcineva (nu cumva să fie Steaua!). Dan Petrescu a acuzat că alții pun „presiune” pe arbitrii, iar el a făcut-o înzecit după ultimele tirade televizate. Ba și președintele  clubului, Iuliu Mureșan, a făcut același lucru. Adică „pusul de presiune” (e un concept extrem de des folosit de jurnaliști și preluat și de sportivi) e permis unora și nu altora?  Fl. Stoican a explicat de unde i s-a tras reacția. E conștient că a exagerat. L-a enervat schimbarea de decizie a arbitrului. * Păi să vă zic cine pune presiune pe Alibec? Cei care spun în fiecare 3 minute, că e fără gol în campionat! Azi am auzit asta de 5 ori în 15 minute la DigiSport Matinal. * Dacă n-ar fi acuze la arbitraj, domnule Niculescu, ați muri de foame. Emisiunile voastre din asta se hrănesc, din păcate!* Ironiile în absența celui vizat nu ajută la nimic și nu e defel corect în domeniul sportiv. * Arbitraje slabe au și alții. Dar la noi se vorbește enorm despre asta! Cine o face? Nu tocmai ironicii din televiziuni? * Să mai zic de invitații fără vorbe, pe care-i aduc pentru a vorbi ei singuri? N-o fac!
* TVRHD  ne face o surpriză plăcută sâmbătă și duminică seara. De la Polivalentă. DanceFest 2017. Un Campionat Mondial de dans sportiv.  Juniori… Plăcut, educativ , atractiv. * Tot nu înțeleg de ce să dai handbal masculin intern pe TVR1 și TVRHD în același timp, duminică după amiaza, când avem 8-10 canale de sport. Eu am mai multe chiar!
 
* Udrea a fost la B1TV. Zice că Iohannis e prizonierul „statului paralel”. Sistem peste tot, sus și jos. Spune multe prostii, aproape că mă întreb la ce bun s-o mai invite cineva. Ea e de pușcărie sau nu e? Justiția nu face față dosarelor ei? Dacă a fost arestată de atâtea ori, credeam că e periculoasă. I-a trecut? Înțeleg să ne luptăm pentru independența Justiției, dar care?
* Uluitor un reportaj la Kanal D cu hoții de combustibil din Bihor. E fantastic unde s-a ajuns, cât de slabă e reacția autorităților. Era să asistăm la linșarea echipei de jurnaliști care au mers la fața locului. Faptul că se golesc cisterne din mersul trenului, pare un exercițiu firesc, dar hoții și familiile lor au manifestat o agresivitate de neimaginat. Nu cred că în altă țară ar fi scăpat nepedepsiți.
* L-am văzut pe Dragnea, într-una dintre nenumăratele sale scene de adulație jurnalistică, acolo pe holurile Parlamentului. Înconjurat de zeci de reporteri, răspundea cu zâmbetu-i șmecheresc întrebărilor, provocărilor. Printre altele a fost de-un cinism feroce când cineva l-a întrebat ce se întâmplă cu violatorii, criminalii eliberați, care comit deja alte fapte din primele zile. Cică nu e treaba lui, să fie întrebați cei care au decis astfel. Dar el de ce stă la discuții, odată ce nu reprezintă guvernul, nu ia decizii?
* La Pulsul zilei s-a vorbit frumos, decent, așezat cu supraviețuitori de la Colectiv. Traume, minusuri organizatorice, neputință, așteptări, guvern căzut, vinovați, schimbări amânate, cluburi închise – deschise… un fotograf, un psihoterapeut (Diana Vasile).
*La handbal masculin România a pierdut în fața Portugaliei cu 27-22!
* Doi băieți țipă pe B1TV la ore de seară. Mondeni, politici, e greu să te prinzi… probabil că se va spune că e pamflet.
*  Ningea la meciul Sepsi- Botoșani  0-2  (pe 30.10) La Brașov!
* Denis Rifai  (Realitatea) se vrea actriță, are modulații de voce inimitabile, dar vorbește enorm și tind să cred că toți invitații ei sunt masochiști cu acte în regulă! Poate doar Ion M.Ioniță face față cu ironii elegante. Doamna vrea să știe de ce e „mega țopăială și nu țopăială fiscală simplă”? Profundă abordare, vorbele președintelui devin vitale…
* Excelent momentul Boloni-Rednic, doi antrenori români în Belgia. Unul stelist, altul dinamovist, ambii de succes remarcabil la Antwerp și Mouscron. Au glumit în franceză. Nu avem de ce să ne jenăm cu ei!
* Dinam0- Viitorul cu tribune cam goale… Unde-i „coregrafia”  apreciată în Europa? 0-4 și minunata galerie vrea să-l bată pe patronul Nețoiu. Aflăm că unii jucători au fost la băute, că situația e gravă. Subiectul s-a inflamat și ocupă spațiul emisiunilor.
* Serialul Geambașu la Kanal D nu se mai termină! De ziua lui Călin, Petrică cere iertare! Pentru cele trei bătăi, umilințe din copilărie…. Între timp, fiul său e la Antena Stars, cântă și dă replici! Unii cred că e totul aranjat, că e pe bani. Prea e des, prea e urât, prea durează! Cu eterne trimiteri la pagina de Facebook. * România Tv a făcut o dezbatere pe subiect, cu Hanibal Dumitrașcu, Mircea N. Stoian, avocatul Bolcaș, M. Nițu… în emisiunea moderată de Cristina Șincai. S-au spus multe tâmpenii, dar și realități. Trimiterea părților la psihoterapie trebuia făcută înainte de a se genera serial global la televiziunile din țară.
* Crăciunescu spune iar prostii. A văzut penalty la Mitriță în meciul cu FCSB. Cel care a căzut are cam 1,60, iar cel care l-a atins 1,90. Înseamnă că eu nu mai înțelege acest joc. Mitriță a dat pe lângă minge. Meci terminat cu 2-5. * Fostul arbitru a văzut vreo trei de 11 metri la CFR cu Gazul și a avut dreptate, măcar în două cazuri. Petrescu are motive să fie scandalizat. Naum face apel la Șefii arbitrajului. Nu e normal să se ascundă la infinit, să nu dea explicații. Apreciez atitudinea fermă a lui Naum în acest subiect.
* Pe 1.11 subiectul prim al lui Naum a fost beția dinamovistă. Li se face mai multă reclamă unor puști care beau înainte de meciuri, decât celor care joacă bine! Nu înțeleg de ce merg doi jucători la Contra și Mutu care lucrează la FRF, nu la Dinamo. Cei doi nu-s selecționați la lotul mare, așa că nu mă prind care e schema? Pe tricoul lui Nedelcearu scria Bandit. * Cămilele văzute de Duckadam (și de Balint și Naum) erau două girafe care se iubeau! Pe tricoul lui Costea, acum ceva ani. *Oricum actele de indisciplină de la Dinamo sunt mai importante decât meciul din Europa League!*  De ce trebuie să stea Duckadam peste 40 de minute să asculte aberațiile astea pseudo-pedagogice de la Dinamo?.
*Mutu e invitat în noua sa calitate de director în F.R.F. Se exprimă mai încurcat, dar începe să se dezlege. La lozinci e antrenat. Binele nostru, binele naționalei…Stranierii convocați la lot sunt tot cei din trecut…Altfel sunt multe ciudățenii, cum ar fi Alibec sau Hanca. Convocați terapeutic?
* Gașca de altă dată (pe vremuri la Academia Cațavencu, sub comanda unui fost securist) a pus mâna clar pe bucățele din TVR. Dinescu, Bușcu și Nistorescu vin să comenteze în prime-time evenimentele politice ale momentului. Toți sunt din același film cu moderatorul importat de la A3. Care e rostul unei astfel de non-dezbateri ? Să ataci președintele țării o oră întreagă pe postul public de televiziune este normal? CNA-ul nu mai are reguli? Unde erau alte opinii?
* Un comentator de nota 10 am auzit la meciul Angers- P.S.G. 0-5.  De la pronunție (nume în franceză) la dinamică, echilibru, informație, cursivitate, tot. Adrian Soare e om de radio, dar eu cred că cei de la DigiSport ar trebui să învețe de la el!
* Greu de găsit un individ mai arogant, mai obraznic, mai umflat (nu mă refer la fizic) decât Bogdan Chireac. Pune la punct , ironizează, acum știe și economie, și comerț, pe lângă externe…dacă nu e lăsat să vorbească, devine mitocan. La România TV e dat pe ecran, în fereastră, și când tace. Dacă-i urmărești toate execuțiile faciale, zici că vezi un film nasol. El știe că e văzut, desigur. De 15-20 de ani e zilnic la televizor.*Diferențele dintre privat și la stat sunt foarte mari. Un om de afaceri atrage atenția că o companie în pierdere n-ar trebui să dea la stat, dar profesorul Coșea zice că nu. Dai și atunci. Așa se vor închide companii medii și mari, vor rămâne mai mulți oameni fără loc de muncă, explica omul.
* Film la TVR2  după miezul nopții The Night Manager cu Hugh Laurie în rol secundar…Serial după cartea lui  John LeCarre..britanic, nominalizări și premii multe. Merită urmărit. Promovare zero!

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here