BOB DYLAN, desemnat „Omul anului” în cadrul Galei MusiCares Person of the Year

0
19

De la stânga, Jimmy Carter, Bob Dylan, Neal Portnow
De la stânga, Jimmy Carter, Bob Dylan, Neal Portnow

Neil Young, Bonnie Raitt, Bruce Springsteen, Alanis Morissette,  Tom Morello, Norah Jones, Jack White, John Mellencamp, Jackson Browne, Sheryl Crow, Crosby, Stills & Nash, Tom Jones, Willie Nelson și mulți alții i-au adus un tribut lui Bob Dylan, care a fost desemnat „Omul Anului” în cadrul Galei MusiCares Person of the Year organizat de Academia Naţională a Artelor şi Ştiinţelor de Înregistrări a Statelor Unite ale Americii. Evenimentul prefațează Premiile Grammy care vor avea loc mâine noapte (8 februarie) tot la Los Angeles.
 
După ce a acceptat premiul de la fostul președinte al Statelor Unite ale Americii, Jimmy Carter, Bob Dylan a ținut un speech de 40 de minute. Solistul și compozitorul și-a citit discursul, întorcând pagină după pagină și subliniind fiecare etapă importantă a carierei lui. Le-a mulțumit lui Peter, Paul and Mary pentru că au înregistrat un cover după piesa „Blowing In The Wind”, transformând-o astfel într-un hit pop, ba chiar a și recitat câteva versuri scrise de el și nu i-a uitat nici pe criticii care l-au taxat de nenumărate ori de-a lungul carierei.
 
Mă bucur că piesele mele sunt onorate astfel. Dar să știți că nu au ajuns singure acolo unde sunt. Am parcurs împreună un drum lung și anevoios. (…) Criticii mi-au făcut viața grea încă din prima zi a carierei mele. Au spus că nu pot să cânt, mm-au asemănat cu o broască. Au zis că am o voce aspră. Dar stau și mă întreb, de ce nu spun același lucru și despre Tom Waits? Ba mai mult decât atât. Au spus că nu am voce deloc. Dar de ce nu spun același lucru și despre Leonard Cohen? De ce mă bucur eu de un tratament special?”, s-a întrebat Dylan spre amuzamentul sălii.
 
Bob Dylan nu a cântat nicio piesă aseară, dar prietenii lui au urcat pe scenă și i-au interpretat piesele.
 
În cadrul Galei MusiCares Person of the Year (ediția a 25-a) s-au strâns 7 milioane de dolari, potrivit lui Neil Portnow, Președinte al Academiei Naţionale a Artelor şi Ştiinţelor de Înregistrări din SUA și al Fundației The MusiCares Foundation.
În edițiile trecute au fost desemnați „Omul Anului” artiști precum Bono, Tony Bennett, Aretha Franklin, Billy Joel și Quincy Jones.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here