Bombă: procurorii trag cortina la Opera din Iași! Dosar penal pentru jongleriile managerului Beatrice Rancea

Articol preluat de pe site-ul Ziarul de Iași

0
2003

Activitatea managerului Operei ieşene, Beatrice Rancea, este cercetată într-un dosar penal care vizează perioada 2016-2017 când a condus Opera Naţională din Bucureşti. Faptele au fost prezentate în premieră de Ziarul de Iaşi în urmă cu câteva luni, pe baza unui raport al Corpului de Control al Primului Ministru (CCPM) din 2019. Raportul respectiv a fost înaintat mai multor organe de control, printre care şi Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti care, spre sfârşitul lunii mai, a confirmat existenţa unui dosar penal.

În acelaşi timp, în ceea ce priveşte Opera Naţională Iaşi, unde a „plouat“ cu sesizări privind abateri în aplicarea legii finanţelor publice, dar şi a achiziţiilor făcute cu semnătura lui Beatrice Rancea, sunt aşteptate în continuare concluziile. Raportul realizat de data aceasta de Corpul de Control de la Ministerul Culturii este finalizat şi aşteaptă semnătura ministrului Bogdan Gheorghiu. Dosarul 2281/P/2020 este cel care vizează activitatea managerială a lui Beatrice Rancea în perioada 2016-2017, perioadă în care a condus ca manager interimar destinele ONB.

Într-o adresă trimisă la mijlocul lunii mai către Ministerul Culturii, organele de anchetă precizează faptul că: „în urma sesizării dumneavostră s-a înregistrat pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, dosarul penal 2281/P/2020 care se află în lucru la organele de cercetare penală DGPMB (Direcţia general a Poliţiei Municipiului Bucureşti) – Poliţia Sectorului 5 – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice“. Potrivit adresei trimise către PTB, Ministerul Culturii cerea stadiul în care se află ancheta în cazul activităţii manageriale la ONB între anii 2016-2017, activitate pusă sub semnul întrebării de raportul realizat de CCPM finalizat anul trecut. „În luminile rampei“ apare numele lui Beatrice Rancea, iar Ziarul de Iaşi, în urmă cu două luni, detalia acuzaţiile de încălcare a legii.

Puteți citi articolul în întregime aici: https://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/bomba-procurorii-trag-cortina-dosar-penal-pentru-managerul-operei-iasi-beatrice-rancea–253884.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here