Cauți conținut de calitate pentru cel mic? Înscrie-l la o lecție online despre energie

Articol preluat de pe site-ul HotNews

0
30

Profesorii și părinții care sunt în căutarea de conținut educațional pentru copii îi pot înscrie pe cei mici la o lecție online despre energie. ENGIE Romania, în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării și Asociația Hands Across România, a adaptat programul tradițional de educație „Întâlnire cu energia” pentru a fi accesibil online, venind astfel în sprijinul cadrelor didactice și al părinților, cu un conținut educațional de calitate, menit să atragă interesul copiilor. Programul le oferă elevilor noțiuni de bază despre gazul natural și energia electrică, precum și recomandări pentru utilizarea în siguranță a acestora.

Despre „Întâlnire cu energia”

Pe parcursul unei sesiuni de 45 de minute, elevii de clasa a IV-a pot descoperi online lumea energiei, cu ajutorul mascotelor Electro, personificarea atomului de energie electrică, și Metano, o moleculă de gaz creată de către o elevă participantă la prima ediție a programului din 2007.

Cu ajutorul lor, elevii află informații despre tipurile de energie, parcursul gazului natural și al energiei electrice de la momentul extracției și producției până la cel în care ajunge în casele noastre, dar și despre cum se pot realiza economiile de energie. Copiii primesc sfaturi de utilizare în siguranță ale gazului natural și energiei electrice, cu accent pe partea de prevenire a accidentelor.

Înscriere și derulare proiect

Părinții își pot inscrie copiii la o lecție online printr-un email la adresa inscrieri@handsacross.ro și aceștia se pot alătura celor 1.500 de elevi care au participat deja la sesiunile online.

Programul „Întâlnire cu energia” se derulează online în perioada aprilie – 15 iunie 2020 și este parte din platforma de responsabilitate socială a companiei, ilustrând preocuparea constantă pentru educație. Copiii care vor urma acest modul vor primi online broșura programului, care este disponibilă pentru descărcare gratuită pe site-ul companiei (https://www.engie.ro/corporate/responsabilitate-sociala/educatie/) și pot participa la un concurs de desene cu premii atractive.

Puteți citi articolul în întregime aici: https://www.hotnews.ro/stiri-esential-24029083-cauti-continut-calitate-pentru-cel-mic-inscrie-lectie-online-despre-energie.htm

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here