Brândușa Novac la Psihologul muzical (ediția 720 – 16.07.2016)

0
187

Brândușa Novac
Brândușa Novac

Despre arta Circului nu am discutat niciodată în acești 13 ani. Este un domeniu al oamenilor avizați. Un loc unde muzica, actoria, dansul îndemânarea, talentul curajul se împletesc perfect. Am invitat- o pe Brândușa Novac (n. 13.06.1967) care fost director al Circului & Variete Globus până în 2014. S-a ocupat de managementul adminsitrativ și artistic timp de 17 ani. A făcut sport, tatăl ei a fost un mare jurnalist de sport, dar Brândușa a ales dansul, apoi regia de film, are și atestat de Maestru coregraf, e manager în domeniul culturii.Veți afla o mică parte din cele importante despre cariera și viața unei doamne hiperactive. Este și mamă unui tănăr care a luat anul acesta BAC-ul.  A realizat peste 50 de spectacole, cu și fără animale. A preocupat-o musicalul și este și acum conectată la acest gen. Preferă creația originală în show-urile pe care le pune în scenă. A colaborat cu creatori din mai multe generații. Pentru campaniile de promovare ale Circului bucureștean tot ea a regizat, a scris scenarii. A obținut numeroase premii la Festivalul Internațional De Circ de la Monte Carlo. Plus alte zeci de premii interne și internaționale. În perioada 1990-1996 s-a ocupat de coregrafia trupei de dans Platinium. A jucat și în filme regizate de Nicolae Corjos, Dan Pița, Horea Popescu și Anghel Mora. A fost membră în jurii internaționale legate arta circului. A propus muzică originală semnată de Animal X, Dani Alexandrescu, dar și piese cu Cristian Vasile, Gloria Gaynor, Edith Piaf, Zbanghy ș.a.m.d.
 
Am avut un interviu în direct (telefonic) cu Nicu Covaci, inițiatorul unui Festival nou la Gârâna, Wolfblues (29-30 iulie) care ne-a spus, pe scurt despre ce va fi vorba.
 
Agenda pop rock a inclus comentarii scurte după concertul Megadeth, Joe Satriani, Desmond Dekker, Jeff Beck (o noutate deosebit de frumoasă) Elvis Presley, Alvin Lee, Steve Vai sau Q-Age cu o piesă în limba română, la care a colaborat și solista Roxana Iacob.
 
Top 5 Sentimental cu Anda Călugăreanu în rol principal, a generat un clasament dominat de 1. O portocală, 2. N-am noroc și 3. În rândul patru…

Audio:

 
Selecția mesajelor (au fost aproximativ 300 mesaje!)
Cristina, metalfan Bun regăsit!! Eu sunt încă la Arenele Romane! Încă am imaginea lui Mustaine în faţă! 🙂 Oricum, vă ascult până dimineaţa!
Cătălin Am fost la Megadeth. Mi-a plăcut, dar m-aş fi bucurat să cânte mai multe piese din perioada 86 – 97. Parcă au fost prea multe de pe noul album…
Cristi, şofer de tir Bine v-am regăsit, prieteni. Vă transmit gândurile mele bune de la Amsterdam.
Vă salutăm! Gânduri bune de la capătul Pământului! Suntem cu voi până la sfârşitul emisiunii. Camionagii Cornel şi George.
Lavinia Ban Îmi plăcea să o urmăresc la TV pe doamna Brânduşa Novac povestind despre Festivalul de la Monte Carlo. 🙂
George, Los Angeles Dacă Circul ar fi doar cu acrobaţi, clovni m-aş duce şi zilnic. Dar eu nu o fac pentru că din punctul meu de vedere animalele sunt chinuite într-un Circ pentru amuzamentul oamenilor. Şi eu nu vreau să văd asta. Restul numerelor de circ (cele făcute de oameni) sunt extraordinare.
Vicky Hmmm… nu ştiu ce să spun despre circurile private… Am văzut anul trecut în parcarea unui mall din Bucureşti câteva animale aduse de la un circ privat cu scopul de a promova spectacolul lor… Arătau foarte rău, elefantul avea un ochi inflamat… i-am făcut şi fotografii atunci… le-am şi postat pe reţelele de socializare… Iar condiţiile în care erau transportate animalele sunt mizerabile. M-a impresionat ce am văzut acolo…
Ionela Un vis devenit realitate: Nicu Covaci şi Dan Andrei Aldea pe aceeași scenă! 🙂
Maria Nicu Covaci a fost şi a rămas un lider! Oare de ce generaţia tânără de muzicieni nu a reuşit să dea încă un „Nicu Covaci”… E trist pentru generaţia de azi! Să ne trăieşti Nicule!
Manuela O singură dată am fost la Circ: atunci când a avut loc acolo preselecţia naţională pentru Eurovision. Ce pot să spun? Locul a fost ales perfect! 🙂
Black Eloise Dan Puric e mim?! Habar n-aveam… Eu credeam că un mim este acela îmbrăcat în alb şi negru care nu vorbeşte niciodată. Dan Puric nu se îmbracă în alb şi negru… în plus vorbeşte şi foarte mult….
Boogie Da… şi eu credeam că mim este acea persoană care nu vorbeşte niciodată şi cu care nu ai vrea să joci niciodată jocul acela în care primeşti un cuvânt pe care trebuie să-l mimezi şi ceilalţi să-l ghicească. Şi credeam că un mim poate fi găsit pe străzile din Paris. 🙂
Daria Mie îmi plăceau clovnii… Dar după ce am văzut filmul „Masca” (cu Jim Carrey) precum şi „Batman” (la personajul Joker, mă refer) nu mi-au mai fost simpatici. În plus, în filmele de acţiune, când e un jaf la bancă, hoţii poartă măşti de clovn… Oare de ce?
Nicoleta Felicitări invitatei! Îmi place cum povesteşte!
Veronica, Cluj Felicitări pentru ideea de a o invita pe dna Brânduşa Novac. 🙂
Cristina, metalfan Vreau să vă felicit pentru interviul cu Kiko Loureiro. Super tare! Mi-a plăcut! E un tip inteligent, unde mai pui că arată şi bine. Regret că nu l-a luat şi pe Mustaine cu el la interviu. 🙂
Maria, Madrid Apropo de confuzia Bonnie Tyler – Kim Carnes. Bonnie a povestit într-un interviu: „M-a sunat mama într-o dimineaţă şi m-a întrebat: Tu ai un single nou în promovare? Şi i-am zis că nu… urma să înregistrez ceva. Mi-a zis că e o piesă, Bette Davis Eyes şi solista are un timbru care seamănă cu al meu. Când am auzit prima dată piesa la radio chiar şi eu am fost puţin confuză” :)))
Irina Excepţional acest top. Vă mulţumesc!
Virgil, Finlanda Nu o mai ascultasem de mult pe Anda Călugăreanu. Mare bucurie!
Julieta O ediţie de excepţie! Vă mulţumesc!
Niko, Milano Chiar dacă nu v-am scris, să ştiţi că am ascultat cu atenţie de la început! Vă mulţumesc pentru tot!
Dan, fan The Cure Să aveţi un weekend plăcut! V-am ascultat cu mult interes!
 
sursa (pentru audio): Radio România Actualități

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here