CAMPANIE SOFT-ROTATION?

7
205

mainstream radio money
Ce ați spune dacă ne-am aduna, să zicem la București, în toamnă, cu toți cei care consideră că nu sunt difuzați corect sau deloc, cu cei care doresc o echitate în spațiul radiofonic, un echilibru stilistic? Ba chiar și unul legat de vârsta creatorilor și interpreților. Poate găsim, împreună, soluții de echilibrare a situației care a devenit alarmantă nu numai pentru artiști, dar și pentru un considerabil număr de consumatori. Ar fi de dorit să avem și oameni din public cu idei, sugestii. Lăsăm trupele de 20-30-40 de ani să devină underground? Lăsăm soliștii de calitate cu repertorii confirmate să dispară, doar pentru că unii au decis astfel? Acceptăm să nu se poată lansa nume noi în blues, folk, rock (cu toate subdiviziunile sale) doar pentru că nu au acces la cei care decid azi cine e o.k. pentru unele radiouri românești?
Nu voi avansa acum sugestii, propuneri, pentru că e corect să le facă cei implicați, dar cu siguranță sunt gata să le promovez, să le susțin pe cele valide, cu potențial. Nu vă ascund că ideea a venit după cele două despărțiri zgomotoase din ultima vreme (Compact și Iris) dar am cochetat cu ea și când ne-a părăsit Mădălina Manole (exact de ziua ei) și s-a invocat depresia cauzată de nedifuzări. Au mai fost drame și tragedii, dar nimeni n-a considerat că ar trebui să și facem ceva. Unii sunt difuzați, remunerați, promovați, remunerați, invitați peste tot și plătiți pentru că sunt știuți, chiar dacă nu există bilete, alții pot fi geniali, sunt nevoiți să se rezume la statutul de NIȘĂ, indus tocmai de cei care nu-i doresc în prima linie.
Mă opresc aici și aștept reacții. Dacă vor fi suficienți doritori, interesați din lumea muzicală, atunci putem organiza întâlnirea și apoi să purcedem la pașii următori. Dacă nu, atunci vom rămâne cu lamentările liniștite sau nervoase, frustrările zgomotoase, resemnările tragice!

7 COMENTARII

  1. Eu unul sant total de acord…va spun ca ascult mereu radio romania actualitati, dar de multe ori imi vine sa dau cu radio de pereti cand ascult „la infinit”aceasi si aceleasi piese.Nu pot veni la Bucuresti dar poate se va putea difuza cumva intalnirea ..sau poate anuntati dumneavoastra ce s-a intamplat acolo, desi sincer nu cred ca se pot face prea multe…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here