Ileana Șipoteanu și Dumitru Lupu la Psihologul Muzical (ediția 771 – 8.07.2017)

0
451

Ediția debutează cu o piesă a sărbătoritului Ringo Starr, apoi cu o raritate de la Costineștiul anilor 80 cu grupul Yellow Dog.
Au revenit în studio, după doi ani, Ileana Șipoteanu și Dumitru Lupu. Întâlnirile cu ei sunt mereu tonice, iar muzica propusă este mereu bine primită de iubitorii de gen. Lansarea, relansarea unui CD cu multe piese îndrăgite a fost pretextul esențial. „Ai venit prea târziu” editat de Eurostar a repus în circuit compoziții de calitate, interpretări de succes. Am avut și inedite ca piesa „Apusenii” pe versurile lui Valentin Hossu Longin interpretată de George Pălănceanu, un set de piese reorchestrate de Dumitru Lupu pentru fiica sa, Dumitrana, piese interpretate pe vremuri de Silvia Chicoș. A fost o mare bucurie să reauzim „Zâmbiți, vă rog” sau „Noapte bună, copii” (autor Octav Pancu Iași, text semnat de Titi Acs). Piese legate 100% de Radioul public. Veți mai auzi piese cu Mădălina Manole, Tom Jones, Maria Tănase, Edith Piaf, Angela Ciochină, Gabriel Dorobanțu. Au fost multe mesaje, unele sosite direct pe pagina invitaților, așa că Ileana le-a citit de acolo și a răspuns corespunzător.
Agenda pop-rock vă propune piese cu Provincialii, Nightlosers, Joan Osborne, Toby Keith, Def Leppard, Whitesnake, Nickelback ș.a. Au fost și noutăți cu Paul Weller, Hunter And The Bear, Govt Mule, dar și vechituri estivale cu Babe, Hello, Black Jack.
Topul Sentimental a fost de dans. Bill Haley and His Comets au arătat că piesele anilor 50 se pot dansa perfect și azi. 1. Rock Around the Clock, 2. See You Later, Alligator, 3. Shake, Rattle and Roll.

Audio:

Selecția mesajelor (au fost peste 1.100!)
Iloeana Sipoteanu 2017Teddi, Londra Gândurile mele bune se îndreaptă spre dvs şi spre prietenii emisiunii!
Niko, Milano Pentru mine a fost o zi… grea, plină… Pe 7 iulie e născut Toto Cutugno, aşa că mama găteşte mâncarea lui preferată, ascultăm muzica lui… Am ascultat atâtea dulcegării încât fac pariu că dacă mă duc să-mi măsor glicemia, o să aflu că e peste limita admisă.
Tania, Ucraina Bine v-am regăsit! Am văzut că astăzi, România şi-a anunţat participarea la Eurovision în 2018 iar Irina Radu zice că vor să atragă sponsori şi că vor începe mai devreme pregătirile…
Mihaela Muşat Sasu S-ar putea sa fie cam devreme dar am un mesaj pentru invitata dvs din aceasta noapte, d-na Ileana Sipoteanu.  „Mă voi gândi la tine în noaptea cea mai lunga” și îmi voi aminti cum ” Ai venit sa-mi bati la geam ” cu minunatele melodii „Romantica femeie ” spunând „M-am nascut ca sa cant, sa v-aduc doar bucurie „. Și ne-ati adus.
Sorana M Coroamă Bună seara! Aștept să aud piesa romantică femeie! Felicitări pentru emisiune! Mă bucur că promovați adevăratele valori. Deși am 24 de ani, am crescut cu muzica doamnei Șipoteanu.
Lavinia-Mihaela Ban · Abia aștept să ascult piesele Ilenei Șipoteanu de pe recentul album lansat!
Ionel Gan · Bună seara! Si invitaților…respect Ileana Sipoteanu (vă urmăresc de la Londra).
George, Los Angeles Felicitări invitaţilor! Îmi place vocea Ilenei Şipoteanu! Aş vrea să o întreb dacă are libertatea de a colabora şi cu alţi compozitori? Ştiu că unii artiştii au colaborat prioritar cu un compozitor.
Adrian Ivaniţchi Gânduri bune pentru Ileana şi Mitică pe care i-am cunoscut (separat) din alte timpuri.
Ciprian Tric Va doresc o noapte minunata! Bun venit invitatilor… Salutari de la Timisoara… Let’s Partyyy!!!
Robby, Reşiţa Bun găsit! Bun venit invitaţilor! Aş vrea să-l întreb pe dl Lupu de la ce vârstă a început să studieze muzica şi care a fost primul instrument? Părinţii dumnealui aveau legătură cu muzica?
Dumitru Lupu 2017Adelyna Stancu Ascult melodiile Ilenei Sipoteanu, am auzit comentariul lui Cristi Banu, un prieten tare drag sufletului meu, despre Doamnele muzicii romanesti, care se vor sarbatori curand si ma intreb, sau intreb: de ce nu s-a gandit nimeni sa organizeze un spectacol in care sa cante toti artistii atat de indragiti din generatiile trecute. Am vazut la italieni asa ceva si mi-a placut foarte mult. Artisti care umplu stadioane, iar publicul este din toate generatiile. Italienii isi respecta si isi iubesc artistii de valoare. Romania, cand? Va salut cu drag, din Italia!
Ovidio Ovidio · Salutari si va ascult din nordul Quebeq-ului, din Taigaua Canadiana, aproape de Hudson Bay! Felicitari pt emisiune! Ovidiu Trufin ! Salutari prietenilor din toata lumea!
Cristina, metalfan Am citit pe site-ul dlui Partoş, recomandările dnei Ileana Şipoteanu. M-au impresionat rândurile scrise despre albumul Phoenix – Mugur de fluier. Aş vrea să o întreb dacă la vremea respectivă i-a văzut live, dacă a fost la un concert Phoenix? Îi mulţumesc şi pentru recomandarea cu Ilf şi Petrov. am citit şi mi-a plăcut. Spre ruşinea mea, nu cunoşteam cărţile!
Simona Stoica ·  AM VENIT PREA TARZIU, dar NU PLEC PREA CURAND caci vreau sa ascult toate piesele din aceasta minunata noapte. Va multumesc pentru ca ati invitat -o pe Ileana Sipoteanu, o solista de exceptie care mi-este atat de draga! Eu va ascult din Tarragona, Spania, de pe malul marii Mediterane, si auditia e perfecta!
Depeche-fan Mulţumesc pentru Depeche Mode!! Este fără îndoială cea mai bună trupă a tuturor timpurilor. A revoluţionat muzica, aşa cum nu a făcut-o nimeni altcineva. Mulţi rockeri (hard&heavy) le-au preluat piesele.
Veronica, Cluj Mulţumesc pentru Leonard Cohen! Excepţională piesă! Am să caut mâine versurile să le pot studia mai atent. Foarte mult îmi place!
Alina Aş vrea să vă rog să mai difuzaţi o piesă cu Syd Barrett, atunci când veţi putea. Şi am o întrebare pentru dvs: există vreo explicaţie pentru faptul că Syd este şi astăzi popular deşi nu a mai fost activ pe plan muzical de foarte mult timp şi şi-a trăit ultimii ani din viaţă retras? În plus, trupa Pink Floyd nu a făcut prea mult pentru a-i întreţine imaginea, cu toate astea publicul i-a ţinut vie amintirea.
Pavel Felicitări pentru ideea de a face acest top! Aţi făcut mulţi oameni fericiţi!
Nicolae, Viena Mulţumesc pentru emisiune, dar mai ales pentru Bill Haley. În copilărie, l-am ascultat pe un disc Torens, luat de la Doru Demetriad.

sursa (pentru audio): Radio România Actualități

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here