„Cancion Andaluza“ al lui Paco de Lucia a fost desemnat „Albumul anului” la Latin Grammy Awards 2014

0
48

Jorge Drexler latin grammy 2014
Jorge Drexler

Enrique Iglesias şi Jorge Drexler au fost marii câştigători ai galei premiilor muzicale anuale Latin Grammy, care au avut loc pe 20 noiembrie.
 
Enrique Iglesias a câştigat trei premii, inclusiv pentru piesa anului, în timp ce Drexler şi cântăreaţa franco-chiliană Ana Tijoux au obţinut premiul pentru piesa anului, cu „Universos Paralelos“.
Regretatul chitarist de flamenco Paco de Lucia, al cărui album „Cancion Andaluza“ a fost desemnat albumul anului, a câştigat două distincţii Latin Grammy, acestea fiind cele mai importante premii din industria muzicală latino. Paco de Lucia a murit în februarie, la vârsta de 66 de ani, în urma unui infarct.
 
Paco de LuciaNoul ordin executiv (n.r. – echivalentul ordonanţei de urgenţă) al lui Barack Obama privind imigraţia, care ar putea permite ca aproximativ cinci milioane de persoane stabilite ilegal să rămână şi să muncească în Statele Unite ale Americii a fost un subiect la fel de important ca şi muzica, în cadrul ceremoniei de premiere transmise în direct de la Las Vegas.
Debutul galei Latin Grammy a fost întârziat pentru a fi difuzat discursul lui Obama legat de ordinul executiv privind imigraţia, o problemă foarte importantă pentru comunitatea latino din Statele Unite ale Americii.
Publicul a aplaudat discursul preşedintelui american, iar Enrique Iglesias şi-a spus punctul de vedere privind această chestiune, în timp ce mulţumea pentru premiul pentru cântecul anului, obţinut pentru piesa „Bailando“, într-un mic discurs susţinut în cadrul unei transmisiuni directe de la Paris. „Aceasta nu este o seară istorică doar pentru artiştii latino, ci pentru toţi membrii comunităţii latino din Statele Unite“, a spus Iglesias, în vârstă de 39 de ani.
Cântăreţul columbian Carlos Vives, care a câştigat două distincţii, şi-a încheiat discursul de acceptare pentru premiul pentru cel mai bun album tropical, „Mas + Corazon Profundo“, dedicându-i premiul lui Barack Obama.
Aveți mai jos lista completă a premiilor:
1. RECORD OF THE YEAR

Universos Paralelos – Jorge Drexler Featuring Ana Tijoux

2. ALBUM OF THE YEAR

Canción Andaluza – Paco de Lucía

3. SONG OF THE YEAR

Bailando – Enrique Iglesias Featuring Descemer Bueno & Gente De Zona

4. BEST NEW ARTIST

Mariana Vega

5. BEST CONTEMPORARY POP VOCAL ALBUM

Elypse – Camila

6. BEST TRADITIONAL POP VOCAL ALBUM

Fonseca Sinfónico – Fonseca

7. BEST URBAN PERFORMANCE

Bailando – Enrique Iglesias Featuring Descemer Bueno & Gente De Zona

8. BEST URBAN MUSIC ALBUM

MultiViral – Calle 13

9. BEST URBAN SONG

Bailando – Enrique Iglesias Featuring Descemer Bueno & Gente De Zona

10. BEST ROCK ALBUM

Agua Maldita – Molotov

11. BEST POP/ROCK ALBUM

Loco De Amor – Juanes

12. BEST SALSA ALBUM

3.0 – Marc Anthony

 
Aveți lista completă aici:
http://www.latingrammy.com/en/nominees

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here