CCR: Legea care permite accesul la terenurile de sport din curtea școlii și în afara programului este neconstituțională

Articol preluat de pe site-ul Agerpres

0
352

CCR: Legea care permite accesul la terenurile de sport din curtea școlii și în afara programului este neconstituționalăCurtea Constituţională a României a admis, miercuri, sesizarea Guvernului şi a stabilit că este neconstituţional proiectul de lege prin se permite folosirea gratuită a terenurilor de sport din curtea şcolii şi în afara orelor de program.

„Cu majoritate de voturi, a admis obiecţia de neconstituţionalitate formulată de Guvernul României şi a constatat că este neconstituţională Legea pentru modificarea art.6 alin.(9) din Legea educaţiei fizice şi sportului nr.69/2000”, se arată în minuta deciziei.

Deputatul USR Tudor Pop anunţa, pe 19 ianuarie, că Guvernul a atacat la Curtea Constituţională proiectul de lege prin care elevii au acces gratuit la terenurile de sport din curtea şcolii şi în afara orelor de program, iar acest lucru constituie, în opinia sa, „un atac la adresa sănătăţii copiilor şi adolescenţilor”.

„Pe 13 ianuarie, Guvernul, prin mâna premierului Ciucă, a atacat la CCR proiectul de lege prin care elevii au acces gratuit la terenurile de sport din curtea şcolii şi în afara orelor de program, respectiv în vacanţe şi în weekenduri. Decizia domnului premier Ciucă de a ataca la CCR acest proiect de lege, votat de o majoritate covârşitoare în Parlament, de fapt este un atac la adresa sănătăţii fizice şi mintale a copiilor şi a adolescenţilor, care oricum suferă în lipsa unor spaţii potrivite pentru a face mişcare şi pentru a practica diverse sporturi în aer liber”, spunea Pop la Palatul Parlamentului.

Puteți citi articolul în întregime aici: https://www.agerpres.ro/justitie/2022/04/06/ccr-legea-care-permite-accesul-la-terenurile-de-sport-din-curtea-scolii-si-in-afara-programului-neconstitutionala–898401

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here