CeZar la Psihologul muzical (ediția 782 – 23.09.2017)

0
48

CeZar la Radio Romania 2017O noapte cu debuturi și noutăți. Veți auzi de la bun început extrase de pe albume recent lansate ale unor artiști îndrăgiți ca Ringo Starr sau Chris Norman. Spre final vor fi și Yusuf (Cat Stevens) sau Black Country Communion.
A venit pentru prima oară în studio CeZar (Cezar Hăbeanu născut în 1989 în Bucovina), compozitor-interpret cu reședința actuală la Dublin. Artist stradal cu vechime, cu experineță (în Olanda a stat 4 ani, a cântat la Roma, Milano, Berlin, Leipzig, Paris, Helsinki, Cluj-Napoca, Satu Mare unde a avut loc un Street Music Festival-Concurs, câștigat de CeZar, București ș.a.m.d.). În martie 2017 a lansat primul său album, despre care vorbim în emisiune. A venit împreună cu Șerban Ionuț Georgescu (bas) și Andrei Ilie (tobe). A fost alături de cei trei, în studio și managerul Valentina CojocaruCeZar a și cântat singur, două piese live. În rest sunt dialoguri despre acest mod de comunicare, despre relația cu publicul, diferențe față de scene și cluburi. CeZar a explicat importanța existenței unor licențe acordate de autoritățile locale. Veți auzi și preferințele muzicale ale lui CeZar cu Passenger, Jason Mraz, Birds Of Tokyo, Simon &Garfunkel, Glen Hansard, dar și câte ceva despre noii săi colegi care au proiecte paralele interesante.
Agenda pop-rock are nume mari ca David Bowie, Ray Charles, Julio Iglesias, Bruce Springsteen, Pro Musica ș.a.m.d.
Aveți și un Top Nonconformist cu tema „Bicicleta”. Merită ascultat integral. Topul Sentimental a fost al unei voci mari a muzicii pop-rock din România, Dida Drăgan. Pe primele locuri au ieșit piesele 1. Deschideți poarta soarelui (compozitor A. Șuteu), 2. Stau pe o margine de lună (A. Enescu), 3. O lacrimă de stea (L. Tudan).
Audio:Selecția mesajelor (au fost aproximativ 400!)
CeZar si colegii la Radio Romania 2017Lavinia Ban Sunt cu voi! Mulţumesc pentru noutăţile muzicale!
Cătălina Plină de energie piesa cu Chris Norman. Mi-e dor de Smokie.
Luta Petru Daniel Seară buna! Abia aștept sa va aud. Bafta!
Harry Sună foarte bine piesele invitaţilor! Îi felicit!
Yannis, Grecia În România există legislaţie pentru cei care vor să cânte pe stradă? Au voie artiştii?
Vali Boghean · salutări si din Chișinău!
Cioboata Roxana · Buna noapte! Salutari invitatilor serii!
Georgiana CeZar transmite multă căldură! Îi felicit pe cei trei!
Simona, metalfan Cold-head… Radio-play… pffaaa… uneori, chiar nu-i înţeleg pe oameni… să dai atâţia bani pentru a vedea trupe pe care le auzi în heavy-rotation zi de zi…
Monica, Manchester Da… Coldplay vinde în câteva minute un stadion… Iar apoi bişniţarii le vând la suprapreţ…
Tania, Ucraina Aş vrea să îi întreb pe băieţi, apropo de cântatul pe stradă, dacă nu s-au schimbat lucrurile în ultima vreme de când s-au petrecut aceste atentate teroriste?
Mihail Bună dimineaţa! Îi salut pe invitaţi! Mulţumesc pentru Birds Of Tokyo!
Daciana Îmi place absolut tot la Coldplay. Chris Martin şi colegii lui, toţi sunt frumoşi ca nişte zei. Show-ul lor este bine pus la punct, mişcarea scenică este deosebită. Vă spun, îmi plac toate, mai puţin vocea şi piesele. Dar în rest sunt perfecţi!
Niko, Milano Ce idee bună! Super top! 🙂 Şi eu merg pe bicicletă, dar eu am unde să o parchez, în siguranţă.
Patricia, Sao Paolo Eu merg cu bicicleta la şcoală, iar în weekend merg cu părinţii în scurte „expediţii” pe bicicletă. Am mers împreună într-o duminică la un concert care avea loc la o distanţă de 45 km de unde locuim noi. Deci, am făcut 90 km în ziua respectivă, dar am văzut Megadeth. Ce zi superbă!
Vicky Când a venit Iggy Pop la Festivalul Peninsula, eu nu aveam 18 ani, deci nu puteam să mă duc singură, aşa că părinţii l-au pus pe fratele meu gardian şi însoţitor. El mergea la festival cu prietenii lui, dar luaseră decizia să călătorească cu bicicleta. Cum voiam să-l văd pe Iggy, m-am urcat pe bicicletă şi am pedalat… o vreme. Ne opream cam des pentru că se mai defecta câte o bicicletă… Am intrat în panică, mi-era că nu ajungem la timp, aşa că am început să plâng până când fratele meu a cumpărat bilet de tren şi am ajuns mai repede.
Mălina Am o întrebare pentru ascultătorii dvs: care este artistul care v-a plăcut făcând parte dintr-o trupă, dar care nu v-a mai plăcut când a început cariera solo? Mie, de exemplu, îmi plăcea Mike Portnoy când era în Dream Theater, dar nu mi-a mai spus nimic după ce a plecat din trupă.
Tudor Ozzy Osbourne. Mi-a plăcut cu Black Sabbath, dar solo nu mi-a plăcut niciun album. Poate doar o piesă sau două.
Bogdan Probabil voi supăra multă lume, dar după ce David Lee Roth a părăsit Van Halen, n-a mai scos nimic decent.
Paula Phil Collins mi-a plăcut cu Genesis, dar m-a pierdut de tot în cariera solo.
DarkAngel Mie îmi plăcea Porcupine Tree, dar pe Steven Wilson de azi pur şi simplu nu-l mai înţeleg. Parcă mi-a legat cineva creierul.
Matei Keith Richards. Cine l-a păcălit că poate cânta cu vocea?!
Loredana Richie Sambora. Cu Bon Jovi a făcut echipă bună, dar pe cont propriu e de-a dreptul trist.
Andrei Păunescu Temple Of The King şi Death Alley Driver cu Ritchie Blackmore post Deep Purple la Rainbow, sunt capodopere. Vă salut de pe drum.
DeeDee Zayn Malik era super tare în One Direction, dar pe cont propriu e un adevărat eşec. Îl urăsc pentru că a plecat din trupă!
Patricia, Sao Paolo Eu cred că sunt defectă. Eu am găsit mereu ceva ce mi-a plăcut şi în cariera solo. Nu pot să spun că mi-a displăcut un artist doar pentru că s-a despărţit de o trupă… S-a întâmplat, însă, să nu mai urmăresc albumele solo, dar nu pentru că nu-mi plăceau ci pur şi simplu… s-a întâmplat aşa….
Liviu N-aş putea spune că nu mi-a plăcut deloc, dar cariera solo a lui Chris Cornell nu mi-a plăcut la fel de mult ca albumele scoase cu Soundgarden şi Audioslave.
 
sursa (pentru audio): Radio România Actualități

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here