„Chiar am plecat dintre voi”?! (editorial, VOX POP ROCK, nr. 1, septembrie 1993)

0
533

 
Vox Pop Rock nr 1 din 1993 aDragii mei cititori, am promis că revin cu editorialul prin care anunţam apariţia noii reviste din septembrie 1993 şi explicam, foarte delicat, motivele plecării mele de la Curierul naţional S.A. A fost nevoie şi de acest pas pentru că altfel rămâneau unii cu impresia că F.S. Ursulescu a condus în mod real revista Pop Rock & Show. Poate că după cele 129 de apariţii o fi făcut şi el ceva pe acolo. Încă aştept dovezi, numere păstrate de cineva, pentru a ne lămuri ce scria în caseta tehnică după plecarea noastră . Primul număr Vox Pop Rock a fost tipărit la Intact pentru că eram în relaţii foarte bune cu Dan Diaconescu şi Marius Tucă, ambii foşti colaboratori de condei la fostul P.R.&S. Atunci am vorbit prima şi ultima oară cu dl. Dan Voiculescu, patronul trustului.  (Andrei Partoş). 
” După drăguțul necrolog semnat cu numele pe care l-am dat unei reviste, nu ne rămâne nouă, celor care am plecat „nu se știe unde”, să ne aruncăm de pe la ferestre, spre bucuria unor indivizi cenușii, bine gradați, care vor să vă înșele, așa cum au făcut-o în atâtea situații dinainte și după decembrie 1989? Ei bine, am plecat pentru că ni s-au cerut bani pentru a scoate numărul următor. Cui? Nouă, celor doi salariați ai revistei. Cine? Păi, tocmai patronul faimosului trust de presă „Curierul Național S.A.”, pe care l-am slujit pentru că ne iubeam meseria și nu știam cu cine avem de-a face. Nu vă spun ce salarii am avut, pentru că e jenant. Nu vă spun câte abonamente la presa străină au asigurat cei de la „C.N.”, pentru că e penibil. Nu vă spun nici câte deplasări externe au subvenționat, pentru că nu veți crede. Vă spun, însă, că am plecat prin transfer în interes de serviciu (am lăsat acolo și câte o demisie pentru orice eventualitate) și deci „tovarășii” știau exact unde ne-am dus.
 
Scrisorile voastre au fost preluate fără rușine, clasamentul inventat de noi, la fel. De titlu, ce să mai vorbim?! Evident, se vor găsi destui indivizi fără scrupule și fără coloană vertebrală să se înroleze sub un drapel purtat de alții timp de 129 de săptămâni. Poate revista va fi mai bună decât a fost. Poate vă veți bucura de ea. Noi vom porni la drum pentru a treia oară (după Metronom și Pop Rock & Show) cu convingerea că diletanții vor fi taxați de voi, cei care meritați informație adevărată, actuală și corectă. VOX POP ROCK va fi o revistă de specialitate pentru toți cei care au nevoie de așa ceva.
 
Am plecat dintre cei care s-au mutat fără rețineri în casa construită de noi, nu singur, ci împreună cu colegii pe care îi cunoașteți: Orlanda Deladi, Anca Lupeș, Cătălin Caicea, Gabriela Șeicaru, Manuela Boatcă, Corina Vladu, M.V. Pop, Marian Turtă, Adrian Coleașă, Rock Man, Gălbioara, Viorel Pârligras și mulți alții. Corespondenții din țară ne-au semnalat că vor fi prezenți la datorie. Mai multe firme de producție muzicală, precum și sponsori puternici, și-au manifestat interesul față de munca noastră care are o componentă mult prea altruistă pentru a nu fi percepută. Dacă la început avem 12 pagini, asta se explică prin fireștile cauze materiale. După ce vom ști câți abonați avem, vom trece la 16 pagini. Nu vom purta polemici cu fosta revistă pentru că la arte marțiale nu ne pricepem. Preferăm să vă oferim spațiul pentru idei noi, pentru colaborări interesante. Artiștii noștri, producătorii de disc, compozitorii, textierii vor avea întotdeauna locul lor aici. Oricare organizator de turnee, concerte, poate apela la noi. N-am renunțat nici la ideea unui TOP NAȚIONAL al posturilor de radio. Dar despre proiecte vom mai scrie pentru că din Chestionarul III am extras zeci de sugestii excelente venite de la voi.
 
Personal regret nespus deruta produsă de mașinațiile meschine ale unei mici mafii de familie care pândea de mult să pună mâna pe o publicație RENTABILĂ! Contez pe aceia dintre voi care n-au îndrăgit un titlu, ci o revistă cu conținut, pe cei care vor originalul, nu copia.
 
Și acum să ne concentrăm, urmează o toamnă rock adevărată! „

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here