Chiar este vatmanul eroul zilei?!

3
491

Așadar… doi „bizoni” se ciocnesc în trafic. „Bizonul” 1 conduce un BMW și blochează cu nesimțire linia de tramvai. „Bizonul” 2 conduce tramvaiul și decide, cu aceeași doză de nesimțire, să îl tamponeze pe „bizonul” 1. Prima postare pe care am văzut-o în newsfeed pe acest subiect, a fost a lui Lucian Mîndruță care cerea ca vatmanul să beneficieze de o primă, iar proprietarul BMW-ului să rămână fără carnet (?!?!?). A urmat apoi o avalanșă de postări în care oamenii își exprimau regretul că nu i-a luat tramvaiul și portiera, am văzut îndemnuri la violență, blesteme pentru toți cei care au o mașină mai bună, am văzut cum a fost urcat vatmanul pe un piedestal, cum a apărut hashtagul #eroulzilei, fotografii care-l arătau pe angajatul STB în straie de erou (una dintre ele a fost publicată chiar de Andrei Caramitru).

Pe scurt, oamenii simpatizează cu „bizonul” STB-ului pentru că mocnește în ei frustrarea, pentru că este un gest pe care își doreau să îl facă de când erau mici dar n-au avut… tramvai, că altfel l-ar fi făcut! Pentru că nesimțiți din poliție nu își fac datoria așa cum trebuie, în timp ce nesimțiți din Parlament nu fac legi, iar nesimțiți din Justiție freacă menta și nu dau sentințe. Soluția propusă (culmea!) de formatori de opinie este să ne facem singuri dreptate. Să devenim cu toții „bizoni”. Halucinant!

Nu se întreabă niciunul ce se întâmpla dacă în mașină era un copil, un bătrân, un animal?!

Din punctul meu de vedere, amândoi „bizonii” ar fi trebuit să rămână fără carnet, fără ei în peisaj ar fi fost drumurile mai sigure.

O întrebare pentru toți cei care aplaudă ca focile eroul STB-ist: când un alt vatman STB a trosnit mașina lui Mircea Lucescu (vă amintiți că a întors ilegal pe linia de tramvai) de ce nu ați cerut să primească și ăla o primă?! Toți vatmanii trebuie să fie egali în drepturi, nu? Atunci ați tăcut mâlc, nu dădea bine să fiți cu vatmanul pentru că victima era Lucescu și… de simboluri nu te atingi… Ipocrizie cât cuprinde!

Mai reamintesc două situații trăite de noi. Atunci angajații STB nu au împins mașinile parcate ilegal, dar nici nu au anunțat poliția. Au așteptat până nesimțiți au catadicsit să vină și să mute mașinile. Vreo 300 de călători, plătitori de abonamente/bilete au așteptat pe banii lor. Călătorii n-au primit nicio medalie pentru răbdare. Puteți citi articolele mai jos:

https://andreipartos.ro/stb-ul-nu-vrea-in-europa/  

https://andreipartos.ro/mitocanii-impun-circulatia-la-bucuresti/

Aveți mai jos mesajele publicate pe Facebook de Mînduță.

Lucian Mîndruță: „Acest vatman e eroul meu. Merita o prima, cel putin.

Serios. Iar ala cu BMW-ul, sa ramana fara carnet, va rog.

Gabriela Firea, esti pe receptie?

LATE UPDATE, DE LA POLITIE VIA DIGI:

„Poliția Rutieră a făcut precizări, duminică, în legătură cu acest incident și a anunțat că șoferul a fost sancționat cu amendă în valoare de 2.230 de lei și i-a fost suspendat permisul de conducere pentru o lună: „La data de 03 ianuarie a.c., în jurul orei 13.10, în zona Piața Chirigiu, s-a produs un accident rutier soldat cu pagube materiale. Astfel, conducătorul unui autovehicul nu a respectat obligaţia de a lăsa liberă calea tramvaiului, la apropierea acestuia și nici nu s-a prezentat la unitatea de poliţie competentă pe raza căreia s-a produs accidentul în termen de cel mult 24 de ore de la producerea evenimentului pentru întocmirea documentelor de constatare. Acesta a fost sancționat cu amendă contravențională în valoare de 2.230 lei, totodată dispunându-se și reținerea permisului de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioada de 30 de zile”.”

3 COMENTARII

  1. Nu ai cum să ții cu șoferul de BMW nu din pricina BMW-ului, ci din cauză că: 1-Și-a băgat picioarele în toți „fraierii” care așteptau pe dreapta în coloană pe două benzi de circulație, a vrut el să fie primul și singurul, pe mijlocul drumului. Quod licet Jovi non licet bovi. Pentru „zeul” cu BMW regulile destinate plebei nu se aplică. 2-Și-a băgat picioarele nu doar în alt conducător auto (vatmanul), ci și în zecile de persoane din mijlocul de transport, care n-aveau nici o vină că sunt captive în conflictul generat de el.
    Pot fi de acord ca vatmanul să fie sancționat, în măsura în care se dovedește că a lovit mașina cu intenție. Dar ia să fii tu la bordul unui vehicul cu ditamai inerția (tonaj+alunecarea pe șină) și să ai abilități de „condus preventiv” când unul din față pornește și pune frână din metru în metru, la intimidare!

    • Cred că nu m-ati înțeles. Am spus eu că trebuie să țină cineva cu BMW-ul? Am spus că niciunul nu poate fi erou. Amândoi ar fi trebuit să fie sancționați. Vatmanul nu l-a tamponat pentru că nu a mai putut frâna. A fost un gest intenționat. E o mare diferență.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here