Chiria lui Bănică Jr. la Sala Palatului = 0 (zero) lei

0
30

Supraprețul corect
Sîntem prea săraci ca să ne permitem ieftineli. Așa că statul ne scoate din criză cu achiziții ultrascumpe. Noi vă dăm una pe săptămînă.
Ce înseamnă „supraprețul corect“? Înseamnă că fraierul de stat cumpără indecent de scump, deci pierde bani. Sau, dimpotrivă, vinde nerușinat de ieftin, deci iar pierde bani. Săptămîna aceasta ne aflăm în a doua situație, cu amendamentul că nu e vorba de o vînzare, ci doar de o închiriere. Și aia fără bani!
 
Prin intermediul Ministerului Culturii, statul închiriază, de exemplu, spații la Sala Palatului, în centrul Capitalei. Uneori însă, formula mai potrivită ar fi „pune la dispoziție“, pentru că închirierea se traduce, de obicei, prin bani la teșchereaua proprietarului. Și uite că ajungem, în sfîrșit, și la pomana de săptămîna aceasta: o firmă a lui Ștefan Bănică Jr. (Mabel Concert SRL) a primit un generos spațiu la Sala Palatului, avînd a plăti, în schimb, doar utilitățile.
Hai, să zicem că uneori e de înțeles un astfel de gest, cînd încurajezi un începător, un mare talent ce promite, dar îi fluieră alizeul prin pușculiță. Criteriu care cu greu s-ar putea aplica în cazul lui Mabel Concert SRL, care a avut în 2009 o cifră de afaceri de 3,2 milioane de lei și un profit de aproape două milioane de lei net, deci vreo 450.000 de euro. Apropo, v-ați luat bilete la concertul lui Bănică de Crăciun?
 
sursa: Revista Kamikaze

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here