CIOLACU E CU ȘPRIȚUL. ARBITRII NU NE IUBESC. PATINAJUL NE-A ÎNCÂNTAT.

0
202
Ciolacu e cu șprițul. Arbitrii nu ne iubesc. Patinajul ne-a încântat
Photo by Joosep Martinson – International Skating Union/International Skating Union via Getty Images

*La Destine ca-n filme (Iuliana Marciuc) a fost Cristi Grețcu. In Vino Divertis a fost agreabil, cu multe momente Divertis și Distractis. De ce nu mai există Divertis? Grețcu e convins că nu ar mai exista public. Greșit, dar e problema lor.

La TVR2 am văzut ceva teribil de plictisitor și manierist conceput cu unul care se plimbă pe munte cu altul care trăiește acolo. Cadre cu fața, cu spatele marelui reporter (în sensul că era înalt și prețios), cadre cu pisica gazdei, cu câinele, dialoguri stupide, filmat momentul în care cei doi se pun pe căutat urme de vulpe, de lup, de ce vor ei. Pe așa ceva se cheltuiesc banii TVR? Ar putea să se uite și ei la zecile canale de profil și să afle cum se fac astfel de docufilmulețe.

TVR și Eurosport ne-au bucurat cu transmisiile de la Stockholm. Campionatul Mondial de patinaj artistic i-a bucurat pe mulți, chiar dacă nu s-a făcut caz nici pe FB. Iubitorii de frumos au fost pe fază. O bună terapie antipandemică. Recunosc, eu sunt fixat pe proba de dans, care a devenit cam acrobatică, la un pas de perechi. Pe vremuri dansul era chiar dans pe ghiață. Grație, balet, imaginație, trăire, expresivitate am văzut la cei doi ruși, campioni mondiali, Sinitsina-Katsalapov.N-ai cum să nu admiri ce fac patinatorii în toate probele.

La Prima TV este Insider Politic cu tânărul jurnalist Zachman, care a dialogat cu Marcel Ciolacu. Omul e foarte mândru de sine, are aroganța firească a politrucilor. E supărat pe cele declarate de V.V. Dăncilă despre el. Revine Ponta în partid? Nu se știe încă. Se bucură că Adrian Năstase e preocupat de viața Partidului. Se pare că-l respectă. Întrebări tăioase, răspunsuri alunecoase. La întrebări punctuale n-a putut răspunde deloc. Traian Băsescu sau K. Iohannis? Nu am răspuns. Elena Udrea sau Viorica Dăncilă? Nu am răspuns. La șpriț sau sec a avut. Ăștia-s băieții care ne conduc, periodic!

Arbitrii nu ne iubesc

Despre arbitrul belgian de la Ungaria-România U21 (scor 1-2) am citit și auzit multe. M-a surprins să citesc că a fost chiar bun. Unul care era creditat (și de mine) ca priceput. Eu n-am văzut așa ceva. Nu e vorba doar de un penalty refuzat nouă. Asta s-a mai văzut. Dar toate le judeca altfel, de la out-uri, la cornere, la faulturi clare. Sigur, a dat un roșu, a dat galbene numeroase, dar a generat confuzie.

La comentatori am sesizat un feroce partizanat. Balint laudă jucătorii crescuți de Hagi, alții îi laudă cei veniți de la FCSB. Moruțan a dezamăgit, asta-i clar. Mățan e bun doar cu apărări subțiri. Ganea e o ciudățenie. Nu știe să dea gol, stăpânește deficitar balonul. Nici cu Adi Petre nu ne putem mândri, așa că vârfurile mai așteaptă.

Mutu e apreciat de unii, criticat de alții. N-a folosit rezervele când trebuia, fapt care a generat un golaveraj infim. Trebuia să facem 3-0 nu 2-1.Oricum șansele de calificare nu există, odată ce Țările de Jos au făcut egal cu Germania și vor merge la braț mai departe. Soarta a făcut ca ambele reprezentative să depindă de întâlnirile cu Germania. Bad luck! * Arbitrii danezi ne-au măcelărit în partida de handbal fete cu Norvegia. Devine tradiție?

Oxigenul face rău la Covid-19?

Medicul Simin-Aysel Florescu la Digi24 spune că nu comentează cazul colegei Dr. Groșan. Totuși afirmă că rețetele, protocoalele sunt transparente și așa trebuie să fie. Oxigenul face rău la Covid-19? Categoric nu. La cei cu insuficiență respiratorie este absolut necesară terapia cu oxigen. Contează cum e folosit. Există paciențe neîncrezători, dar și agresivi. Unii cer ivermectină, deși nu e verificat încă în România. Pacienții nu refuză tratamente, dacă li se explică. Emisiunea ”În fața ta” cu Claudiu Pândaru și Florin Negruțiu e un format decent , demn de urmat și urmărit.

La 14,30 la A3 (pe 28.03) i-am văzut pe Nicu Alifantis și Evandro Rossetti când erau tinerei. Era și Sorin Minghiat în filmarea cu pricina. Au cântat pe versurile lui Nichita. Era o emisiune în care invitat era Florin Zamfirescu, iar gazda, Florentina Fântânaru. S-a vorbit frumos despre Nichita Stănescu. Amintirile lui Florin sunt deosebite. Il idolatriza pe Nichita și știe foarte multe aspecte despre marele poet. La înmormântare, în 1983, au fost doar 13 persoane. Ioan Alexandru a recitat, iar natura l-a acompaniat printr-o vijelie de câteva minute. Parcă a fost regizat. Cei prezenți au aruncat monede în groapă, iar F.Z. și-a aruncat, din greșeală și cheile de la mașină. Le-a recuperat cu ajutorul groparilor.

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here