CNA a amendat Antena 1 cu 10.000 de lei: „Să înţeleagă şi domnul Badea că problema este la exprimare“

0
105

Mircea BadeaDecizia Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) de a amenda posturile B1 TV şi Antena 1, răspunsul lui Mircea Badea la textul în care românca emigrată în Canada îl critică şi declaraţiile făcute de Claudia Pavel şi Virgil Ianţu în studioul Adevărul Live sunt doar câteva dintre cele mai importante evenimente din ultima perioadă. „Adevărul“ vă prezintă cele mai importante declaraţii ale săptămânii.

 
Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis să amendeze B1 TV, cu 7.500 de lei, pentru emisiunea „X-Press“ din 6 aprilie, în care fostul preşedinte Traian Băsescu a făcut mai multe referiri, inclusiv la adresa DNA şi ICCJ, şi a adus acuzaţii, fără ca moderatorul programului, Sabin Orcan, să ceară dovezi.
În legătură cu această emisiune s-a autosesizat un membru al Consiliului, Valentin Jucan, care însă nu participă la şedinţa de marţi a CNA. De asemenea, CNA a primit o sesizare de la un telespectator în legătură cu această emisiune.
Totodată, CNA a analizat, marţi, emisiunea „Ultimul cuvânt“, moderată de Cătălin Striblea şi difuzată la televiziunea B1 TV, pe 29 aprilie. După difuzarea acestei emisiuni, CNA a primit o sesizare de la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) în legătură cu declaraţii referitoare la justiţie făcute de Traian Băsescu în acest program. În cazul emisiunii „Ultimul cuvânt“ din 29 aprilie, CNA a considerat că nu a fost încălcată legislaţia audiovizualului.
 
 
Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a amendat şi postul Antena 1 cu 10.000 de lei, pentru emisiunea „În gura presei“, reluată de la Antena 3, în care Mircea Badea a făcut afirmaţii injurioase la adresa lui Traian Băsescu, folosind termeni precum „senil“ şi „formă de viaţă abjectă“, dar şi pentru matinalul „Neatza cu Răzvan şi Dani“ în care s-a folosit un limbaj vulgar şi mai multe femei au dansat lasciv.
«Imbecil», «senil», «ticălos», «stupid», «penibil», mie mi se par formulări injurioase. Dorinţa mea ar fi să înţeleagă foarte bine şi domnul Badea că problema este la exprimare, cel puţin din punctul meu de vedere. Exprimarea este amendabilă din punctul de vedere al Legii audiovizualului. (Radu Herjeu, membru CNA)
 
 
Mircea Badea i-a răspuns Veronicăi Dondaş, românca emigrată în Canada, care l-a criticat vehement după ce a afirmat într-o emisiune a postului Antena 3 că românii din diaspora „nu fac nimic pentru ţară“. Realizatorul TV a ales să-i dea o replică prin intermediul unui mesaj postat de un fan de-al său, precizând însă că cei care îl critică „miros a acoperire SRI şi SIE de la o poştă.“
 
Mircea Badea a declarat la Antena 3, în emisiunea colegei sale Alessandra Stoicescu, că banii pe care diaspora îi trimite în ţară sunt folosiţi de rude pentru a cumpăra „biscuiţi“, completând că milioanele de români plecaţi să muncească în străinătate „nu fac nimic pentru ţară.“ Amintim că declaraţiile lui Badea vin la scurt timp după ce fostul Ministru al Transporturilor din Guvernul Ponta, Ioan Rus, a făcut o afirmaţie şocantă despre muncitorii români din străinătate: „Copiii se fac golani acasă şi nevastă-sa curvă!”
 
În răspuns, Veronica Dondaş, o tânără brăileancă stabilită cu familia în Canada, a scris un text pe blog în care îl critică dur pe realizatorul Antenei 3, compătimind-o pe mama acestuia: „M-ar durea inima să-mi văd copilul dezumanizat, abrutizat de orgoliu şi de setea de bani.“
Ulterior, Mircea Badea a revenit cu un răspuns pe pagina de Facebook, însă s-a limitat să sublinieze că cei care îl critică sunt acoperiţi SRI şi SIE, catalogând textul tinerei drept „o compunere plină de falsuri“. Vedeta Antenei 3 a ales să dea o replică publicând un mesaj semnat de un fan de-al său, Bogdan din Belgia.
 
Aşa cum există Jean de la Craiova sau Leo de la Strehaia interni, au apărut Veronica din Canada sau Gingirică de la Bruxelles, nişte făpturi cu scriitură de gimnaziu care miros a acoperite SRI şi SIE de la o poştă. Şi când zic poştă…Azi a scrijelit o compunere plină de falsuri duduia din Canada. Văd că i-a răspuns la minepe Facebook foarte bine Bogdan din Belgia. (Mircea Badea, realizator TV)
 
Top modelul român devenit actriţă Mădălina Ghenea (26 de ani) a câştigat premiul Vanity Fair pentru rolul din filmul „Youth/ Tinereţea“, în cadrul celei de-a 61-a ediţii a Festivalului de Film Taormina, desfăşurat în Sicilia. Într-un mesaj postat pe contul de Facebook, Mădălina Ghenea i-a mulţumit regizorului Paolo Sorrentino pentru onoarea pe care i-a acordat-o de a juca în pelicula sa şi a dedicat premiul Vanity Fair copiilor din Haiti.
 
Claudia Pavel (30 de ani), cunoscută drept Cream,a fost prezentă în studioul Adevărul Live pentru a da detalii despre revenirea ei în industria muzicală din România, odată cu lansarea noului single „Sună-mă“. Totodată, artista a povestit despre experienţa sa din Statele Unite ale Americii şi anunţă ce planuri de viitor are.
 
Puteți citi articolul în întregime aici:
http://adevarul.ro/entertainment/celebritati/citatul-saptamanii-cna-amendat-antena-1-10000-leisa-inteleaga-domnul-badea-problema-exprimare-1_55854cd4cfbe376e3579b148/index.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here