STUDIU Muzica heavy metal creşte nivelul de optimism şi de creativitate

0
18

Judas Priest 2015Articol preluat din Adevărul
Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Queensland din Australia a scos la iveală faptul că muzica extremă, precum heavy metalul, are puterea de a scădea nivelul stresului şi de a-i linişti pe cei care se confruntă cu stări de furie, anunţă publicaţia britanică „Daily Mail“, citată de Mediafax.
Concluziile la care au ajuns pishologii australieni contrazic rezultate unor studii realizate anterior, potrivit cărora muzica heavy metal ar fi asociată agresivităţii şi delincvenţei. „Am descoperit că muzica aceasta creşte nivelul de emoţii pozitive“, a spus Leah Sharman, unul dintre autorii studiului, citat de agenţia Mediafax.
Conform acestui studiu, la care au participat 39 de persoane, cu vârste curpinse între 18 şi 34 de ani, ritmurile muzicii rock extreme determină creşterea nivelului de optimism, ascultătorii devenind mai calmi şi simţindu-se mai inspiraţi.
„Când sunt furioşi, fanii muzici extreme preferă să o asculte pentru că se potriveşte stării lor, muzica ajutându-i să exploreze întreaga gamă a emoţiilor pe care le trăiesc şi, în cele din urmă, îi fac să se simtă mai activi şi mai inspiraţi“, a completat psihologul australian Leah Sharman.
Rezultatele acestui studiu, care a fost publicat în „Frontiers in Human Neuroscience“, arată că nivelurile ostilităţii, irascibilităţii şi stresului au scăzut după audiţia unor formaţii ale genului, precum Judas Priest şi Slipknot, iar cea mai importantă schimbare a fost raportată la creşterea nivelului de inspiraţie.

 
sursa: Adevărul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here