COINCIDENŢE SAU UN PLAN BINE CONSTRUIT?

0
33

*Lanţul de coincidenţe din „cazul Mondialu” a fost bine prezentat azi de Sorina Matei (care nu cunoaşte regulile dialogului, din păcate) într-o emisiune la care au participat Cristian Diaconescu, R. Turcescu, Silviu Sergiu. Ce a păţit dosarul din 2011 până azi? De ce n-a rămas procurorul Iacobescu la acest dosar? Care sunt magistraţii care s-au implicat? Ce au ştiut Serviciile şi ce au comunicat (Tăriceanu cam tot aşa ceva cerea să afle în Parlament)? Are sau nu vrei culpă Traian Băsescu în întreaga poveste? Este sau nu o acţiune bine orchestrată de decredibilizare a Justiţiei? Are dreptul un primar cu probleme de corupţie să ceară demisia preşedintelui? Mă refer la Iohannis, cel cu multe case dubios obţinute. Are dreptul un fost şef de partid, dovedit cu trafic de influenţă, să ceară demisia  altcuiva? Cum de abia acum ştim despre prima plângere a lui Mircea Băsescu din martie 2011? Din păcate invitatul principal n-a FOST LĂSAT să vorbească de către cei trei jurnalişti nepoliticoşi şi prea entuziaşti. Asta ca să fiu elegant.* Subiectul a fost discutat şi la Realitatea de Rareş Bogdan. „Ţiganii nu dau banii înainte niciodată” afirmă un specialist…dl Oancea susţine că serviciile M.A.I. sunt implicate…* Radu Banciu cere mai mulţi nervi, mai multă energie din partea serviciilor…Bercea avea peste 120 de dosare…cineva ar trebui să lămurească toate problemele, nu să lase jongleria pe seama Antenei 3, iar ţara să-i păteze zi de zi imaginea în lume! Ce spune el de data asta are sens în mare măsură…Faptul că M. Băsescu a acceptat să-l boteze pe copilul lui Bercea e o greşeală imensă! Total de acord!
*Am văzut un meci dinamic câştigat de Belgia cu 1-0 în faţa Rusiei. Belgia e calificată!*
* Antena1 redifuza ( a câta oară?) filmul „Lumea apelor” cel cu Kevin Costner într-un rol ingrat…
* A fost ziua lui Adrian Năstase, au fost reportaje, declaraţii şi s-a readus pe tapet discuţia despre graţiere. Culmea, tocmai de la PC emană un nou proiect de lege pe acest subiect.
* Algeria a bătut cu 4-2 Coreea de Sud…meci alert, cu multe ciudăţenii…Greşelile de arbitraj sunt prea numeroase. Mihai Stoichiţă şi Marius Mitran au subliniat corect acest aspect în studioul TVR1 între meciurile serii, nopţii. Era şi Gabi Popescu prezent…
*Încep să se lege schemele. Acum instanţa a admis înregistrările frumos montate de A3…Alte dăţi nu s-a întâmplat…acum că autorii sunt interlopii condamnaţi, materialul are valoare juridică. Tăriceanu iese violent la atac folosind exact argumentul înregistrărilor, dovadă a lucrării ample din care face parte. Insistă pe demisia de onoare a preşedintelui…El acuză de mafiotism întreaga etnie a romilor spunând că preşedintele s-a afişat public alături de nişte ţigani (era chiar regele lor)…Tăriceanu se face că plouă privind celebrul bileţel roz în apărarea lui Dinu Patriciu.De ce nu se încearcă suspendarea? Nu mai e timp, se pare!
*Începe Wimbledon! Ilie Năstase face o declaraţie profundă: „Cine-i cel mai bine pregătit, ăla câştigă!”. Spuneam eu că sunt mari sportivi care tăcând pot fi respectaţi veşnic!
* B1 TV este un canal de ştiri fără ştiri sportive şi cum minim de ştiri culturale. Digi24 creşte în ochii mei şi sper să se menţină astfel!
* Efectele Mondialului se simt deja. Se retrag jucători grei din naţionala Spaniei. Probabil că în Aglia va fi scandal mare. Argentina prinde optimile fără pic de glorie, Belgia n-a avut adversari în grupă. Italia şi Uruguay speră până mâine la 19,00! Culmea e că echipa cea mai liniştită din grupa D este Costa Rica (unii nu ştiu nici acum unde e ţara asta!)…Se simte în aer un egal de salon între SUA şi Germania, urmarea fiind eliminarea Portugaliei…Lumea spune că nicio echipă n-a arătat a campioană mondială până acum. La noi se luptă Mondialele cu Mondialu’ în media şi asta ne face să nu observăm cum ne fură unii la întreţinere!
* L-am revăzut acum pe un parlamentar, Calimente! Un obraznic rătăcit în politică de prea mulţi ani. S-a pus omul pe acuzat fratele lui Băsescu pentru trafic de arme şi altele, despre care ştim că s-a vorbit acum 5 ani, despre care justiţia s-a pronunţat…Abia acum se văd efectele acţiunii din 2012, când a fost schimbat Avocatul Poporului, când Monitorul Oficial a trecut la Guvern, când I.C.R. s-a schimbat radical, când conducerea TVR s-a modificat brusc şi câte au mai fost. Vişan a avut, de data asta, o intervenţie cu conţinut. Se pare că PMP îi prieşte…Doamna Pralong a încercat să-l tempereze pe mustăciosul Calimente care calomnia (vedeţi că e inclusă în numele lui?) fără reţineri, dar n-a reuşit. Cum s-a băgat publicitate pe B1TV, am schimbat postul…tocmai apăruse şi avocata Iacob în studio…Too much!
*Pe Kanal D, Teo reuşeşte să lege ediţii plăcute, cu dezbateri agreabile, unele teme de-a dreptul interesante.
* Se aşteaptă o nouă declaraţie a lui T. Băsescu la 17,30…
* Anunţă că nu-i acordă mandat lui Ponta pentru Consiliul European…Va merge el. Preşedintele a solicitat pe 19 iunie puncte de vedere de la M.A.E. conform legii…Guvernul îşi trimite opiniile prin preşedinte. Se semnează acordul de liber schimb cu Republica Moldova…E un motiv sentimental, spune el. Încă speră să rezolve problema Schengen până la final de mandat Învocarea lui Victor Viorel e uşor obsesivă.
* Le răspunde celor care i-au cerut demisia pentru o faptă pe care n-a comis-o. N-a avut informaţii de la structuri despre relaţiile Sandu Anghel-Mircea Băsescu. Punctează cazurile Duicu, Patriciu…Se referă la toţi cei care i-au recomandat să plece acasă. Îşi va duce mandatul până-n ultima zi şi e sigur că Justiţia nu poate fi controlată cum îşi doresc unii!  Se referă şi la declaraţia Parlamentului care va cere demisia lui…Parlament cu vreo 10 domni apăraţi de colegi împotriva cererii DNA…”Care este înălţimea morală a celor care s-au sustras justiţiei, să-mi ceară mie demisia?”

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here