HAGI VREA, DAR NU POATE. DIVERTISMENT ITALIAN DE CALITATE 21.11.

0
239

BREAKING NEWS SAU AȘA CEVA!

*Ilie Dumitrescu (pe 21.11) ne anunță că a avut loc o discuție între Gică Hagi și Răzvan Burleanu pe tema echipei naționale. S-a vorbit despre un proiect de 4 ani. Deocamdată nu se poate din cauză că Hagi e acționar majoritar. Vrea, dar nu se poate. A confirmat și Hagi la telefon. A precizat că are dreptul la opinii, ca oricare altul. Așteaptă parteneri la Farul și apoi va vedea. Nu vinde clubul. Dacă oferta venea în vara trecută, înainte de fuziunea Farul-Viitorul, era simplu. In rest Ilie a bătut câmpii. Să-l pună pe Mutu? Buba?

CĂLINESCU ÎN CĂUTARE DE JOB? 

Florin Călinescu (Prima TV) l-a invitat pe Primarul Brașovului, Allen Coliban. I-a ținut cursuri despre ce ar trebui să facă. Am auzit iar abureli, deja știute, de la primar cu strategii, proiecte, studii de prefezabilitate. Florin vrea să desprindă Poiana de Brașov. Acceptă să fie viceprimar dacă i se cere cu insistență. Asociația poenarilor există deja și Florin n-a știut. Apoi a venit concursul cu premii de la Altex. N-am stat pentru că e neinteresant. Verva lui FC nu e cum speram, dar la teve contează ratingul. Dacă va mai fi și în 2022 înseamnă că a fost bine.

DIVERTISMENTUL ITALIAN MĂ SALVEAZĂ

La Ballando con le Stelle juriul dă semne de oboseală și face declarații de un penibil feroce. Nu era așa sezoanele trecute. S-a răcit formatul?  Să spui că Elvis și rock n roll-ul nu-ți spun nimic, la un show de dans, sună rău de tot. Culmea, era vorba de un compozitor, interpret care a dansat foarte bine deși are o vârstă avansată. Publicul l-a huiduit pe marele Mariotto și bine i-a făcut. Am văzut și salsa dansată de Bianca Gascoigne fata lui Paul (ea nu știe italiana și e bine pentru ea) cu un dansator profesionist, criticată de duduile din juriu, pentru că blonda arată foarte bine. Au luat totuși puncte multe.

HAGI VREA, DAR NU POATE. DIVERTISMENT ITALIAN DE CALITATE 21.11.*La Domenica In am prins un moment impresionant, emoționant, cu Gina Lollobrigida la 94 de ani prezentă în studio. Apoi Morgan ne-a arătat valențele sale de pianist, de solist și a dialogat și cu mama lui de acasă. Firește că a comentat cu Mara Vernier și concursul la care participă, adică Bailando con le stelle.* Un alt participant la concurs, cel care a fost îmbrăcat ca Elvis, a fost compozitorul și pianistul Memo Remigi. A vorbit despre cum e singurătatea, după ce și-a pierdut soția și cățelul. Pentru el concursul și muzica sunt remediile perfecte.

CE AM CU COMENTATORII?

*Cineva m-a întrebat ce am cu comentatorii de fotbal și handbal, poate în general cu cei de sport. Sunt atent la joc și la ce spun. Când unii anticipează deciziile arbitrilor, de regulă o fac greșit, mă enervez. Ei văd la televizor, exact ca noi. Arbitrii greșesc destul și nu mereu nevinovat, dar sunt la un pas doi de faze.

Așa a fost la FCArgeș-U Craiova când cei doi au exclamat ”penalty!” pentru Craiova și nu era nicio urmă de așa ceva. De regulă judecățile privind pase, șuturi, decizii sunt mai multe decât comentarea efectivă și echidistantă a jocurilor. Prea des aflăm simpatiile vorbitorilor și nu e normal. Când comentează partide externe, par mai relaxați, mai în vervă, mai adecvați. În fond e un show de televiziune.

Meciul și comentariul fac un tot. Adesea trec pe LookSport din cauza comentatorilor. Acolo, la talk-show-uri e un băiat cu grave probleme de faringe, cu o gâjâială în gât enervantă, invitații vorbesc mai toți ardelenește, adică lent, cu accent și rar aplicat. Nu e O.K. deloc. Trec la Pro-X, dar acolo dau peste Mironică și insinuările lui, la afirmațiile lui cu iz de întrebare. Frustrantă situație, nu?

*La partida de la Pitești a fost eliminat Crețu de la Craiova în prima repriză. V. Moraru zice la final ”nu știm cum ar fi fost dacă nu era eliminat…”. Păi nu știm și nu vom afla ever. Așa a fost 3-2 pentru FCArgeș care a ratat cel puțin 5 situații clare de gol! Manipulăm sau ne bucurăm de sport?

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here