Concertele anului 2015: Robbie Williams, André Rieu, David Bisbal, Toto şi OneRepublic, printre cei mai aşteptaţi artişti în România

0
64

Articol preluat de pe Adevărul.ro și completat Iulia Radu
ROBBIE WILLIAMSConcertele anului 2015 aduc în România nume sonore al industriei muzicale internaţionale. Artişti care marchează primul concert în România sau care revin în ţara noastră vor contura un calendar plin de evenimente pe scena muzicală a ţării. Printre cele mai importante nume care vor concerta se numără Robbie Williams, André Rieu, Marc Anthony şi OneRepublic.
 
Thomas Anders, fost membrul al doului pop german Modern Talking, va fi primul artist important care va deschide seria concertele anului 2015 din România, pe 24 ianuarie, la Sala Palatului. El va veni la Bucureşti alături de formaţia sa, aceasta fiind pentru a doua oară când Anders va concerta românilor. „Cheri, Cheri Lady“, „You’re my heart, you’re my soul“, „Sexy sexy lover“, „You are not alone“, „No face, no name, no number“, „Brother Louie“ şi alte hituri vor putea fi ascultate live la Bucureşti.
Pe de altă parte, formaţia suedeză Sabaton, una dintre cele mai populare trupe din noul val de power metal şi heavy metal, va concerta, pe 27 ianuarie 2015, la Turbohalle din Bucureşti, cu ocazia lansării noului ei album, „Heroes“. Concertul trupei Sabaton este un warm up party oficial pentru Metalhead Meeting 2015. Cei prezenţi la concert vor afla, în premieră, ce trupe vor participa la ediţia din 2015 a festivalului şi vor avea parte de reduceri la bilete, dar şi de alte surprize.
 
Pe 22 februarie, iubitorii de jazz sunt așteptați la Sala Radio pentru concertul susținut de Ravi Coltrane.
 

Toto Cutugno la Sala Palatului
Toto Cutugno la Sala Palatului

La o lună distanţă, pe 27 februarie 2015, Toto Cutugno, cunoscut pentru interpretarea pieselor „L’Italiano“ şi „Serenata“, va concerta într-un show unic, la Sala Palatului, alături de Orchestra Simfonică din Bucureşti.
 
Luna martie debutează cu două concerte la Sala Palatului: 3 Sud Est (5 martie) și Delia (13 martie).
 
Joaquín Cortés, considerat „regele flamencoului“, va prezenta „Gitano“, pe 15 martie 2015, la Sala Palatului din Bucureşti. Alături de opt dintre cei mai buni dansatori ai Spaniei, doi dansatori de flamenco, 17 muzicieni şi opt solişti de flamenco, Joaquín Cortés va reaprinde inimile fanilor săi, într-un spectacol îmbogăţit cu efecte audiovizuale.
 
David Bisbal la Sala Palatului
David Bisbal la Sala Palatului

Tot în luna martie, și tot la Sala Palatului, pe data de 16, în acelaşi loc, de la ora 20:00, va susține un concert Jose Feliciano. Iar solistul spaniol David Bisbal revine în România, pe 18 martie, respectându-şi promisiunea făcută celor 4.000 de fani care l-au aplaudat în urmă cu doi ani la Sala Palatului. Mariza, supranumită, „regina muzicii fado“, va concerta la rândul ei din nou în România, la Sala Palatului, pe 24 martie 2015.
Richard Clayderman, unul dintre cei mai cunoscuţi pianişti la nivel internaţional, revine la Bucureşti pentru a patra oară, pe 26 martie 2015, cu spectacolul „From Paris with Love“, prezentat în premieră mondială la Sala Palatului. Alături de acesta, pe scena Sălii Palatului se vor afla baletul şi orchestra Camera Regală. Cântăreţul de origine portoricană Marc Anthony va concerta pe 31 martie 2015, de la ora 19:00, pe aceeaşi scenă a Sălii Palatului, după ce spectacolul său a fost amânat câteva luni.
Trupa suedeză Roxette, formată din Marie Fredriksson şi Per Gessle, va susţine un spectacol la Arene Romane, pe 17 mai 2015, de la ora 19:00. Fără îndoială, unul dintre capetele de afiş ale conertelor 2015 din România este dat de trupa OneRepublic, una dintre cele mai îndrăgite trupe pop-rock ale momentului, care va concerta pentru prima dată în România pe 4 iunie 2015, de la ora 19:00, la Arenele Romane. Concertul de la Bucureşti face parte din turneul de promovare a celui mai recent album al formaţiei, intitulat „Native“.
 
Andre Rieu
Andre Rieu

Violonistul André Rieu deţine recordul de concerte susţinute consecutiv în România, în 2015, după ce echipa sa a anunţat că va oferi cinci spectacole datorită cererii de bilete din partea publicului. Rieu va concerta alături de Johann Strauss Orchestra, în Piaţa Constituţiei, în zilele de 6, 11, 12, 13 şi 14 iunie. Un alt concert anunţat pentru anul 2015 este cel al trupei rock Europe, care va avea loc pe 11 iunie, la Sala Palatului din Capitală, de la ora 19:00. Iniţial, show-ul fusese programat pentru 2014, dar acum fanii din România vor putea asculta piese de pe noul album, precum şi compoziţii în primă audiţie.
Trupa germană de gothic metal Lacrimas Profundere va concerta la cea de-a patra ediţie a festivalului Metalhead Meeting, dintre 12 şi 14 iunie, la Bucureşti. Afișul este completat cu trupe precum: Bloodbath, Dew Scented, Antimatter, Amorphis,  Primordial, The Sirens (Anneke, Liv, Kari), si Triptykon.
Totodată, trupa Toto va susţine în premieră în concert în România, la Sala Palatului, pe 27 iunie 2015, publicul având ocazia să asculte piese celebre ale formaţiei, precum „Hold the Line“ şi „Africa“. În aceeaşi zi, tot în premieră în România, va concerta şi Godsmack, una dintre cele mai celebre trupe de heavy metal din Statele Unite ale Americii, evenimentul urmând să aibă loc la Arenele Romane din Bucureşti.
Belgienii de la Triggerfinger, Şuie Paparude, Coma, Grimus şi Toulouse Lautrec se numără printre formaţiile care vor concerta la cea de-a doua ediţie a Festivalului Shine, un eveniment care se va desfăşura pe 4 şi 5 iulie 2015, la Arenele Romane din Bucureşti.  Triggerfinger este o trupă de alternative-indie/stoner rock, originară din Belgia, activă încă din 1998. Formaţia a beneficiat de recunoaştere mondială odată cu interpretarea acustică a piesei „I follow rivers“ a lui Lykke Li, cover ce a înregistrat peste zece milioane de vizualizări pe platforma YouTube.
Artistul britanic Robbie Williams va susţine un concert pe 17 iulie 2015, fostul membru al trupei Take That fiind la prima experienţă în România, potrivit Sorinei Burlacu, proprietarul companiei Events, unul dintre organizatorii de concerte şi spectacole de anvergură din ţara noastră. Până acum nu se ştie cine va organiza concertul. Cert este că scena va fi amplasată în Piaţa Constituţiei, la cererea managerului artistului.
Trupa americană de heavy metal Black Label Society va susţine un concert pe 27 iulie 2015, la Arenele Romane, din repertoriul formaţiei nelipsind piese precum „Stillborn“, „Suicide Messiah“ şi „In This River“.
Trupa olandeză Jan Keizer și Anny Schilder (ex-BZN) vor susţine un concert, la Sala Palatului, pe 10 octombrie 2015, acesta fiind ultimul show pe care formaţia îl va susţine în România, potrivit organizatorilor evenimentului.
Trupa olandeză Epica este primul headliner confirmat pentru ediţia din 2015 a „Maximum Rock Festival“, care va avea loc pe 16 şi 17 octombrie, în Bucureşti. În ultimii ani, „Maximum Rock Festival“ a fost unul dintre cele mai aşteptate evenimente rock/metal din România, prezentând publicului concerte ale celor mai în vogă formaţii ale momentului.
În Cluj, vara anului 2015 se anunţă a fi una plină de energie, după ce Emil Boc, primarul oraşului, a confirmat la petrecerea de Revelion că Avicii şi David Guetta, „două nume de forţă“, vor concerta între 30 iulie şi 2 august, pe stadionul Cluj Arena, odată cu promovarea Clujului drept Capitală Europeană a Tineretului. Evenimentul în cadrul căruia vor cânta artiştii anunţaţi la Cluj se numeşte „Untold Festival“, care se anunţă cel mai mare eveniment de muzică şi artă contemporană organizat vreodată în România. (Florentina Pop)
sursa: Adevărul.ro

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here