CONSTATĂRI

0
4

* Dispariţia lui Dinu Patriciu a generat multe comentarii. Dumnezeu să-l odihnească! Nu l-am cunoscut personal, dar ştiu oameni, pe care i-a ajutat fără să le ceară nimic la schimb. Banciu zice că era un mogul, un ţepar, dar mai cu staiff, cu clasă. Patriciu avea studii şi era un arhitect de talent. Implicarea sa în presă a fost benefică până la un punct. Ciocnirea sa cu Băsescu e uitată, prietenia sa cu Roşca Stănescu e reamintită. Era tripleta Patriciu, Vântu, Voiculescu! Bogaţi, puternici, influenţi, manipulatori, penali…Unul s-a dus de tot, ceilalţi doi sunt la pârnaie…Cam asta e presa ţării noastre?
 
* După meciul Stelei am observat că n-a existat entuziasm nici pe la suporteri. Bucuria pentru victorie, da. Echipa nu arată siguranţă, nu pare legată, are prea multe fisuri. Dar şi sclipiri. Speranţe la calificare sunt, dar cu un lot aşa subţire a greu să mai faci puncte în C.L. şi rişti să pierzi şi campionatul. Ştiu, banii vor veni, Gigi va fi fericit şi va ieşi şi mai bogat decât a intrat!
 
* Problema bonelor devine una extrem de delicată. Cred că voi dezvolta subiectul mai încolo, dar vă sugerez să fiţi foarte atenţi pe cine lăsaţi în casă, cu cine vă lăsaţi copiii ! Acum căutăm una nouă şi corectă. Sperăm să fie şi echilibrată psihic!
 
* Sunt surprins zilnic de peisajul politic. Udrea îl luxează pe Diaconescu, iar Băsescu, cel care l-a susţinut oficial pe fostul său consilier îşi aminteşte brusc că Diaconescu a fost împotriva lui în 2007! Gândire viscerală la nivel înalt, incoerenţă, inconsecvenţă. Alegerile din noiembrie nu prezintă nici cel mai mărunt interes pentru marele public. Cel care nu-l suportă pe Băsescu vor vota candidatul PSD, precum şi o parte a celor care n-o suportă pe Udrea. Se vorbeşte enorm despre turul doi. Credeţi că va fi aşa ceva? Numai politicienii consideră că e vital să participe cât mai mulţi. Mediocritatea candidaţilor e totală. Niciunul nu e preocupat de problemele reale ale ţării.
 
* Evenimentele muzicale estivale sunt subţiri, mai subţiri ca niciodată. E drept că nici vremea nu permite mari desfăşurări de forţe. Ba e caniculă, ba-s inundaţii…Şi nu-s bani…Dar să nu auzi nimic nici după evenimentele cu afiş bogat, nici după concertele care meritau consemnate? S-a scris mai mult despre Woodstock-ul din 1969 decât despre cântările din vara acestui an!
 
* Mă bucur că apar cărţi cu şi despre pop-rock. Cu autori români. Voi mai scrie despre ele. Consemnez două nume de autori: Doru Rocker Ionescu şi Mimo Obradov.
 
* Am parcurs Calea Victoriei şi am rămas uluit ce s-a petrecut de la Piaţa Victoriei la Piaţa Revoluţiei. S-au dus benzile laterale, se va circula cu bicicleta pe acolo. Dar e aberant, odată ce după ce treci de zona „amenajată” de edilul chirurg al Capitalei, îţi iei bicicleta în spinare şi urci într-un autobus, sau mergi pe jos…În plus, pe porţiunea amintită nu e nimic de văzut, puţinele magazine au preţuri imposibile. De ce s-ar plimba cineva pe acolo? Tot mai puţine sunt şi ele pentru că se practică sume fabuloase la chirii. Nu pot înţelege de ce n-au reacţionat O.N.G.-urile, bucureştenii…Peste tot oamenii-şi doresc străzi largi, iar Calea Victoriei se îngustează. Ce comisioane imense s-or fi strecurat printre bordurile noi?! Pe tot traseul am văzut 4 biciclişti, iar în 3 locuri erau parcate maşini exact pe spaţiul alocat bicicletelor!
 

Follow me
Follow me

Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here