Corneliu Vaida, amendat de Poliția Locală Timiș pentru o postare pe Facebook (19.04)

0
27

politia locala timis parcare aE nevoie să ne autocenzurăm sau Poliția abuzează din nou ca pe vremuri? Ar fi utile opiniile voastre după o lectură atentă a faptelor în sine.
Articol preluat de pe site-ul digi24.ro
Un cetățean din Timișoara care a postat pe Facebook o poză cu maşini ale Poliţiei Locale parcate pe trotuar a fost chemat la audieri şi amendat cu 900 de lei. Amenda a fost dată pentru pentru că, în postarea lui, utilizatorul rețelei sociale a folosit expresii urâte la adresa oamenilor legii. Într-adevăr, există o hotărâre judecătorească ce spune că orice postare pe FB este publică.
ACTUALIZARE. „Toată zona asta era ocupată de toate maşinile Poliţiei Locale, iar doamna care a venit, a venit pe aici şi nu a putut să treacă pe trotuar”, a explicat Corneliu Vaida la Digi24.
Am făcut menţiunea că nesimţitii de la poliţia locală ar trebui să se auto-amendeze. (…) Am mai făcut şi o afirmaţie cum că ar fi godaci. DEX-ul spune că sunt nişte purcei până la un an”, a mai spus el.
Oamenii legii spun că l-au amendat pe bărbat pentru că a jignit instituţia, nu pentru că a semnalat parcările neregulamentare.
„Persoana a fost invitată la sediul nostru şi sancţionată pentru aceste expresii adresate poliţiştilor locali şi poliţiei locale, fapt care s-a întâmplat de-a lungul timpului de mai multe ori”, a declarat Daniela Seracin, purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Timiș.
Bărbatul refuză să plătească amenda urmând să o conteste în instanţă.
Din punctul meu de vedere, doar un nesimţit poate să blocheze în totalitate un trotuar, să împiedice accesul pietonilor”, spune Corneliu Vaida.
Comentariile care pot fi jignitoare, ofensatoare, sunt cele care pot atrage sancţiuni contravenţionale”, confirmă Laura Martonosy, avocat.
Puteți să citiți articolul în întregime aici:
http://www.digi24.ro/stiri/actualitate/social/amendat-pentru-o-postare-pe-facebook-709053

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here