CRED CĂ E IMPORTANT SĂ CITIM ŞI SĂ REACŢIONĂM!

0
32

 
Am adunat câteva materiale apărute în diverse publicaţii online sau pe hârtie. La un loc ne putem crea o imagine asupra situaţiei presei „libere” din acest moment!
 
EVZ, linşat mediatic de ziarul lui Felix
Ziariştii independenţi au reacţionat dur la atacul fără precedent pe care Jurnalul Naţional şi Antena 3 l-au declanşat la adresa celor care susţin orientarea pro-occidentală a României şi independenţa Justiţiei.
Trustul lui Dan Voiculescu a escaladat ieri o nouă treaptă în urcuşul său spre culmile mârşăviei. Încercând să-şi egaleze în ticăloşie surata audiovizuală Antena 3, Jurnalul Naţional a publicat un articol imund cu titlul „Banda celor 7. Propaganda băsistă îmbulinată” , având ca ţintă cinci ziarişti de la Evenimentul zilei, plus Andreea Pora şi Dan Tăpălagă. Textul e o adunătură de epitete scoase din haznalele DEX-ului, înşirate fără sens, conţinut sau măcar umor.
Iată câteva mostre:
„Sunt o mână de mercenari care nu au cv-uri profesionale, studiile lor sunt incerte, dar s-au calificat la locul de muncă înghiţind înţelepciune dată cu polonicul din ciorba de scârnăvii preparată de Cotroceni (…) Sunt şapte cu toţi, cu poze, animaţi de opinii din care curge venin, ură, spume ale neputinţei şi lipsei de neuroni. S-au afirmat de-a lungul timpului ca mari sugători de bani care le-au modelat coloana vertebrală spre finanţator (…) Îi vom avea în atenţie pentru că nocivitatea lor a devenit nu doar pestilenţială; virusează şi instituţii credule, ei erijându-se în reprezentanţii «presei libere» (…) Sunt în limba română câteva expresii care pot „picta” „Banda celor 7″. Pupincurişti, jagardele, mincinoşi, profitori, trădători, haimanale. Şi tot parcă nu e destul să portretizezi cele mai jalnice produse ale regimului băsist intrat în degringolada finalului de mandat”.
Sub acest text, dar semnat „E.V.Z.”, urmează pozele „celor şapte”, cu următoarele explicaţii: Ion Cristoiu – Consecventu, Robert Turcescu – Muzicuţă, Dan Andronic – Portofel, Dan Tapalagă (sic!) – Macovei, Silviu Sergiu – Tunsu, Oana (sic!) Pora – Chiftea şi Mircea Marian – Bot. Articolul se încheie cu ameninţarea unui serial de dezvăluiri.
Isprava editorială a Jurnalului Naţional a produs reacţii virulente în breasla ziariştilor.
„Pagina de Media” consideră materialul drept un derapaj grav, titrând Turcescu, Cristoiu şi ziariştii EVZ, „executaţi” de Jurnalul Naţional. Ploaie de jigniri pentru „banda celor 7”.
SORINA MATEI susţine că Trustul Intact practică un „terorism mediatic”. „Vorbim despre afectarea gravă a demnităţii umane, distrugerea imaginii publice, terfelirea reputaţiei profesionale, încălcarea dreptului la apărare şi la liberă exprimare”.
ION CRISTOIU îl numeşte pe Mihai Gâdea „predicator cu bulbuci” care „îi ameninţă cu flăcările Iadului pe toţi cei care nu cred în Dumnezeul lui, Dan Voiculescu”.
ADRIAN HALPERT remarcă pe ReporterVirtual. ro că articolul din JN aduce aminte de materialele din „Scânteia” care puneau la zid duşmanul de clasă. „Un text ce se vrea spiritual, dar sfârşeşte prin a fi un atac imund, suburban, prost scris şi fără umor, chiar mult sub producţiile României Mari din anii ’90.”
ROBERT TURCESCU pe Facebook: „Cum se numeşte ţara în care apar în ziare articole nesemnate în care se anunţă – nici măcar voalat – un moment al răzbunării şi o numărătoare inversă pentru şapte inşi care au «tupeul» să nu stea în poziţie de drepţi în faţa tăvălugului politicomediatic rostogolit de un plagiator şi-un turnator?”
Puteți citi articolul în întregime aici:
http://www.evz.ro/detalii/stiri/1077591.html
Cine tace, consimte: Despre voluptatea ticăloşiei
Ceea ce se petrece la ora actuală cu acest linşaj la adresa jurnaliştilor neinregimentati întrece orice imaginaţie. Este o mizerie infinită, o porcărie fără margini, o agresiune împotriva libertăţii cuvântului şi a demnităţii persoanei umane. Ceea ce-au comis Gâdea şi acoliţii săi împotriva Andreei Pora nu are nimic de-a face cu o polemică firească între oameni cu puncte de vedere diferite. Declar public: îmi este ruşine că am colaborat cândva la „Jurnalul Naţional”.
Este vorba de huliganism, de otrăvirea deliberată a sferei publice. Niciun intelectual care se respectă nu poate să tacă, nu are dreptul moral să adopte politică struţului. Acum a fost rândul ei şi al colegilor ei mânjiţi de invectivele anteniste. Mâine va fi al altora, până nu va mai rămâne niciun om cinstit nepângărit de aceşti rechini ai infamiei.
Nu credeam că se va ajunge până la acest abis al nemerniciei. Este voluptatea ticăloşiei ajunsă la paroxism. Forţat de presiuni externe, premierul mitoman şi plagiator şi-a cerut scuze pentru măgăria spusă la adresa unui europarlamentar german. De ce nu-i cerem să facă acelaşi lucru în raport cu doamna Monica Macovei? Să o acuzi pe Monica Macovei de gândire de tip nazist este o ticăloşie care ar trebui sancţionată în justiţie.
Continuarea aici:
http://www.evz.ro/detalii/stiri/cine-tace-consimte-despre-voluptatea-ticalosiei-1077608.html#ixzz2qhGE6Dus
O noua PETITIE marca Antena 3, initiata de Mihai Gadea, Mircea Badea si Adrian Ursu, prin care cer DEMISIA lui Traian Basescu
Petitia este initiata de Mircea Badea, Mihai Gadea si Adrian Ursu.
Iata mai jos continutul acestei petitii, postat pe pagina de Facebook a Antenei 3:
„Intrucat presedintele inca in exercitiu, Traian Basescu, discrimineaza multe milioane de romani prin ignorarea sau dispretuirea fatisa a punctelor lor de vedere sau a intrebarilor cetatenesti legitime si intrucat in Romania nu exista cetateni de rang 2 asa cum rezulta din atitudinea frecventa a lui Traian Basescu, acestia ii cer DEMISIA.
Dupa nesocotirea si bagatelizarea a 7,4 milioane de romani, „presedintele tuturor romanilor” (conform Constitutiei) insulta si agreseaza pe cei care rostesc intrebari al caror raspuns intereseaza mase largi de cetateni. Pentru presedintele Romaniei exista asadar cetateni de rang 2, ale caror demersuri legitime trebuie desconsiderate, amendate si insultate.
Daca va considerati ignorat, discriminat, dispretuir, insultat si batjocorit de felul in care Traian Basescu a decis sa va trateze cereti-i DEMISIA, alaturandu-va acestei petitii”.
„Este momentul nostru de a ne spune pararea, este momentul nostru de a cere demisia, este momentul nostru de a ne ridica in picioare”, a spus Mihai Gadea, dupa ce a citit petitia, afirmand ca aceasta a fost semnata „deja” de 2777 de oameni.
Aceasta este a doua petitie lansata de Antena 3 in ultimele zile, dupa cea intitulata „Abuzurile din Romania trec oceanul”, sub forma unei scrisori deschise adresate secretarului american de Stat John Kerry, si care a fost semnata de 110.000 de ori. Aceasta petitie a fost initiata de Mihai Gadea si Adrian Ursu.
http://www.revista22.ro/-o-noua-petitie-marca-antena-3-initiata-de-mihai-gadea-mircea-badea-si-adrian-ursu-prin-care-cer-demisia-lui-traian-basescu–36749.html
sursa: revista22.ro
 
 
ÎNCĂ UN MATERIAL CU SENS DE LA LIICEANU:
http://www.contributors.ro/cultura/din-nou-despre-lichele-un-raspuns-pentru-dragos-ghitulete/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here