CU AZNAVOUR LA REPETIȚII

0
11
Charles Aznavour alături de Erik Berchot
Charles Aznavour alături de Erik Berchot

Articol din Le Parisien, septembrie 2015
„Pentru mine, repetițiile sunt distractive”, a spus Charles Aznavour.
Artistul în vârstă de 91 de ani nu-i dă nicio clipă de răgaz lui Erik Berchot, fidelul său pianist. În timp ce repetă piesa „Je m’voyais déjà”, Aznavour îl întrerupe des: „Puțin mai repede”, „Nu mă dubla”, „Suntem pierduți”. Îi arată partitura, se așează la pian… „Nu nu merge versiunea aceasta, avem nevoie de atmosfera anilor 1940”…
Repertoriul lui se schimbă în permanență. „Încerc să surprind publicul”, spune Charles Aznavour. „Am mereu același costum, deci trebuie să lucrez la muzică. Voi cânta pentru prima dată piesa „A ma femme” și alte cinci sau șase piese de pe cel mai recent album, „Encores”.
Fiica lui, Katia, care face parte din cor spune că setlistul se poate schimba în ultimul moment, „chiar și în timpul concertului”.
Eric Wilms, șeful orchestrei de 20 de ani, povestește: „Nu i-a plăcut niciodată să repete, dar Charles nu vrea să lase nimic la voia întâmplării. Este foarte pedant. Face parte din „școala lui Piaf”. Ceea ce îl diferențiază de alți artiști, este că Charles Aznavour cântă la 10 metri de muzicienii lui. Merge lângă public pentru a simți „focul”, nu are nevoie de protecția muzicienilor lui. Nici măcar acum la 91 de ani”.

 
Vă reamintim că Charles Aznavour va susține un concert la Romexpo din București, pe 20 februarie 2016. Biletele costă: 260, 350, 390, 490, 575 lei.
Pot fi achiziționate online de pe următoarele site-uri:
https://www.myticket.ro/evenimente/charles-aznavour-one-night-only-romexpo-bucuresti-20-februarie-2016.html
 
http://www.eventim.ro/ro/bilete/charles-aznavour-bucuresti-romexpo-814554/performance.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here