CULORI, ABUZURI, FRAIERII EUROPEI…11.12

0
130

Mi-a plăcut Cristi Costache la ProX care a sesizat absența din dezbatere a cauzei scandalului de la Paris, adică faptul că antrenorul secund al turcilor i-a făcut ”gipsies” (țigani) pe arbitrii români. Și asta înainte de minutul 14. Ce motive putea să aibă? Aia a fost atitudine rasistă totală. Reacția unor jurnaliști români, care au sărit să-l atace pe Colțescu, săpând în trecutul lui marcat de evenimente neplăcute, a pus gaz pe focul încins al unui for corupt cum este UEFA.

*Antrenorul secund eliminat de Hațeganu, era pe bancă la rejucare. Asta e UEFA. Echipele care părăsesc terenul, nu sunt sancționate, dar arbitrii da!* Dacă șefii federali erau corecți, nu-l delegau pe Colțescu, suficient de contestat în țară de mulți ani! Dar de aici până la acuzațiile de rasism e cale lungă. Am citit un articol în ”Magyar Nemzet” (Ungaria – click aici) care-i ia apărarea lui Colțescu, care pune problema abuzurilor față de țările din est, față de cei mici, cei săraci. Un articol dintr-o țară cu care nu avem relațiile cele mai bune, tocmai pe bază de etnii, m-a impresionat.

*Reacția ministrului sporturilor, a unor oficiali lipsiți de demnitate, verticalitate m-a dezamăgit. Ministerul de externe avea obligația să emită un comunicat, odată ce un ministru francez, un premier turc s-au pronunțat și au făcut-o tendențios, incorect.

Despre situația de aseară de la Berna, cu CFR, e important de spus că golul nostru s-a dat din offside nesemnalizat de tușier (nu mare, dar vizibil la televizor, fără VAR). Faptul că un arbitru francez (într-un meci cu o echipă din Elveția puteau delega direct un elvețian) ne-a taxat cu 11 metri inventat, eliminindu-l pe Bălgrădean pentru proteste, nu poate fi lăsat așa cum a căzut. Să mai spun că jucătorul elvețian a simulat că ar fi grav atins la cap. Și asta în ultimele minute de joc. Sigur, nu s-a mai vorbit despre faptul că ai noștri n-au știut să mențină un scor de 1-0 măcar 5 minute. Că n-au fost capabili să țină mingea departe de poartă.

Acest aspect mi se pare mult mai important, mai grav din punct de vedere sportiv. Al doilea gol elvețian a fost tot urmare a unei așezări aiurea a jucătorilor, ne-au prins cu doi jucători singuri în fața porții, ca la miuță. S-a terminat experiența bogată a CFR-iștilor? La media lor de vârstă nu prea au scuze. Ce, le strica un egal? Nu-s bani buni? Ține de mentalitate, nu mai e treaba antrenorului, abia venit.* Arbitrul francez a mai dat galbene și un roșu (Djokovic), a funcționat exact ca un arbitru cumpărat!

Aseară a fost totul negru (pardon, închis la culoare). Naționala de handbal (încropită de un antrenor nou, Burcea) a jucat fără nerv, fără ambiție cu Croația. Au fost momente bune la început când am condus cu 8-4 și de acolo s-a terminat jocul pentru noi. Eu cred că nici măcar ”antrenamente bune” (cum s-a scris în ziare) nu sunt odată ce văd pe bancă jucătoare care n-au fost introduse deloc. Nu-mi place ce le spune, cum le spune, nu e bună atitudinea antrenorului.

Am citit pe pagina unui grup de susținători ai handbalului numai vorbe bune, ba chiar apostrofări ale unor persoane care și-au permis să critice jocul dezlânat, fără orizont al echipei. Nu așa ajutăm echipa. Nu poți pune totul pe umerii Cristinei Neagu, dar nici n-o poți lăsa să facă orice, ratând și lovituri de la 7 metri. O scoți exact când nu e cazul, o introduci când nu e momentul. Asta face un antrenor neinspirat pus de o Federație cu o conducere toxică.

Am convingerea că și selecția a făcut-o mai mult Dedu & Co decât antrenorul. Când pierzi cu Germania și Croația (5 goluri diferență) nu poți invoca pandemia, lipsa de antrenamente. N-am mai adăugat înfrângerea la 8 goluri cu Norvegia pentru că acolo au jucat bine vreo 40 de minute. Practic au bătut doar Polonia. Foarte puțin.

*Alte echipe, alte țări au organizat turnee de pregătire. F.R.H. ce treabă avea? A făcut turneu cu 16 echipe în campionat, pardon în Liga Florilor (mare găselniță estetică) care s-a lăsat cu zeci de infectări.

Terminăm anul fără nicio bucurie sportivă și cu multe semne de întrebare privind viitorul!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here