ZIUA DE LUNI-GUVERN-DURERI INTERNE ŞI EXTERNE

0
40

* Observ că au loc audieri intense în Comisiile din Parlament. Tonul general e pozitiv. Se pare că şi cârcotaşii au reţineri şi nu se aruncă (deocamdată) la gâtul noii echipe. N-am înţeles care a fost mişcarea reală cu propusul pentru Sănătate. Acel manechin, fotomodel, medic rezident Andrei Baciu, are 28  de ani. Cum a ajuns pe lista lui Cioloş chiar nu mă interesează. Un fapt e cert. Cioloş nu s-a documentat, n-a citit CV-uri, s-a lăsat descoperit. Şi acesta nu-i un semn bun. La Sănătate nu poţi pune pe oricine, nu poţi lăsa pe cineva doar pentru că e tânăr, care nu şi-a dat nici examenul de rezident! Omul a fost schimbat rapid, dar era mai bine să nu se ajungă la asta. Şi Ponta a tot schimbat miniştrii la început, apoi din mers…Noul propus este Achimaş Patriciu, medic primar, ginecolog, oncolog. Are 39 de ani. O alegere mult mai inspirată! De ce nu din prima? * Şi dna Guşeth e contestată de jurişti. Ea nefiind de specialitate…Tehnocrat dar nu de tot?
* Tăriceanu-ALDE votează contra Guvernului Cioloş. Dar rămâne la putere, fiind preşedintele Senatului!
* Unele audieri au fost secrete. Mai ales pentru dl. Tobă! De ce oare?
* Extragerile la Loteria bonurilor fiscale au fost greşite!!! Toate. Oare va fi luat la întrebări exministrul?
* A mai murit o tânără de 18 ani după tragedia de la Club Colectiv. R.I.P. Cred că noul Guvern ar trebui să se ocupe serios de soluţii…
* Preşedintele Franţei se adresează Parlamentului. F. Hollande afirmă ferm că „Franţa este în război”. Asasinii nu reprezintă o civilizaţie. Jihadiştii nu trebuie iertaţi. S-a referit la sutele de răniţi l a decedaţi, la familiile îndurerate, la forţele de ordine. Actele teroriste au fost planificate în Siria şi organizate în Belgia.
* Tudor Octavian (la GhiţăTV) susţine că Iohannis pare sfătuit de Băsescu, pare să facă aceleaşi mişcări, doar că e mai tăcut. Obsesiile ăstora nu se mai duc? La Tudor Octavian anii n-au generat din păcate şi înţelepciune!  Bogdan Chireac spune aceleaşi idei inteligente!  Gazda fiind defecta Creţulescu, nu-i de mirare că se vehiculau numai astfel de idei.
* Nici Partiduleţul lui Fenechiu nu susţine Guvernul, din cauza lui Guseth.* Băsescu (MP)  spune că n-a văzut „un program mai sterp” la vreun guvern în 26 de ani! La externe e unul ultraprăfuit…a fost ambasador la Berlin…se aştepta la mai mult de tehnocraţi…Un inginer la Justiţie? TB nu e de acord cu o astfel de numire…O respectă pe Guseth, dar nu pentru o astfel de funcţie…A băgat şi o nasoală cum că şi doamna apare goală la Vama Veche…neelegant gestul!
* Aşa cum am bănuit, Rareş Bogdan şi trupa de „analişti”  pe care a adunat-o au ţopăit pe fiecare cuvânt spus de Băsescu, deşi el n-are nicio treabă cu noul guvern, cu noile evenimente. Dar boala A3 s-a extins. Căutiş avea de plătit poliţe după contrele de pe B1 (unde şi Banciu l-a făcut isteric), Oreste vine de acolo de unde se mănâncă ură cu polonicul, de unde vine şi Stancu (sau Stanciu?)…sau Ion M. Ioniţă care e cameleonul perfect..E şi Valeriu Turcanu, fost consilier al lui Băsescu…Oamenii par bucuroşi şi optimişti privind noul guvern. Vorbim în 2016, pe vremea asta despre performanţe…
 

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here