Cum vor fi deschise școlile în celelalte țări europene? Vezi cum procedează bulgarii, grecii, francezii, norvegienii, nemții și olandezii

Articol preluat de pe site-ul HotNews

0
126

Bulgaria: Revenirea elevilor în sălile de clasă în Bulgaria este prevăzută de ministrul învățământului pentru sfârșitul lunii mai

În Bulgaria, premierul Boiko Borisov a anunțat că Ministerul Învățământului se gândește la o variantă ca elevii din clasa a VII-a și a XII-a să termine fizic școala, pentru a se pregăti apoi de examene, potrivit Rador. Deocamdată, examenele de bacalaureat după clasele a VII-a și a XII-a sunt prevăzute pentru data de 29 mai și 1 iunie, însă ar putea fi amânate. “Se are în vedere varianta unei amânări cu o săptămână”, a spus ministrul bulgar al învățământului Krasimir Vâlchev.
Pentru Nova Tv, generalul Mutafciiski a menționat din nou că există două variante de organizare – ori să revină cei mai mici elevi și copiii din grădinițe, cu “toate riscurile” ce decurg din asta, ori școlile să se deschidă pentru cei mai mari, unde motivațiile sunt altele și sunt mai serioase – examenele care-i așteaptă. A dat ca exemplu și practici din statele occidentele, unde se recomandă o distanțare de 1 metru între bănci, în sala de clasă să nu fie mai mult de 15 elevi și să fie un regim de două ture.
După ce de dimineață a comentat că în prezent Bulgaria este în al doilea val al răspândirii coronavirusului, acum Mutafciiski a declarat că “de fapt, Bulgaria prevede un al doilea val mic”. El și-a manifestat și temerile legate de faptul că deschiderea de acum a parcurilor în Bulgaria va avea o influență negativă asupra bolii.

Grecia- Școlile ar putea fi deschise la toate nivelurile de învățământ în 11 mai. Odată deschise, copiii nu ar trebui să intre în contact cu vârstnicii și grupurile vulnerabile

Nikos Sypsas, profesor de boli infecțioase la Universitatea din Atena, a încercat să ofere mai multe explicații cu privire la deschiderea școlilor.

Explicând decizia Comisiei de a recomanda deschiderea școlilor, domnul Sipsas a spus că „întrebarea principală la care Comisia noastră trebuie să răspundă este dacă deschiderea școlilor ar reprezenta un mare risc de reluare a epidemiei. Pe baza datelor pe care le avem, acest risc este mic sau chiar minim pentru ca rata de transmitere să depășească 1″.

„Deci, am fost de acord cu deschiderea treptată a școlilor, cu câteva măsuri suplimentare de siguranță”, a spus el pentru SKAI, după care a explicat: „În fiecare sală de clasă vor fi atâția copii cât să se respecte regula de doi metri distanță între ei. Aceasta este o regulă inviolabilă stabilită de Comisia noastră. Modul în care va organiza Ministerul Educației acest lucru rămâne de văzut”.

Franța- înainte de reluarea școlii se va instaura un «protocol sanitar» bazat fie pe teste, fie pe impunerea măștilor

In Franța, guvernul se pregătește pentru data de 11 mai să relaxeze măsurile de izolare impuse francezior de mai bine de 5 săptămâni. Cum vor reîncepe școala elevii francezi?

Revenirea elevilor francezi pe băncile școlilor se va face începând cu 11 mai dar foarte treptat, «cu multă suplețe», a insistat ministrul Educației naționale. In timpul audierii sale în fața parlamentarilor de la Paris, Jean-Michel Blanquer a explicat că reluarea cursurilor se va face în trei etape întinse pe o perioadă de trei săptămâni, pentru a evita riscurile de propagare a epidemiei de coronavirus, scrie RFI.

Primii care se vor întoarce la școală vor fi preșcolarii mari – copii între 5 și 6 ani – și cei din primele două clase de școală primară. In a doua săptămână vor reîncepe școala elevii de a 6-a și cei de liceu cu excepția clasei a 10-a. In fine, în a treia săptămână, adică începând cu 25 mai, toți ceilalți elevi vor reveni la școală. De notat că nicio clasă nu va trebui să depășească 15 elevi la reluarea cursurilor, o adevărată bătaie de cap pentru toate școlile știut fiind că clasele din Franța numără în general 30, ba chiar și 35 de elevi, mai ales în clasele mari.

Puteți citi articolul în întregime aici: https://www.hotnews.ro/stiri-coronavirus-23939814-cum-deschid-scolile-europa.htm

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here