Dan Helciug la Psihologul muzical (ediția 817 – 26.05.2018)

0
151

A revenit Dan Helciug după aproape doi ani. În 2016 a fost cu un chitarist deosebit, Emil Chican, acum a venit cu chitara și cu un pian de cauciuc (Hand Roll Piano) care a făcut senzație. My Queen By Dan Helciug e un proiect nou promovat peste tot în țară cu succes remarcabil. Dan a cântat, a povestit, a răspuns tuturor întrebărilor ascultătorilor. A acceptat provocarea de a cânta piese la cerere. De la Whitesnake la Cargo, de la Mircea Baniciu la Bon Jovi sau Toto Cutugno, veți auzi de toate. Firește și Queen. A fost un regal tonic, de bună dispoziție și muzică de calitate. Pe lângă secvențe de pe albumele Spitalului de Urgență (Bua Bua sau Stupefiant) veți auzi mai multe extrase de pe CD-ul Dan Helciug – HeArt precum și cântece propuse de invitat cu Chris Stapleton, Dinu Olărașu, Neil Young, Jim Croce .
Agenda pop-rock include Roșu și Negru, Alexandru Andrieș (chiar în deschidere), Ștefan Bănică, Adrian Daminescu, Marianne Faithfull, Stevie Nicks, Stepan Project Blues Foundation, Alphaville și alții.
Topul cu cântece romantice a avut un succes deosebit (aproape 1000 de votanți). Primele clasate au fost 1. Dance Me To The End Of Love- L. Cohen, 2. Can t Help Falling In Love- Elvis Presley, 3. Unchained Melody- The Righteous Brothers ș.a.m.d. Veți auzi un Top 10 de mare efect și sensibil.

Audio:


Selecția mesajelor:
Andrei Partos si Dan Helciug 2018Jeni Bună seara! Bine aţi venit în casele noastre!
DarkAngel Ce tare!! It is Dracula Day!! Mulţumesc pentru Andrieş!
Paula Bun venit Dan Helciug!
Miruna Mă bucură prezenţa lui Dan în studio!
Carla Felicitări, Dan! Eşti foarte talentat!
Nicoleta Eşti foarte tare, Dan!!
Patricia, Sao Paolo Ce frumoasă a fost interpretarea piesei I Want To Know What Love Is!
Irina Jos pălăria în faţa lui Dan!
Marius, metalfan Pentru by request: orice din repertoriul lui Ronnie James Dio.
KissArmy Felicitări Dane! Te provoc să cânţi Andrii Popa.
Cornelia Să cânte o piesă Cargo.
Magda Încearcă ceva din repertoriul lui Jim Morrison?
Tudor Este o ediţie de vis!
Dan Helciug la Psihologul muzical 2018Adryan, Sydney Felicitări invitatului! Este excepţional! Îi doresc succes! Îl invidiez pentru că l-a cunoscut pe Dio.
Teddi, Londra Dan Helciug e un bulgăre de energie.
Oana Dar ce scrie pe foia de pe peretele din spatele dvs? Eu am încercat să citesc când a fost live, dar n-am reuşit. (n.r. – scria „Radio România 90”)
Matei Eu sunt un mare fan Joe Satriani şi abia aştept concertul de la Bucureşti. L-am văzut până acum de 8 ori. Sunt foarte supărat pe Blackmore care s-a luat de el într-un interviu pe site-ul lui. Să îi fie ruşine!!!!
Niko, Milano Eu nu am înţeles care-i problema cu Blackmore. Ce a spus aşa grav? „Satriani este un chitarist foarte bun, dar nu cântă nicio notă greşită. Unii ar spune că e bine. Eu zic că nu este pentru că asta înseamnă că nu caută, nu mai are plăcerea de a se lansa în improvizaţii. Hendrix cânta multe note greşite, dar el era un căutător, atunci când găsea nota potrivită te uluia. Satriani este exact. Prefer un chitarist care cântă cu feeling, decât unul care cântă perfect”. Ce e aşa grav? Chiar nu pricep. Dar văd că şi presa s-a inflamat şi Satriani a simţit nevoia să se declare deranjat…
Patricia, Sao Paolo Ceea ce a omis Matei să spună este că acel interviu era despre perioada în care Satriani cânta cu Steve Morse în Deep Purple, adică exact după ce Ritchie a părăsit trupa. Referindu-se strict la acea perioadă, era vorba şi despre cântecele compuse de Blackmore. Apoi, în ultima vreme, Ritchie nu ratează nicio ocazie de a trimite câte o săgeată înspre Purple pentru că foştii colegi nu l-au invitat la ceremonia de la RNRHOF, ba chiar i-au transmis prin intermediul presei că nu îl vor acolo. Deci… omul are de plătit nişte poliţe. Satriani a picat la mijloc. Ghinion!
Ankka Iorgu Mulţumesc pentru Ştefan Bănică Senior!
Diana, FC Bon Jovi Vă mulţumesc! Să vă spun că versul „As I dream about mouvies they won t make of me when I am dead” este o trimitere la faptul că în seara aceea Jon Bon Jovi văzuse filmul despre viaţa lui Jim Morrison şi el s-a gândi că nu vor fi făcute filme despre el când va muri.
Crina Excepţională piesa lui Piaf! Asta artistă! N-are nevoie de dansatori, de efecte speciale, pur şi simplu stă pe scenă şi transmite emoţie. Astăzi, mai pot face „artistele” aşa ceva?
Teo Apropo de Simon… V-aţi gândit vreodată să încercaţi să îi cereţi lui Simon Cowell un interviu? Cred că ar fi interesant… Nu?
Miruna Super top! Mi-a mers la suflet!
Simona, metalfan Impresionantă povestea piesei lui Cohen! Mulţumesc!
Harry Nu mi-am imaginat nicio clipă că piesa lui Cohen a fost inspirată de Holocaust. Mulţumesc!
Cătălina M-a impresiona declaraţia lui Leonard Cohen!sursa (pentru audio): Radio România Actualități

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here