DEXTER WALKER & ZION MOVEMENT (gospel) la Cinema Patria din București (10 decembrie)

0
17

Concert gospel 10 decembrieAsociatia Culturala SpectacolArt prezinta in data de 10 decembrie 2014, la ora 20:00, in Sala Cinema Patria (Bucuresti, Bulevardul Gheorghe Magheru, nr. 10-12) un concert extraordinar de muzica gospel Celebrate Christmas sustinut de Dexter Walker & Zion Movement, grup castigator al premiului pentru cel mai bun cor gospel Stelar Awards 2014.

DEXTER WALKER & ZION MOVEMENT

Fondata in Chicago in 2003 de catre reverendul Dexter Walker, Zion Movement este un ansamblu de 35 artisti care a demonstrat ca este posibil sa devii unul din cele mai admirate si solicitate grupuri de pe scena muzicala internationala.

Aranjamentele lor sunt adevarate creuzete de energie, iar maniera inedita a interpretarii conduc la o ambianta calda si prietenoasa, inegalabila in zona muzicii gospel.

Cu multi ani de experienta pe scena acestui gen artistic, Dexter Walker a reinventat legatura emotionala intre cor si public, inserand noi acorduri de pastrare a formei muzicale in imnurile crestine.

Intentia care conduce fiecare alegere muzicala a lui Dexter Walker si Zion Movement este convingerea ca muzica poate intruchipa mult mai mult decat simple cuvinte si note, o forta capabila de a implica si incuraja pe oricine care asculta, devenind, astfel, o pretioasa sursa de inspiratie pentru toata lumea.

GOSPEL sau cantecul evanghelic are o istorie mai lunga decat blues-ul sau jazz-ul. Acest tip de cantec este o varianta moderna a cantecului negro spiritual. Se poate vorbi chiar de o evolutie paralela a muzicii de tip minstrel (orientata catre divertisment) si negro spiritual (a carei componenta religioasa este definitorie), cu toate ca tehnic vorbind, structurile de baza ale ambelor sunt comune, cele doua fiind componente ale fondului muzical afro-american.

Concertul pregatit pentru publicul de la noi din tara prezinta un repertoriu mixt, din care nu vor lipsi colindele si cantecele traditionale crestine, prezentate intr-o procesiune caracteristica genului, insotita de un ocean de energie revigoranta.

Pentru spectacolul din Bucuresti, biletele s-au pus in vanzare la Cinema Patria, in reteaua Librariilor Carturesti, in Libraria Mihai Eminescu, in reteaua Agentiilor TUI TravelCenter & EuroLines si online, pe BILET.RO

Costul unui bilet este in functie de categoria locului ales: 129 lei (categ. 1), 99 lei (categ. 2) si 65 lei (categ. 3).

Evenimentul este organizat de Asociatia Culturala SpectacolArt in colaborare cu Pro Music International, Sfera Decor.

Interviu cu Dexter Walker

Cu ocazia acestui eveniment special, directorul şi dirijorul grupului Dexter Walker a făcut mărturisiri interesante cu privire la proiectul său de succes, în cadrul unui frumos interviu.

  1. Reporter: Care este povestea din spatele lui Dexter Walker & Zion Movement?

Dexter Walker: Este povestea drumului spre CREDINŢĂ! Am avut o viziune fără o pregătire formală prealabilă, dar am fost hotărât să îi înţeleg manifestul! Mai avem multe de cucerit, dar CREDINŢA este cheia care continuă să deschidă uşi de dragul misterului!

  1. Reporter: Sunteţi pentru prima oară în România….Ce ştiţi despre această ţara?

Dexter Walker: Da, şi eu şi corul suntem pentru prima dată în România! Din păcăte, ştiam foarte puţine lucruri despre România, dar m-am documentat şi am aflat că Bucureşti este capitala României, este cel mai mare oraş, un important centru cultural şi spiritual al ţării.

  1. Reporter: Care sunt aşteptările dumneavoastră de la publicul din România?

Dexter Walker: Mă aştept să descopăr şi să mă bucur de tot ce poate oferi România, de vreme ce călătorim pentru a împărtăşi cu alţii din experienţa Zion Movement. Mă aştept să existe momente deosebite de care mă voi bucura şi pe care le voi împărtăşi mulţi ani de acum înainte. Sunt foarte nerăbdător să cunosc oamenii din România! Acest lucru mă emoţionează de fiecare dată. Îmi plac atât de mult oamenii!

  1. Reporter: Hainele voastre de concert sunt albastre, roşii şi galbene. Ce reprezintă aceste culori? Ştiati că roşu, galben şi albastru sunt culorile steagului naţional?

Dexter Walker: Da, am aflat de curând că hainele corului reprezintă culorile steagului naţional! Ce coincidenţă! Când am început să mă gândesc la culorile cele mai potrivite pentru cor, am vrut să exprim: putere, forţă, unitate, dragoste. Iniţial aveam alte culori în vizor, dar SUPERMAN mi-a atras brusc atenţia. SUPERMAN – supereroul din benzile desenate considerat un adevărat simbol cultural american. Aspectul lui Superman este deosebit şi reprezentativ. El poartă un costum albastru, pelerina roşie şi un scut în formă de S pe piept cu roşu şi galben. Personajul exprimă abilităţi supranaturale pe care el le foloseşte în folosul umanităţii.

  1. Reporter: Primirea premiului STELLAR AWARDS 2014 v-a schimbat în vreun fel cariera profesională?

Dexter Walker: Nominalizarea la STELLAR AWARDS 2014 a fost o realizare deosebită pentru cor şi pentru mine. Ne-a permis să deschidem şi mai multe uşi şi să împărtăşim mesajul din muzica noastră Gospel la un nivel şi mai înalt! Foarte înălţător într-adevăr! Ce binecuvântare!

  1. Reporter: Ce simţi în preajma sărbătorilor de Crăciun… spune-ne câte ceva despre acest lucru?

Dexter Walker: Crăciunul pentru mine este un moment special pe care îl pretrec cu familia şi cu prietenii! Sărbătoresc şi reflectez la naşterea lui Isus Hristos, care a venit pe lume pentru noi toţi. Crăciunul este aşa un moment minunat al anului! Mă face să mă simt atât de bine!

  1. Reporter: Aş vrea să te rog sa le transmiţi un mesaj tuturor românilor care îmbrăţişează muzica gospel şi care vor fi prezenţi pe 10 decembrie la concertul de la cinema Patria.

Dexter Walker: Suntem extrem de emoţionaţi, dar în acelaşi timp suntem convinşi că vom reuşi să îi introducem pe cei prezenţi în atmosfera miraculoasă a sărbătorilor de iarnă şi că vom reuşi să le transmitem acea vibraţie a energiei pozitive.

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here