FINAL DE MAI …

0
37

mass media manipulation tv* Simona (locul 1 WTA) joacă cu Riske (SUA, locul 105) și e condusă cu 5-0, fără nici clipă de sclipire. Parcă n-ar fi pe teren. Deja Vu! Recent a pornit exact așa un meci pierzând primul set cu 6-0. Simona și-a revenit încet dr sigur și primul set s-a dus cu 2-6…Mingile scurte, venirile la fileu o încurcă și acum. Seturile doi și trei i-au fost la discreție! A dominat clar partida. Simona trece în turul următor, ca și Mihaela Buzărnescu (loc 33). Ea a trecut de Rebecca Peterson (Suedia, loc 97). Alexandra Dulgheru (loc 159) a pierdut la Kontaveit (Estonia, loc 24).  Serena Williams a revenit cu o ținută stranie, inestetică, și o victorie la Pliskova 7-6, 6-4. * Irina Begu( loc 41) a trecut foarte greu de slovaca Schmiedlova (loc 77) cu 6-4, 5-7, 9-7.
* La Roland Garros au ieșit din primul tur Venus Williams și Jelena Ostapenko! Meciurile le văd la Eurosport. Marius Copil a clacat după două seturi bune.În al treilea a condus cu 5-4 și de acolo nu s-a mai putut face nimic. A pierdut cu 3-2 în fața unui italian. * Alexandra Dulgheru a câștigat, ca și Mihaela Buzărnescu.*În trei seturi a pierdut Sorana Cîrstea, care avea avantaj când a fost întrerupt jocul din cauza ploii. Ana Bogdan (loc 65) a luat primul set (cam așa fac fetele noastre) cu Vondrousova (loc 90). Se tot folosește de profesioniștii de la Eurosport formula de ”eroare pozitivă”! A pierdut clar al doilea set. Așadar din nou set decisiv. Era 4-1, s-a ajuns la 4-3…dar la final Ana Bogdan a câștigat!
* Florin Busuioc (Busu de la Meteo) s-a enervat pe drept! Cei care ne conduc sunt prea competenți pentru a nu distruge țara. Era după un reportaj despre distrugerea pădurilor, despre indolența celor care ar trebui să le apere. Clima poate fi influențată de dispariția pădurilor. ”N-aveți decât să dormiți, să-i lăsați să-și facă mendrele!” Bravo, Busu!
* La TVR s-a discutat aplicat despre bullying, un fenomen psihologic tot mai periculos. Intră aici și poreclele, ascuns obiecte personale, aruncat obiectele copilului. Nadia Tătaru a expus numeroase aspecte și a subliniat nevoia unor legi în domeniu.
* Mircea Badea a vorbit cu admirație, la superlativ despre Nichita Stănescu, despre muzica lui Nicu Alifantis și interpretarea Paulei Seling la cântecul ”Ploaie în luna lui marte” (versiunea cu Paula e lansată de 20 de ani, dar poate Badea a ajuns acum la ea).  Comenta cum Răzvan și Dani au ascultat-o recent cu gurile căscate, transpuși. Înțeleg că nici ei n-o știau. Un puseu cultural, uman, ușor ezoteric al prea des nervosului moderator intact. Așa am nimerit eu când tocmai se închidea gura presei.
* E. Zeicescu  (TVR1) a abordat, apăsat, subiectul taximetriei, a aplicațiilor, a investițiilor, a calității serviciilor.Stăm rău, iar cei cu aplicații nu se înțeleg cu cei cu mașini.
* Horia Brenciu a fost surprins cu mașina în parc, printre numeroși copii. Mergea la scenă pentru un spectacol. Secvența s-a dat și comentat critic la România Tv (29.05. ora 13,30)
* Emisiunea ”Pe bune?!” moderată cu inspirație de Andi Moisescu e chiar agreabilă. ”Alcoolul te face să vorbești mai fluent într-o limbă străină”. Definiții nu tocmai corecte, termeni din patologia psihică folosiți la nimereală, dar nu-i grav. E loc de râs. E divertisment. ”Orgasme false nu există la noi în țară!” Prezervativele inteligente au fost temă de glume..Fetele invitate nu prea erau inspirate, implicate. Corina părea chiar plictisită, iar Ramona zâmbea amabil, așa că actorii casei au făcut eforturi suplimentare.
* Conferință de presă înaintea jocurilor cu Chile și Finlanda…Contra e pe zi ce trece mai arogant.
* Șumudică l-a sunat pe Dică. Așa spune el. L-a asigurat că nu va merge la FCSB. Nu se știe unde va antrena Marius Șumudică.
* Incultura crasă a prea numeroși moderatori de la DigiSport îi face să-l ironizeze pe Cristi Pustai pentru că omul recită poezii la victorii, pentru că omul știe carte, pentru că omul are spirit!
* Nu înțeleg demersul lui Oreste și Rareș Bogdan de luni seara (28.05) . Ei încearcă să acrediteze ideea că T. Băsescu menține premierul la putere. Cum? Prin 4 parlamentari care ar trece la PSD? Cei 4 sunt de la UNPR, iar fuziunea cu PMP a căzut. Le-a atras atenția C. Diaconescu că aritmetica e alta, că nu stă nimeni în cei 4 oameni. Că UDMR (pune condiții extrem de tari) și alte minorități vor vota mereu cu puterea. Dar e mult mai eficient, deși e o gândire prăfuită, surprinzătoare la niște oameni tineri, să dai vina pe T.B. care nu are nicio putere în contextul de azi. Nici partid nu va avea, pentru că a anunțat că se retrage.  N-ar fi mai spectaculos să vedem ce face opoziția pe bune? Oare parlamentarii care pleacă la Ponta vor vota împotriva propriului guvern? Coaliția a pierdut majoritatea? Așa scrie pe ecran la Realitatea. Și ce se va întâmpla?  Nimic, desigur. * A3  dezbate același subiect cu mutările, dar nu se spun cifre exacte nici aici. În schimb oameni din PNL trec la PSD, se afirmă pe postul de partid. Doamna Firea a declarat ferm așa ceva. * ”Buticarul politic Băsescu rămâne fără șandarama” scrie pe ecran la A3. Faptul că foștii băsiști intră în PSD nu mai miră pe nimeni. Doar Radu Tudor se arată nițel iritat. * Denis Rifai e aproape de neurmărit la Realitatea. Păcat de prime-time-ul ocupat….* ”Dragnea urăște trădarea dar îi iubește pe trădători” scrie pe ecranul celor de la B1TV.
* Răzvan Lucescu la DigiMatinal a povestit multe despre munca lui de antrenor (a câștigat Cupa Greciei putea lua și titlul dacă era lăsat), despre perioada în care a fost la națională. Foarte importante relatările și comentariile lui. Nu este adeptul schimbărilor din lotul echipei PAOK. E încântat de Varela. A antrenat în trei țări și a luat trofee de peste tot. Atmosfera din Grecia nu se compară cu nimic. Provocările lui Filoti au fost inutile și de prost gust. Răzvan e foarte clar în expunere. Hagi are dreptate în tot ce face și ce spune. Ianis putea fi convocat de Contra. Asta o spun eu. Iar Contra are prea repede nasul pe sus. N-a făcut încă absolut nimic în rolul de selecționer, a făcut convocări bizare ca să nu le spun dubioase, așa că aștept cu nerăbdare argumente din teren pentru fițele echipei de la FRF (Burleanu, Stoichiță, Contra). Filoti are tupeul să spună că se simte ceva la națională de la venirea lui Contra.Ce se simte? Că nu se mai vorbesc limbi străine? Nimic! Amicale în perioada de vacanță? * Cr. Geambașu a publicat în GSP un articol mizerabil după ce Lucescu le-a acordat celor de la ziar un amplu interviu. Că așa face presa serioasă. Te invită, iar când pleci, îți dă la cap.
* Craiova -Hermannstadt la Național Arena. Public încins, numeros și zgomotos. Finală de Cupă inedită. Primele ocazii le-au avut sibienii. Am preferat să urmăresc  o vreme la ProTV. Multe decizii confuze ale arbitrilor. 20 de minute în care Sibiu a fost mai pe fază…La DigiSport G. Dobre cerea scuze pentru că lăudat un jucător de la Sibiu, să nu se creadă că e prieten cu el, ceva…Sibienii s-au pus pe greșeli după 25 de minute…Gol Gustavo în min 29…Apărare neatentă! Apoi 2-0 (Băluță-Mitriță) și meciul a intrat în așteptarea finalului. Public minunat!
* Luni, Craiova a sărbătorit Cupa în oraș, cu mii de oameni în stradă. Frumos. După 25 de ani echipa Craiovei a obținut acest important Trofeu!
* Realitatea combate cu Ioana Ene Dogioiu, Oana Stănciulescu, Cristian Diaconescu, Grigore Cartianu (abordare can-can-istică a marilor hoții)…  Multe dosare plimbate, rătăcite prin justiție, soldate cu amânări, cu achitări. Vlădescu ( a garantat cauțiunea cu lingouri de aur), Vâlcov cu foarte mulți bani la bord ,dar sărac lipit în declarația de avere…S-a vorbit cu date clare despre abaterile lui Tudorel Toader...Indicele Robor 2,82…Înțeleg că e o cifră record. Dictatura e la un pas de noi? Cristian Diaconescu a subliniat că e fondator al PMP și a încercat să-i lămurească pe cei prezenți cum stă treaba cu UNPR, cu plecarea unor membri spre PSD. A întrebat, absolut corect, dacă s-a disociat cineva de PNL când s-a creat USL!  Cu o excepție (USR) toate partidele au fost la guvernare alături de PSD, așa că mai domol cu enervările așa zișilor oameni de ”dreapta” (dacă există așa ceva).  * Digi24 arată că unii critici de ieri ai PSD au trecut la ei. Majoritatea PSD se reface din PMP. Ponta nu știe încă dacă vrea dărâmarea guvernului…nici dacă va discuta cu PNL. Muuuult praf! Moțiunea de cenzură nu are șanse, afirmă invitații de la Digi24. iar la A3 simpaticii Chireac și Ciuvică acordă 0 % șanse de reușită eventualei moțiuni.*
* Dancemasters la Digisport. În sfârșit ceva frumos! (marți seara).
* Emisiunea Replay cu Marian Olaianos și Marius Mitran ne-a oferit șansa să revedem meciul cu Argentina, comentat de Cristian Țopescu. Egalul care ne-a permis să ieșim din grupe în Italia 1990.
* Celebra Feli, jurat la The Four (A1) are un vocabular amplu și divers, chiar internațional. L-a apreciat pe un concurent care avea ”cojones”. Despre dezacorduri nu zic acum.
* A3 a mai dedicat o ediție cazului Năstase! Ce am înțeles? Că poliția a mers la pont, adică a sunat cineva de la Club la circă. Și la televiziuni cine a sunat? Că Ilie a băut, că a înjurat, dar nu fără motiv, că nu trebuia trântit pe jos. N-am înțeles de ce n-au sunat ministrul de profil, așa cum fac de regulă? Era în studio un șef de sindicat al polițiștilor care s-a chinuit să le facă față celor doi Rambo, Badea și Ciuvică (pe ăștia nu-i aude C.N.A. niciodată ?).
* FCSB-Dinamo, finală de Cupă la juniori (U19) . Stadion gol, comentariul tradițional tendențios și partizan de la DigiSport. Cei doi vorbitori știau rude, antecedente, tot de la Dinamo, de la FCSB mai nimic. Am văzut câteva execuții bune, dar pe ansamblu, nivelul e slabuț, fizic fotbaliștii arată rău, nedezvoltați, cu masă musculară firavă…FCSB a condus cu 1-0, Dinamo a egalat spre bucuria telecomentatorilor. S-a trecut la lovituri de la 11 metri. Au fost bătute 19 de lovituri iar Cană de la FCSB  a tras mult peste. Așadar Dinamo ia Cupa și speră și la titlul de la juniori. Bravo! Tehnic mi s-au părut mai buni.* Magnatul de Pipera n-a fost capabil să aducă la stadion măcar 2-300 de oameni să-i suțină pe puștii care erau la clubul lui, FCSB. Are antrenor italian, dar nu are pic de susținere.
* CSA Steaua și Dinamo joacă pe Stadionul Giulești, gol, desigur. Asta ne oferă DigiSport. S-a terminat egal 1-1. * Costel Gâlcă a răspuns cu demnitate și bun simț afirmațiilor mitocănești ale lui Becali, care susținea că el a condus echipa din pușcărie când Gâlcă a luat trei trofee. Nu știu de ce au avut dificultăți de înțelegere celebrii Geambașu și Naum.
* Mihaela Buzărnescu a arătat că sportivii noștri au mari fisuri la pregătirea psihologică. A luat un set clar de la Cibulkova. Apoi a condus cu 5-3, 5-4, a fost egalată, a pierdut în tie-break iar setul decisiv a dispărut, a fost 1-6. Mare păcat pentru că avusese o prestație foarte bună până s-a stins lumina la ea. Apoi la dublu, cu Raluca Olaru alături a câștigat în două seturi. Bravo pentru prestația fetelor la Strasbourg. Trist comentariul de la DigiSport. Dacă nu te uiți non-stop la ecran nu vei afla cine face punct. Omul are o problemă. Ori ațipește, ori nu vede. De auzit sigur nu aude. Mihaela a avut un conflict cu arbitra de scaun. Unul motivat de o greșeală a acesteia. El nu a înțeles despre ce era vorba deși se auzea și acasă! * Sâmbătă Buzărnescu-Olaru  jucau la oră de prânz.  Au câștigat în două seturi 7-5, 7-5! O victorie de aplaudat, iar Mihaela a vorbit bine în franceză la primirea trofeului!
*Românii au talent se transformă în circ? Călinescu consideră că e inegală întrecerea dintre dresura de câini și momentele cu oameni talentați! Și dresura cere talent. Se dansează mult, se cântă tot mai puțin, așa că eu renunț la acest program.
* DigiSport a prezentat un reportaj privind situația tragică în care se află Bazinul Floreasca. Țevi de 68 de ani? Leagănul polo-ului a fost părăsit de autorități sau cineva vrea să preia terenul și să construiască ceva acolo? Locul e foarte atractiv.
* Despre sport despre turneul de tenis ATP, cel care a fost și nu mai este. La Digi24  o discuție Față în față despre teme importante. Nu poți face performanță fără implicarea Statului. Cosmin Hodor e coerent și clar în expunere. Povestea cu Arenele BNR e complicată. Când va fi un turneu internațional la București? Când se vor trezi guvernanții. Când BNR va înțelege că trebuie să facă o faptă normală. Halep are merite absolut personale pentru performanțele ei. Hodor  este și manager de imagine pentru Simona. Brandul se raportează la țara din care vine jucătorul. Omul a lucrat cu Hagi, Țiriac, Năstase, Hărădău, Bogdan Enoiu ș.a.
* Comentariile lui Niculescu după finala cea mare sunt adesea ridicole. * Salah accidentat de Ramos, Bale a dat două goluri (unul fantastic), portarul Karius a fost buba britanicilor, Benzema a dat un gol norocos… Cei de la Real s-au plictisit de câștigat C.L. Asta da, afirmație inteligentă!   Să nu uităm că Real n-a câștigat în propria țară nimic. Invitații de la Fotbal European observau că jucătorii n-au exultat la victorie. Profunzi, băieții din clubul mini-psihanaliticus.
* C.C.R. ne uimește dar nu mult. Era de așteptat că în actuala formulă a Curții, orice decizie să fie în favoarea guvernanților momentului. Kovesi va fi revocată de Președinte, pentru că n-are încotro. (30 mai). C.S.M. devine inutil, ministrul capătă puteri nelimitate. Ministrul politic al justiției devine șeful Președintelui (ales de peste 6 milioane de cetățeni). Eu asta înțeleg. Unde mai e Republica semiprezidențală? Nu am nicio problemă cu revocarea, ci cu logica și viitorul!

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here