Dani Constantin la Psihologul muzical (ediţia 677 – 19.09.2015)

0
157

Dani Constantin la Radio Romania 2015Mă bucur că ediţia precedentă cu selecţii, cu interviuri internaţionale a plăcut! Semnalele primite arată că putem reveni cu un alt Best Of!
Au fost două debuturi în emisiune. Primul este cel al compozitorului şi regizorului muzical (în TVR), Dani Constantin (născut pe 16 decembrie 1958). Veţi afla multe despre el. E un om prea modest, prea retras pentru talentul său. Din acest motiv nu are încă un album de autor deşi are material pentru vreo trei. A absolvit Liceul de muzică, apoi Conservatorul „Ciprian Porumbescu” (1981). Din 1982 a ajuns în Televiziune şi de atunci este acolo. A cântat în trupe de jazz, jazz-rock. A trecut de la acordeonul din copilărie la tobe şi pian. De-a lungul anilor a colaborat cu numeroşi solişti, la lansarea unor contribuind din plin. N-a fost un vânător de premii, dar a obţinut câteva la „Şlagăre în devenire”, la „Melodii 85”, la Mamaia, la „Cerbul de Aur”, ş.a.m.d. A compus şi muzică de teatru şi film tv, precum şi music-hall (1992, „Idolul şi Ion Anapoda” în regia lui Constantin Dicu). Textierii preferaţi de-a lungulk anilor au fost şi sunt Eugen Dumitru, Mihaela Călinescu, Dan Verona, Nicolae Dumitru ş.a. Ne-a povestit multe despre perioada cu trupa Omicron, apoi despre anii studenţiei. Ne-a oferit piese interpretate de Mona Roşoga, Adrian Daminescu, Ricky Dandel, Doru Tufiş, Loredana Groza, Laura Stoica ş.a. Nu putea lipsi piesa cea mai cerută a nopţii, „E, e, e iubire” cu Sanda ladoşi, Marina Florea, Aurelian Temişan, Daniel Iordpchioaie şi Adrian Enache. Piesa ar fi trebuit să căştige selecţia naţională Eurovision! A fost părerea unanimă a ascultătorilor.
 
Lista cu preferinţe personale propusă de Dani Constantin era foarte bogată, dar n-a prea fost timp de piesele alese. Veţi auzi totuşi  ABBA, Black, La Bionda, Louis Armstrong (cu o frumoasă poveste oferită de invitat) ş.a.
Interviul exclusiv difuzat în cea de-a patra oră cu solistul american Joe Lynn Turner a generat reacţii entuziaste. Iulia Radu a discutat cu J.L.T. cam 25 de minute joi seara. Vineri noaptea vorbele au ajuns în casele oamenilor la puţin timp după terminarea concertului susţinut la Bucureşti.
Topul Sentimental cu duete internaţionale a fost câştigat de Freddie Mercury şi Montserrat Caballe cu Barcelona. Pe locul secund s-au aflat Nana Mouskouri şi Harry Belafonte cu Try To Remember.
 
 
Audio:

 
 
Selecţia mesajelor (au fost aproape 300!)
Marius, metalfan:Bun venit Bunicule-Psiholog
Vicky: Bine aţi revenit! Mi-a plăcut şi ediţia Best Of! Dar mi-a lipsit dialogul cu dvs!
Amalia: Vă mulţumesc din suflet pentru şansa de a asculta interviurile cu Garou şi Bonnie Tyler! Eu ratasem ediţiile în care le-aţi difuzat!
Teodora Burlan, 58 de ani, Bucureşti: Săptămâna trecută nu am avut somn aşa că am stat „de veghe”. Nu ştiam că dvs vorbiţi şi galeza, dar v-aţi descurcat foarte bine! Mi-a plăcut şi că l-am auzit pe Toto Cutugno! Cred că e prima dată când îl aud într-un interviu la radio. Bonnie Tyler m-a surprins plăcut. Iar doamna din Portugalia m-a amuzat copios.
Boogie: Avem top cu Marc Bolan!! Bine aţi revenit!
Teddy, Londra: Salutări din UK! Ediţia trecută a fost un regal! Dar mă bucur că v-aţi întors cu bine!
Cristina, metalfan: Bun venit Dani Constantin! Eu îl ştiu de la Eurovision!Chiar am votat acea piesă! Mi-a plăcut! Şi vă pot spune că încă o mai pot fredona! Apoi nu am mai auzit nimic despre invitatul dvs…
Unu Din Brasov Vã salut cu respect si vã ascult cu drag! Liviu, Chicago, USA…
DarkAngel: Apropo de sunet… Am fost cu prietenii la Manowar- trupă care a intrat în Cartea Recordurilor pentru că este cea mai „zgomotoasă”. A doua zi am mers cu mama la un concert cu Julio Iglesias şi… eu nu am auzit nimic…
Vicky: Atunci când compuneţi folosiţi şi computerul?
Simona, metalfan: Sunteţi compozitor, dar urcaţi şi pe scenă? Aveţi o trupă?
Liliana. CostinestiNu credeam acum 30 de ani cind eram tineri si rebeli la Costinesti vom ajunge bunici credeam ca vom fi tineri mereu.Esti un bunic tinar.
Marius Macarie din Bacau Ascultam de la bacau,cu drag.
Vicky: Nici acum nu înţeleg de ce nu aţi plecat dvs la Eurovision cu piesa E e iubire…
Corina: Cum procedaţi când compuneţi o piesă: vă gândiţi la solist sau alegeţi solistul abia după ce e gata piesa?
Boogie: Preferaţi să cântaţi la pian clasic sau la keyboards?
Tania, Ucraina: Pe Temistocle Popa l-aţi cunoscut? Sau pe Camelia Dăscălescu? Exista o comunicare între garda veche de compozitori şi cei tineri?
Ionela, Călăraşi: Sincer, dle Constantin. Ce părere aveţi despre solista Loredana? Eu am văzut-o live de câteva ori (inclusiv cântând Fata din vis cu Paul Ciuci, moment în care „fata din vis” s-a transformat în coşmar)şi falsează îngrozitor!
Mihail Gagiu Multumiri. ,,Prefer sa deranjez cu adevarul, decât sa fac pe plac cu lingusiri”, spunea Seneca. In cazul de fata, adevarul nu este deranjant: ca intotdeauna, emisiunea este un demers spre educatie muzicala. Cele mai bune urari invitatului din noaptea asta!
Magda: Piesa asta de Crăciun e foarte frumoasă! Eu am crezut mereu că a compus-o Virgil Popescu pentru că el a scris piese de primăvară cu mai mulţi solişti.
Elena:Dani Constantin are piese foarte frumoase!
Mihail Gagiu Superba piesa interpretata de Daminescu. I s-ar fi potrivit ,,manusa” si regretatului Aurelian Andreescu…
Sabina:Mulţumesc pentru ABBA!
Adryan, Australia:Foarte tare!! Joe Lynn Turner este un solist bun! L-am văzut aici în concert!
Relu: Ce bine ar fi fost să fi venit Rainbow în România… Oricum a fost drăguţă faza!
Black Eloise: A fost bestial concertul de la Hard Rock Cafe!! Publicul s-a lăsat mai greu, Joe Lynn turner chiar a zis: „poate după ce vă terminaţi cina, o să vă simţiţi bine alături de noi”.
Iarina: Foarte tare interviul!
Teodora: Mulţumesc pentru interviu! Dar mă mir că se gândeşte atât de mult la bani, fiind artist… Este foarte organizat!
Alin: Să fim serioşi! Malmsteen e un Zeu! Nu are nimeni dreptul să se ia de el! Nu cred că el ar nega drepturile de autor cuiva…
Mariana Ionescu: Vă mulţumesc pentru interviu! Este mereu o plăcere să îi ascult pe artişti! E o şansă să îi cunosc mai bine.
Vicky: Ce surpriză plăcută!Mulţumesc pentru interviu! Gândeşte foarte pragmatic!
Cristi, Olanda: Cred că e primul rocker pe care-l aud că declară că e mândru că a fost la Woodstock. Dacă vă amintiţi, Ian Anderson a declarat la Psiholog că a refuzat să se ducă acolo pentru că nu îi plăcea line-up-ul festivalului.Pentru mine acest interviu a fost o surpriză plăcută!
Mihaela, Târgu Frumos: Îmi place foarte mult această ediţie! Am avut muzică românescă, ne-aţi oferit şi un interviu cu un artist străin… Vă mulţumesc!
Teddy, Londra:Este singura emisiune care ne aduce astfel de exclusivităţi! Săptămâna trecută, am avut câţiva prieteni în vizită. Am lăsat emisiunea pe fundal şi prietenii mei (britanici) au fost plăcut impresionaţi de interviuri! În UK interviurile sunt mai aproape ca stil de ceea ce am ascultat atunci la Kiss FM Portugalia
 
sursa: Radio România Actualităţi

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

1 COMENTARIU

  1. Imi place f mult piesa O CLIPA DOAR MEMARGINIREA compusa de dvstra si cantata de Mihaela OANCEA, o am pe un disc mai vechi, as vrea sa o stiu pentru mine dar nu inteleg perfect absolut toate cuvintele ca e discul un pic uzat, nu sunt sigura de toate cuvintele. Sunt multe melodii, mai ales straine, la care sunt cuvintele pe internet dar la melodia aceasta nu le gasesc nicaieri. As vrea cuvintele melodiei – unde as putea sa le gasesc?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here