Ilie Stepan acuză autorităţile timisorene de „batjocură“: „Și muzica face parte din bogăţia unei localităţi, nu numai echipa de fotbal”

0
29

Ilie Stepan aArticol de Zoltan Varga, publicat pe site-ul pressalert.ro
Muzicianul timişorean Ilie Stepan, o figură legendară a rock-ului românesc, a cărui nume se leagă de activitatea Pro Musica, de crearea celui mai frumos imn al Revoluţiei din 1989 şi de activitatea sa din grupul Stepan Project, este profund nemulţumit de atitudinea autorităţilor locale visavis de artiştii oraşului Timişoara, considerând că aceasta este „o batjocură“. Formaţia Pro Musica a susţinut în luna mai a cestui an un concert inedit la Penitenciarul Popa Şapcă, care s-a vrut a fi inclus în şirul de manifestări muzicale care să completeze în mod necesar calendarul acţiunilor culturale integrate în dosarul de intenţie privind candidatura oraşului nostru la titlul de Capitală Culturală Europeană pentru anul 2021.
„Proiectul nostru, care a fost depus spre validare, nu a fost nici măcar votat. Nu am primit niciun răspuns, nici da, nici nu. E o atitudine pe care nu o înţeleg. Asemenea batjocură nu se poate. Dacă cu noi îşi permit să facă asta, îmi dau seama cum se comportă cu muzicienii tineri. Muzica face parte din bogăţia majoră a unei localităţi, nu numai echipa de fotbal. Evident că nimeni nu e obligat să îţi dea bani, dar este obligatoriu să dea un răspuns la ceea ce tu soliciţi. Nu o să-mi fie frică să spun lucrurile astea atâta timp cât pot să vorbesc liber. Noi am vrut să oferim acest concert de la Penitenciar ca şi un element în dosarul de candidatură a Timişoarei pentru titlul de Capitală Culturală. Nu a interesat pe nimeni. Îmi dau seama odată în plus că scrisoarea deschisă pe care a publicat-o Jozef Kappl, apropos de dezinteresul Primăriei visavis de opera rock simfonică realizată de el nu a fost deloc exagerată. Jozef Kappl e un pilon important al muzicii timişorene. Şi nouă ni s-a spus, de către cele mai în măsură voci ale autorităţilor locale, că Timişoara e mândră să susţină muzica noastră. Au fost promisiuni. De aici până la neglijenţa asta a autorităţilor este o distanţă mare, care merită spusă. O să fac şi eu câteva lucruri în acest sens, căci autorităţile nu-şi pot bate joc de noi chiar aşa”, ne-a declarat Ilie Stepan.
Puteţi citi articolul în întregime aici: http://www.pressalert.ro/2015/09/exclusiv-legendarul-muzician-ilie-stepan-acuza-autoritatile-locale-de-batjocura-si-muzica-face-parte-din-bogatia-unei-localitati-nu-numai-echipa-de-fotbal/

Andrei Partos
Follow me
Ultimele postari ale lui Andrei Partos (vezi toate)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here